EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkių gretos Europos taurės turnyre praretėjo

Europos taurės atkrintamųjų varžybų pirmasis etapas praretino šiame turnyre žaidžiančių Lietuvos krepšininkių gretas. Europinį sezoną šią savaitę baigė Mantė Kvederavičiūtė ir Gintarė Mažionytė iš Umėjo „Udominate“ (Švedija) bei Santa Okockytė iš „Wasserburg“ (Vokietija). Teisę žaisti kitame etape iškovojo „St.Amand“ (Prancūzija) su Egle Šulčiūte ir Krasnojarsko „Jenisej“ (Rusija) su Laura Svaryte.

 E.Šulčiūtė su prancūzų klubu pateko į kitą etapą.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Šulčiūtė su prancūzų klubu pateko į kitą etapą.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 2:48 PM

Kad bent vienai lietuvei teks trauktis, buvo aišku dar prieš šį etapą, nes „St.Amand“ ir „Wasserburg“ susigrūmė tarpusavyje. Tiesa, tikrų grūmtynių nebuvo – „St.Amand“ krepšininkės nesunkiai iškovojo teisę žengti tolyn. Praėjusią savaitę E.Šulčiūtė ir jos komandos draugės sutriuškino varžoves namie 80:47, o ketvirtadienį atsakomosiose rungtynėse išvykoje irgi pasiekė pergalę 65:61.

E.Šulčiūtė buvo rezultatyviausia nugalėtojų žaidėja. Ji pelnė 17 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Vokietijos čempionių gynėja S.Okockytė įmetė 11 taškų.

„Jenisej“ peržengė „Namur“ (Belgija) barjerą. Sibiro komanda ketvirtadienį išvykoje pralaimėjo antrąsias rungtynes 56:62, bet „Jenisej“ užteko namie įgytos persvaros (69:58). L.Svarytė išvykoje atakavo labai netaikliai ir taškų nepelnė (0/3 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 0/2 baudų), tačiau atkovojo 6 kamuolius.

„Udominate“ į antrąsias rungtynes su „Gdynia“ klubu (Lenkija) nusivežė 4 taškų atsargą, tačiau to buvo per mažai. Umėjo komanda išvykoje tris kėlinius kovojo lygiai, bet pabaigoje visai subyrėjo ir pralaimėjo 59:77. M.Kvederavičiūtė pelnė 11 taškų, G.Mažionytė – 5.

Dar dvi komandos, kuriose žaidžia lietuvės, iškart pateko į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą. Teisę praleisti pirmąjį etapą gavo Žironos „Spar“ (Ispanija) su Kristina Alminaite ir Košicų „Good Angels“ (Slovakija) su Daugile Šarauskaite.

Antrajame etape sausio 4 ir 11 d. „Spar“ žais su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), „Good Angels“ – su Mon de Marsano „Landes“ (Prancūzija), „St.Amand“ – su Venecijos „Reyer“ (Italija), „Jenisej“ – su „Hatay“ (Turkija).

Moterų Europos taurė. Atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo atsakomosios rungtynės.

„Gdynia“ – Umėjo „Udominate“ (M.Kvederavičiūtė 11, 7 atk.kam., G.Mažionytė 5, 5 atk.kam.) 77:59 (pirmosios rungtynės 67:71),

„Wasserburg“ (S.Okockytė 11, 5 rez.perd.) – „St.Amand“ (E.Šulčiūtė 17, 8 atk.kam.) 61:65 (pirmosios rungtynės 47:80),

„Namur“ – Krasnojarsko „Jenisej“ (L.Svarytė 0, 0/6 metimų, 6 atk.kam.) 62:56 (pirmosios rungtynės 58:69).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.