EUROLYGA 2023

Lietuviai svetur: Nutrūkusios serijos ir naujas M. Gecevičiaus treneris

Tautvydas Lydeka prieš susitikimą su Vilniaus „Lietuvos rytu“ patyrė pirmą pralaimėjimą vilkėdamas Limožo klubo aprangą, Deividas Gailius ir Saulius Kulvietis susigrūmė Ispanijos lygoje, Mindaugo Budzinausko treniruojama Ščecino komanda nutraukė pergalių seriją Lenkijos pirmenybėse, o dėl nedidelės traumos Paulių Dambrauską praradęs Dombrovos klubas pratęsė pergalingą žygį. Taip prieš šventes žaidė užsienio klubams atstovaujantys Lietuvos krepšininkai.

 M.Gecevičių treniruos A.Urlepas.<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Gecevičių treniruos A.Urlepas.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2017, 12:28 PM, atnaujinta Dec 24, 2017, 2:31 PM

Serija

Tautvydas Lydeka patyrė pirmą pralaimėjimą vilkėdamas Limožo CSP aprangą. Limožo komanda, kuri antradienį Europos taurės turnyre žais su Vilniaus „Lietuvos rytu“, nuo lapkričio vidurio laimėjo septynerias iš eilės rungtynes, bet 14-ajame Prancūzijos lygos ture išvykoje nusileido Dižono JDA ekipai 70:79.

T.Lydeka per 14 min. pelnė 4 taškus (2/4 dvitaškių). CSP laimėjo 9 iš 14 rungtynių ir dalijasi antrąją vietą su Le Mano „Sarthe“ klubu. Pirmauja 11 pergalių iškovojęs „Monaco“. Burgo „Jeunesse Laique“, kuriame žaidžia kitas lietuvis Gilvydas Biruta, laimėjo 8 rungtynes ir dalijasi ketvirtąją vietą.

Susitikimas

Deividas Gailius ir Saulius Kulvietis šeštadienį susitiko Ispanijos lygoje. Autsaiderių rungtynėse išvykoje žaidęs Burgoso „San Pablo“ išvykoje įveikė Badalonos „Joventut“ klubą 88:81, o D.Gailius nugalėtojams per 26 min. pelnė 10 taškų (4/5 dvitaškių, 2/3 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Joventut“ puolėjas S.Kulvietis per 12 min. įmetė 1 tašką (0/2 tritaškių, 1/2 baudų). „San Pablo“ laimėjo 3 iš 13 rungtynių ir dalijasi paskutiniąją vietą su Sevilijos „Real Betis“. „Joventut“ sąskaitoje yra 4 pergalės. D.Gailius pelno vidutiniškai 10,9 taško, S.Kulvietis – 6,7 taško.

Trauma

Paulius Dambrauskas dėl nedidelės traumos praleido Lenkijos lygos rungtynes. Tačiau tai nesukliudė „Dąbrowa“ ekipai pratęsti pergalių seriją. Dombrovos krepšininkai namie sutriuškino Gdynės „Asseco“ komandą 101:74 ir iškovojo jau aštuntąją iš eilės pergalę.

„Dąbrowa“ laimėjo 11 iš 13 rungtynių ir dalijasi pirmąją vietą su Vloclaveko „Anwil“. P.Dambrauskas yra vienas svarbiausių komandos sėkmės garantų. Neišklibinamą vietą starto penkete turintis ir 26,2 min. žaidžiantis gynėjas pelno 9,5 taško.

Serija

Mindaugo Budzinausko treniruojamas Ščecino „King“ namie pralaimėjo vienam Lenkijos lygos lyderių Vloclaveko „Anwil“ klubui 70:85 ir nutraukė penkių pergalių seriją.

Iš trijų „King“ žaidžiančių lietuvių pasižymėjo tik Tauras Jogėla, per 38 min. pelnęs 12 taškų ir atkovojęs 5 kamuolius. Martynas Paliukėnas žaidė 20 min., bet nepataikė nė vieno iš 4 tritaškių ir taškų nepelnė, o Kostas Jonuška į aikštę buvo trumpam įleistas tik paskutinėmis minutėmis ir nė karto nemetė į krepšį. „King“ laimėjo 8 iš 14 rungtynių ir užima septintąją vietą.

Treneris

Martynas Gecevičius turi naują trenerį. Lenkijos čempionas Zeliona Guros „Stelmet“, kuriame žaidžia lietuvis, atleido Arturą Groneką ir pakvietė slovėną Andrejų Urlepą, kuris šio sezono pradžioje dėl šeimyninių priežasčių paliko Alytaus „Dzūkiją“.

A.Urlepas anksčiau daug metų dirbo Lenkijoje ir netgi treniravo šios šalies rinktinę (2006-2007 m.). „Stelmet“ šį sezoną žaidžia gana prastai. Zeliona Guros ekipa Lenkijos lygoje laimėjo 8 iš 12 rungtynių ir užima trečiąją vietą.

Čempionų lygoje Lenkijos čempionai per 9 turus iškovojo tik 2 pergales ir grupėje užima paskutinę vietą. Sezonui jau prasidėjus į „Stelmet“ atvykęs M.Gecevičius Lenkijos lygoje pelno 9,7 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.