EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nenutildomas Artūras Milaknis ir neryškūs legionieriai

Kauno „Žalgiris“ pabaigė 2017-uosius ir pirmąjį Eurolygos ratą iškovodamas penktąją iš eilės pergalę, o užsienio klubuose žaidžiantys Lietuvos krepšininkai 15-ajame ture nebuvo labai rezultatyvūs. 

 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis pataikė 4 tritaškius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2017-12-30 11:04, atnaujinta 2017-12-30 11:15

„Žalgiris“ ketvirtadienį namie nugalėjo Eurolygos vicečempioną Pirėjo „Olympiakos“ klubą 74:68. 
Eurolygos turnyre „Žalgiris“ ir jo penkioliktasis varžovas „Olympiakos“ yra tarp pirmaujančių komandų pagal vietos krepšininkų indėlį. Per tarpusavio rungtynes abi ekipos taip pat daug rėmėsi saviškiais: penki lietuviai pelnė lygiai pusę „Žalgirio“ taškų (37 iš 74), penki graikai – daugiau nei pusę „Olympiakos“ taškų (36 iš 68). „Žalgirio“ lietuvių penketas žaidė 105 min. (kartu sudėjus), „Olympiakos“ graikų penketas – beveik 101 min. 
Pirėjo ekipoje net trys rezultatyviausi žaidėjai buvo graikai: Giannis Papapetrou įmetė 13 taškų, Kostas Papanikolaou – 11, Vasilis Spanoulis – 10. 
Tarp Kauno komandos lietuvių labiausiai pasižymėjo Artūras Milaknis (14 taškų) ir Paulius Jankūnas (12), o į aikštę dar buvo įleisti Antanas Kavaliauskas (6), Edgaras Ulanovas (5) ir Paulius Valinskas (0). 
„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius į dvyliktuką vėl neįtraukė Martyno Sajaus, bet ir du jauniausi žalgiriečiai Gytis Masiulis bei Martynas Arlauskas laiką leido tik ant atsarginių suolo. 

„Žalgirio“ pavytas „Panathinaikos“ ketvirtadienį išvykoje nusileido autsaiderei „Valencia“ komandai 63:67. Vienas prasčiausių sezono rungtynių sužaidęs Lukas Lekavičius šįkart Atėnų komandos puolimui vadovavo neužtikrintai, ketvirtajame kėlinyje net nebuvo įleistas į aikštę ir per 20 min. pelnė 4 taškus (1/2 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų). 
Ketvirtajame kėlinyje nežaidė ir Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis. „Real“ išvykoje nugalėjo čempiono vardą ginantį Stambulo „Fenerbahče“ klubą 79:77, o J.Mačiulis per 20 min. pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio) ir atkovojo 4 kamuolius. 
„Real“ laimėjo 9 rungtynes ir dalijasi penktąją vietą su šiame ture įveiktu „Fenerbahče“.
Prasčiausiai tarp „lietuviškų“ komandų žaidžia Milano „Olimpia“, iškovojusi tik 4 pergales ir besidalinanti paskutiniąją vietą su „Valencia“ ir „Anadolu Efes“. 
Penktadienį „Olimpia“ vėl papildė pralaimėjimų sąskaitą – namie nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai 88:91. Milano komandos vidurio puolėjas Artūras Gudaitis šįkart žaidė nelabai ryžtingai, bet per 22,5 min. pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 2/4 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius. Kitas „Olimpia“ lietuvis Mantas Kalnietis taip pat nebuvo labai naudingas, atakavo netaikliai ir per 17,5 min. pelnė 5 taškus (0/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų). 

Savaitės lietuviai
Artūras Milaknis („Žalgiris“).
Nors A.Milaknis nepataikė pirmojo metimo, du jo tritaškiai pirmojo kėlinio viduryje išjudino komandą, o sėkmingas žaidimas puolant įkvėpė ūpą ir labiau stengtis ginantis. A.Milaknis žaidė 26 min., pelnė 14 taškų (4/7 tritaškių, 2/2 baudų) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. 
Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Net žaisdamas aiškiai žemiau galimybių P.Jankūnas buvo vienas rezultatyviausių „Žalgirio“ krepšininkų. Jis per 32 min. pelnė 12 taškų (5/12 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. P.Jankūnas pirmą kartą šį sezoną aikštėje buvo ilgiau nei 30 min., o rungtynių pabaigoje jam jau trūko jėgų. Paskutinėmis minutėmis puolėjui dukart nepavyko įmesti iš po krepšio. 
Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas gavo asmeninę užduotį ginantis prilipti prie varžovų vedlio V.Spanoulio. Tai atėmė daug jėgų, todėl krepšininkas nebuvo aktyvus „Žalgiriui“ puolant. Vis dėlto ketvirtojo kėlinio viduryje jis rezultatyviai baigė dvi atakas ir labai prisidėjo prie lemiamo lūžio. E.Ulanovas žaidė beveik 30 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. 

Savaitės nusivylimas
Paulius Valinskas („Žalgiris“). 22 metų gynėjo rankos dreba vis labiau. Jis jau penktose iš eilės rungtynėse nepelnė taškų, bet jei praėjusiuose keturiuose mačuose nepataikydavo tik dvitaškių ir tritaškių, tai šįkart tikslo nepasiekė ir abu baudos metimai. P.Valinskas žaidė tik 2 min. trečiajame kėlinyje, o paskui treneris Š.Jasikevičius neberizikavo ir į aikštę jo nebeleido. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.