EUROLYGA 2023

Rinktinės treneris D. Adomaitis džiaugiasi, kad M. Kuzminskas vėl galės žaisti

Lietuvos krepšinio aistruoliai ir šalies vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis prieš Naujųjų metų iškilmes išgirdo svarbią naujieną. Su italų Milano klubu „Olimpia“ susitarė nacionalinės komandos puolėjas Mindaugas Kuzminskas, kuris neteko darbo NBA „New York Knicks“.

Dainius Adomaitis, Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dainius Adomaitis, Mindaugas Kuzminskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 31, 2017, 5:28 PM, atnaujinta Jan 1, 2018, 4:17 PM

Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“ sekmadienį paskelbė, jog vilnietis susitarė su „Olimpia“ ir šioje komandoje prisijungs prie kitų dviejų lietuvių Manto Kalniečio ir Artūro Gudaičio.

D.Adomaitis lrytas.lt trumpai komentavo auklėtinio grįžimą iš NBA į Europą.

„Svarbu, kad visi Lietuvos rinktinės geriausi krepšininkai žaistų. Gerai, kad Milano komanda Mindaugo norėjo ir aptarė su juo visas sąlygas. Naudinga, kad pagaliau situacija išsisprendė ir Mindaugas vėl galės žaisti. Jam labai reikalinga žaidybinė praktika“, – sakė D.Adomatis.

Kol kas dar trūksta M.Kuzminsko ir Milano klubo vadovų parašų ant sutarties, kuri galios iki 2019 metų. Kontrakte yra numatyta sąlyga lietuviui sugrįžti į NBA kitą vasarą. 

Kontraktas su milaniečiais turėtų galioti iki sezono pabaigos su galimybe jį pratęsti dar metams. Jau daugiau kaip mėnesį 28-erių metų 205 cm ūgio puolėjas yra bedarbis – dar neįpusėjus lapkričiui Niujorko „Knicks“ klubas atleido lietuvį.

Lietuvos rinktinės vyriausojo trenerio negasdina tai, Milano komandoje ir taip jau yra legionierių iš užsienio limitas. Jis tikras, kad M.Kuzminskas neužlips ant šio grėblio ir tikrai nesėdės ant atsarginių suolelio.

„Pats Mindaugas tiksliau galėtų pakomentuoti šiuos dalykus, bet tai turėjo būti suderinta su klubu ir net galėjo būti įtraukta į kontrakto sąlygas. Ypatingai svarbu, kad jis vėl žais krepšinį.“

Milano ekipoje be M.Kalniečio ir A.Gudaičio yra latvis Dairis Bertanis, serbas Vladimiras Micovas, prancūzas Amathas M'Baye ir penki amerikiečiai: Andrew Goudelocas, Kalebas Tarczewskis, Jordanas Theodore'as, Patrickas Youngas, Cory Jeffersonas ir Curtis Jerrellsas.

Po praėjusio debiutinio sezono NBA, M.Kuzminskas tikėjosi tapti visaverčiu „Knicks“ žaidėju. Tačiau trenerio Jeffo Hornačeko planai buvo kitokie – mūsiškiui neatsirado vietos apskritai aikštėje.

Debiuto sezone NBA M.Kuzminskas vidutiniškai žaidė po 14 minučių, pelnė po 6,3 taško, atkovojo po 1,9 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą. Šį sezoną NBA lygoje jis sužaidė vos 2 minutes.

„Olimpia“ Eurolygos turnyro reguliaraus sezono pirmą ratą baigė su 4 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų ir šiuo metu turnyro lentelėje užima paskutinę – šešioliktą vietą. Italijos pirmenybėse Milano komanda (9 pergalės ir 3 pralaimėjimai) yra trečia.

Sausio 2-ą dieną milaniečiai Italijos čempionate išvykoje susitiks su Pezaro „Pallacanestro“ krepšininkais.

M.Kuzminskas Eurolygoje rungtyniaus po pusantrų metų pertraukos. Pastarąjį kartą jis ten atstovavo Malagos klubui „Unicaja“. Artimiausias rungtynes Eurolygoje Milano klubas žais sausio 5 dieną Graikijoje su Pirėjo „Olympiakos“.

Eurolygoje M.Kuzminskas žaidė 6 sezonus nuo 2010 metų – tris atstovavo Kauno „Žalgiriui“, tris – „Unicaja“ ekipai. 2015-2016 metų stipriausiame Senojo žemyno turnyre lietuvis rinko po 12 taškų.

Po švenčių ir D.Adomaičio laukia rimti darbai. Sausį Lietuvos rinktinės treneris išvyks į JAV.

„Vyksiu į klubus, kur žaidžia lietuviai. Ten pabendrausiu ir su vadovais, ir treneriais“, – apie Torontą ir Indianapolį anksčiau kalbėjo treneris.

Lietuvos rinktinės treneris nori pamatyti, kaip sekasi „Indiana Pacers“ marškinėlius vilkinčiam Domantui Saboniui ar su „Toronto Raptors“ kovojančiam Jonui Valančiūnui. M.Kuzminskas dabar žais ir gyvens Italijoje, kur susitikti su juo D.Adomaičiui bus daug paprasčiau.

Birželio 28 dieną Lietuvos rinktinės laukia trečiasis FIBA pasaulio čempionato atrankos langas. Išvykoje lietuviai žais su Lenkijos rinktine. Liepos 1 dieną vyks rungtynės Vengrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.