EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinyje petardos sproginėjo it pašėlusios – trūko pinigų, o emocijos liejosi

Nieko nelaukdami, kaip viesulas praūžė dar vieni sporto įvykių kupini metai. Netrūko nei skambių pergalių, nei pralaimėjimų, nei didelų skandalų.

 2017-aisiais Lietuvos krepšinyje netrūko skambių įvykių<br> Lrytas.lt montažas
 2017-aisiais Lietuvos krepšinyje netrūko skambių įvykių<br> Lrytas.lt montažas
Virginijus Šeškus rungtynse Estijoje išsived komandą iš aikštės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Virginijus Šeškus rungtynse Estijoje išsived komandą iš aikštės<br>G.Bitvinsko nuotr.
Uostamiesčio komandai 2017-aisiais teko patirti daug permainų<br>G.Šiupario nuotr.
Uostamiesčio komandai 2017-aisiais teko patirti daug permainų<br>G.Šiupario nuotr.
 Malcolmas Grantas savavališkai paliko Kėdainius<br> FIBA nuotr.
 Malcolmas Grantas savavališkai paliko Kėdainius<br> FIBA nuotr.
Linas Kleiza nepabijojo iškeikti teisėjus<br>T.Bauro nuotr.
Linas Kleiza nepabijojo iškeikti teisėjus<br>T.Bauro nuotr.
 Panevėžio klubo ir A.Štalbergo keliai išsiskyrė netikėtai<br> K.Kavolėlio nuotr.
 Panevėžio klubo ir A.Štalbergo keliai išsiskyrė netikėtai<br> K.Kavolėlio nuotr.
 Praėjusį sezoną „Lietuvos ryto“ vardas pasaulyje nuaidėjo prastame kontekste.<br> D.Umbraso nuotr.
 Praėjusį sezoną „Lietuvos ryto“ vardas pasaulyje nuaidėjo prastame kontekste.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-01-01 11:32, atnaujinta 2018-01-01 12:50

Lietuvoje, kaip jau įprasta, daugiausia sporto gerbėjų dėmesio pritraukė krepšinis. Buvo ir džiaugsmo ir nusivylimo, o kartais labiau nei pasiekimais aikštėje, sirgalių akys buvo pritraukiamos skandalingais įvykiais.

Tokių 2017-aisiais Lietuvos krepšinio padangėje buvo ne vienas. Lrytas.lt kviečia prisiminti penkis iš jų.

Lino Kleizos moralai teisėjams

Linas Kleiza nebijodavo su teisėjais pasiginčyti būdamas krepšininku, nepamiršo, kaip tą reikia daryti ir tapus Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos viceprezidentu.

Spalio mėnesį „Siemens“ arenoje „Lietuvos rytas“ 67:70 pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, o po nesėkmės Vilniaus klubo viceprezidento nervai tiesiog pakriko.

Kai po rungtynių tradiciškai vykusioje spaudos konferencijoje sostinės klubo strategas Rimas Kurtinaitis ramiai užsiminė apie teisėjų šališkumą, L.Kleiza nusprendė imtis kiek drąstiškesnių veiksmų. Jis veržėsi į teisėjų persirengimo kambarį.

Tuo metu patalpose buvo trys rungtynėse dirbę teisėjai – Tomas Jasevičius, Jurgis Laurinavičius ir Juozas Barkauskas, o kartu sujais ir LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis. Visi jie išgirdo L.Kleizos keiksmų tiradą. 

Lyg to būtų negana, L.Kleiza teisėjams kaltinimus svaidyti pradėjo ir socialiniame tinkle „Facebook“. Ten jis teisėjus išvadino „Žalgirio fanais“.

Šis pasiautėjimas neliko nuošalyje ir klubui vėliau teko papurtyti piniginę. Lyga atliko tyrimą, išklausė visas puses ir skyrė baudas. 600 eurų bauda už L.Kleizos įsiveržimą į rūbinę, agresyvų elgesį ir grasinimus bei dar 600 eurų už „Facebook“ išsakytą kritiką.

Panevėžio „Lietkabelio“ ir Artūro Štalbergo išsiskyrimas

Kai treneris iš Latvijos pradėjo treniruoti Panevėžio klubą, viskas klojosi taip, kaip visi komandos gerbėjai ir troško. Sezono pradžioje išvykoje įveiktas „Lietuvos rytas“, namuose „Žalgiris“, o  Europos taurės starte galingoji Jeruzalės „Hapoel“ ekipa.

Tačiau vėliau „Lietkabelio“ žaidimas ėmė virpėti, o lyg perkūnas iš giedro dangaus A.Štalbergą pasiekė žinia – komandai jis jau nebereikalingas. Anot stratego, tokią netikėta ir staigią žinią jam pranešė „Lietkabelio“ direktorius.

„Paskambino sekmadienį apie 18 valandą, tačiau pirmadienį 11 valandą vyko treniruotė. Man 10 val. 20 min. paskambino direktorius ir pasakė, kad turiu vesti treniruotę, nes esu pagrindinis treneris. Tad šįryt turėjome treniruotę. Klubas oficialiai manęs neatleido. Viskas atrodo keistai. Nei aš, nei mano agentas nieko nesuprantame. Atrodo, kad ir klubo vadovai nelabai supranta, nes tarp jų trūksta komunikacijos. Po treniruotės jie pasakė, kad klube nedirbsiu“, – Latvijos žiniasklaidai pasakojo A.Štalbergas.

Savo versiją iš karto pateikė ir „Lietkabelis“. Buvo pabrėžiama, kad A.Štalbergo sutartis vis dar galioja, tačiau „vyksta derybos dėl jo nutraukimo“.  

„Trenerį informavome, kodėl su juo yra nutraukiamas kontraktas. Komandos žaidimas netenkino jau pastarąjį mėnesį, todėl teko imtis permainų. Patikėkite, kad nėra lengva atsisveikinti su treneriu, bet su skaudama širdimi buvome priversti tai padaryti. Noriu pabrėžti, kad jis antrą kartą treneriu tikrai netapo“, – sakė „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

A.Štalbergo ir „Lietkabelio“ keliai isšsiskyrė, o komanda jau turi naują trenerį. Juo tapo Ramūnas Butautas, iki tol treniravęs Libano nacionalinę komandą.

Begalinės Klaipėdos „Neptūno“ permainos

Uostamiesčio komanda per pastaruosius kelerius metus nuveikė labai daug. Pabuvojo LKL finale, žaidė Eurolygoje, tapo labai solidžia komanda.

Ir nors rezultatai buvo puikūs, niekas nenumanė, kas dedasi klubo viduje. 2017-ųjų pradžioje iš klubo buvo atleistas komandos direktorius Osvaldas Kurauskas. Jo vietą užėmė ilgametis klubo darbuotojas Algimantas Ercius, o komandai teko varstyti teismų duris, kadangi O.Kurauskas nenorėjo sutikti su tokiais sprendimais.

Kai jau atrodė, kad viskas apsistovėjo ir didžiausi neramumai baigėsi, o A.Ercius sėkmingai dirbo savo darbą bei traukė „Neptūną“ iš skolų, į klubą ir vėl atskriejo permainų vėjai. 

Uostamiesčio klubui nebereikalingas pasirodė ir pats A.Ercius, o jo vieta atiduota iki tol su krepšiniu nieko bendra neturėjusiam verslininkui Artūrui Žaliui. Šis pažadėjo permainas ir stabilumą, tačiau jo žodžiai buvo kaip stalas be vienos kojos, kuris dėl to griuvo.

Greitai pasklido kalbos, kad klube vėluoja atlyginimai, o „Neptūną“ paliko lyderiai – Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius. Netrukus vietos Klaipėdos komandoje nebeliko ir A.Žaliui, o galiausiai pakeistas ir krepšinio ekipos valdančios asociacijos prezidentas Artūras Jakubauskas.

Komanda ir toliau paskendusi darbuose bei tikisi sugrįžti į normalų ritmą. „Neptūno“ sporto direktorius Donatas Zavackas patikino, kad deramasi su trimis naujais žaidėjais, o komandos direktoriumi netikėtai tapo patirties tokiame darbe neturintis 30-metis Vilius Sukonas.

Kad ir kokie „Neptūnui“ bebūtų 2018-ieji, aišku viena – prabėgę metai padovanojo kaip reikiant daug nemalonių staigmenų.

Skandalingas pareiškimas

Dabar jau buvusio Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo prezidento Gedvydo Vainausko frazė „Lietuvos ryto“ televizijoje sukėlė milžinišką skandalą.

G.Vainauskas per interviu pareiškė, kad komandoje neturėtų būti daugiau nei dviejų juodaodžių krepšininkų.

„Atsitiko taip, kad atsirado keturi juodi žaidėjai, susibūrė tokia, kaip pavadinti, gauja jų“, – kalbėjo G.Vainauskas.

 

Netrukus jį jau citavo garsiausi pasaulio leidiniai. Tarp jų – ESPN, „CBS Sports“.

Skandalui šiek tiek nurimus G.Vainauskas paskelbė, kad parduoda savo klubo dalį.

Virginijaus Šeškaus ir Prienų-Birštono „Vytauto“ linksmybės Estijoje 

Nepatinka teisėjo sprendimai – išsivedi komandą iš aikštės. Tuo vadovavosi „Vytauto“ treneris V.Šeškus vienose Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse Estijoje.

Rungtynėse prieš Raplos „Rapla“ komandą „Vytauto“ ekipą tiek papiktino teisėjų sprendimai, kad ši rungtynes baigė demonstratyviu protestu.  Iki mačo pabaigos likus trims minutėms, komandos treneris Virginijus Šeškus užsidirbo antrąją techninę pražangą ir buvo priverstas palikti aikštę.

Tačiau, lyg to būtų negana, kartu su savimi jis pasikvietė savo auklėtinius. Jie šiek tiek padvejoję taip pat žengė į rūbinę. Mačo tęsti jie daugiau nebesutiko. Įvykus incidentui, rezultatas buvo lygus – 65:65.   

Teisėjų brigada iš Estijos buvo priversta nutraukti rungtynes. Už tokius veiksmus „Vytautui“ įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:20.

Pats V.Šeškus dar grįžo ir paspaudė rankas priešininkų komandos žaidėjams bei treneriams, o tuomet, trumpai stabtelėjęs prie rungtynių arbitrų ir pasakęs keletą žodelių, galutinai nužengė nuo parketo bei iškeliavo į rūbinę pas savo žaidėjus.

„Palyginti su estais, Lietuvos teisėjai yra labai geri. Tokių dalykų pas mus nebūna“, – atslūgus emocijoms kritikos estams negailėjo „Vytauto“ treneris. 

Ir visa tai nepasiėjo be nuostolių komandai. BBL techninė komisija išanalizavusi situaciją nusprendė „Vytauto“ klubą nubausti 3000 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.