EUROLYGA 2023

Mirė buvęs Prancūzijos rinktinės žaidėjas Frederickas Forte

Buvusio Prancūzijos rinktinės ir Eurolygos čempiono Fredericko Forte širdis sustojo jam būnant 47 metų amžiaus. Limožo CSP klubo prezidentas mirė sekmadienio naktį.

 Pastaraisiais metais F.Forte kovojo su vėžiu.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Pastaraisiais metais F.Forte kovojo su vėžiu.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2018, 9:21 PM

„Liūdna žinia – netekome Fredo Forte. Didi Prancūzijos krepšinio figūra. Fredas buvo drąsus, visiškai įsimylėjęs savo sportą. Galvojame apie jo šeimą, dukras, jo draugus ir jo klubą“, – „Twitter“ paskyroje rašė Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean'as Pierre'as Suitat.

F.Forte pats buvo krepšininkas, sužaidęs Prancūzijos rinktinėje 75 rungtynes. Jis atstovavo keliems Prancūzijos klubams, taip pat rungtyniavo Graikijoje bei Italijoje.

Per šešis sezonus žaisdamas Limožo komandoje F.Forte tris kartus tapo Prancūzijos čempionu, o 1993 metais triumfavo Čempionų taurės varžybose (dabartinė Eurolyga).

Jis yra treniravęs CSP komandą porą sezonų, o nuo 2004 m. buvo klubo prezidentas. 2015 m. Limožo klubas vėl laimėjo Prancūzijos pirmenybes, du sezonus žaidė Eurolygoje, o šį sezoną pateko į Europos taurės turnyro „Top 16“ etapą.

Pastaraisiais metais F.Forte kovojo su vėžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.