EUROLYGA 2023

Sugrįžtantis Drew Gordonas – apie pasivijusią Tomo Pačėso istoriją ir skandalus

„Nežinau... tai klausimas ne man. Geriau kalbėkime apie Europos taurę“, – paklaustas, su kokiomis, jo nuomone, mintimis buvęs „Lietuvos ryto“ legionierius Drew Gordonas atvyksta į Vilnių, nuo komentarų taktiškai susilaikė Rimas Kurtinaitis.

D.Gordono ir T.Pačėso sanktykiai buvo įtempti.<br> lrytas.lt montažas.
D.Gordono ir T.Pačėso sanktykiai buvo įtempti.<br> lrytas.lt montažas.
 T.Pačėsas (dešinėje) ir A.Blanco.<br> T.Bauro nuotr.
 T.Pačėsas (dešinėje) ir A.Blanco.<br> T.Bauro nuotr.
 D.Gordonas.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Gordonas.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Gordonas.<br> eurocupbasketball.com nuotr.
 D.Gordonas.<br> eurocupbasketball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 2, 2018, 5:40 PM

Visgi dvejopas savo emocijas portalui lrytas.lt atskleidė pats D.Gordonas, trečiadienį su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu Lietuvoje žaisiantis Europos taurės antrojo etapo rungtynes.

Prisiminimai įvairūs

Sostinės ekipos sirgalių gretose 27-erių amerikietis iki šiol vertinamas skirtingai – nors aikštėje puolėjas buvo vienas lyderių ir žavėjo galingais dėjimais, už jos ribų pasižymėjo ne pačiu pavyzdingiausiu elgesiu.

Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio metu jis kartu su keliais kitais legionieriais nuo komandos buvo nušalintas už žygius po naktinius barus, o kiek anksčiau užsitraukė ir trenerio Tomo Pačėso nemalonę.

Specialistas, kurio sprendimas į vieną iš „Lietuvos ryto“ treniruočių atsinešti alkotesterį sulaukė didelio atgarsio, D.Gordoną „pagavo nusikaltimo vietoje“ ir legionieriui teko viešai atsiprašyti komandos.

„Rungtyniaudamas Vilniuje stengiausi labiau susikaupti ties krepšiniu, o ne viskuo, kas dėjosi už aikštės ribų.

Tačiau tai, kaip klube su žaidėjais buvo elgiamasi, tikrai nebuvo teisinga jokiais atžvilgiais“, – skandalingus įvykius komentavo D.Gordonas.

 

Paklaustas, ar „Lietuvos rytas“ yra vieta, į kurią jis tikrai nebegrįžtų, krepšininkas šyptelėjo.

„Mano laikas „Lietuvos ryte“ baigėsi, – sakė D.Gordonas. – Džiaugiuosi, kad pavyko užmegzti ryšį su komanda – vis dar pasikalbame su Alberto Blanco (R.Kurtinaičio asistentu, – Red.) ir jo šeima. Jis tikrai geras vyrukas bei turi didelę širdį. O visa kita patirtis, kad ir kokia ji buvo, taip pat vertinga“.

Skandalai nepasimiršo

D.Gordonas „Lietuvos ryto“ ekipą norėjo palikti dar nesibaigus praėjusiam sezonui, o juo domėjosi ne tik „Zenit“, bet ir Maskvos srities „Chimki“, Atėnų „Panathinaikos“ bei keli kiti Europos klubai.

D.Gordonas neslėpė, jog net persikėlus į naująją komandą, įvykių Vilniuje jis greitai pamiršti negalėjo.

„Komandos draugai manęs klausinėjo apie tai, kas įvyko praėjusio sezono pabaigoje. Taip pat klausė ir apie pirmąjį trenerį (T.Pačėsą, – Red.).

Aš tiesiog trumpai jiems atsakiau, kad klubas tuo metu buvo įdomioje situacijoje ir pasitaikė sunkūs metai.

Aišku, ir kiti krepšininkai tarpusavyje daug bendrauja, tad ir taip maždaug įsivaizdavo, kas dėjosi komandoje“, – pasakojo puolėjas.

Nors D.Gordonas praėjusį sezoną fiksavo solidžią statistiką – po vidutiniškai 12,6 taško, 9,6 kamuolio ir 17,3 naudingumo balo Europos taurėje, susitarimo su Eurolygos komandomis pasiekti nesugebėjo.

„Turėjau nelabai didelį laiko tarpą, per kurį šią vasarą galėjau palikti „Lietuvos rytą“ ir reikėjo apsispręsti greitai. Buvo kelios Eurolygos komandos, kurios manimi domėjosi, tačiau pasiūlymai netenkino.

O kalbant apie NBA, deja, negalėjau dalyvauti Vasaros lygoje ir nutraukti tebegaliojusios sutarties. Todėl mano padėtis buvo komplikuota“, – aiškino puolėjas.

Mokosi rusų kalbos

Vasarą su broliu, „Orlando Magic“ žvaigžde Aaronu Gordonu ir kitais šeimos nariais Havajuose šildęsis D.Gordonas pasirašęs sutartį su „Zenit“ atsiduso – vėl teks grįžti į šaltį.

Krepšininkas juokauja, jog net lietuviška žiema buvo malonesnė.

„Turėjau nusipirkti šiltą žieminę striukę. Klubas taip pat pasirūpina, kad nesušalčiau, – šypsojosi D.Gordonas. – Tik rytais labai sunku keltis, kai šitaip tamsu – kartais 9 ar 10 valanda vis dar atrodo kaip naktis“.

D.Gordonui Sankt Peterburge Lietuvą primena ir kitos detalės – pavyzdžiui, komandos draugų priminti keiksmažodžiai.

„Negražių žodžių naujame klube visada išmoksti pirmiausia, – juokėsi jis. – Tačiau pats mokausi rusų kalbos, noriu suprasti kirilicą“.

Rusijoje D.Gordonas jau spėjo tapti sirgalių numylėtiniu dėl solidaus žaidimo – Europos taurėje amerikietis vidutiniškai renka po 14 taškų, atkovoja 8,4 kamuolio ir atlieka 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, krepšininkas nėra tikras, ar iš „Lietuvos ryto“ išvykęs į „Zenit“ persikėlė į stipresnę komandą.

„Gal labiau norėjau žaisti stipresnėje lygoje (o ne komandoje). Manau, kad Jungtinė lyga pajėgesnė, joje galiu būti labiau pastebimas.

O pati „Zenit“ komanda gal ir nėra stipresnė – sunku pasakyti. Tiesiog pagalvojau, jog man asmeniškai joje geriau“, – svarstė D.Gordonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.