EUROLYGA 2023

Permainos ir R. Kurtinaičio žodžiai negąsdina M. Echodo: „Tai pridėjo noro“

„Mūsų komandos tikslas ne duoti kam nors šansų, o laimėti“, – savo tvirtą nuomonę komandos vidinės konkurencijos klausimu antradienį pakartojo Rimas Kurtinaitis.

 M.Echodas tikisi, jog konkurencija išeis į naudą.<br> T.Bauro nuotr.
 M.Echodas tikisi, jog konkurencija išeis į naudą.<br> T.Bauro nuotr.
 M.Echodas tikisi, jog konkurencija išeis į naudą.<br> T.Bauro nuotr.
 M.Echodas tikisi, jog konkurencija išeis į naudą.<br> T.Bauro nuotr.
 E.Mockevičius.<br> T.Bauro nuotr.
 E.Mockevičius.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 3, 2018, 12:38 PM

Jo treniruojamas Vilniaus „Lietuvos rytas“, šį sezoną ilgą laiką dėliojęs galutinę sudėtį, į antrąjį Europos taurės etapą pagaliau žengia pilnomis pajėgomis.

Per pastarąsias savaites ant sostinės klubo žaidėjų suolelio atsirado net trys papildomi veidai – iš Klaipėdos „Neptūno“ atvykę Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius bei traumą išsigydęs Egidijus Mockevičius.

Būtent šio krepšininko grįžimas į aikštę tapo rimtu, bet maloniu galvos skausmu R.Kurtinaičiui.

Dabar vidurio puolėjo pozicijoje minutes E.Mockevičius dalinasi su solidžiai rungtyniaujančiu graiku Louku Mavrokefalidžiu ir jaunuoju talentu Martynu Echodu.

Nors 20-metis M.Echodas nustebino skeptikus ir šį sezoną pradėjo itin solidžiai tiek Lietuvos krepšinio lygoje, tiek Europos taurėje, sugrįžus E.Mockevičiui jo žaidimo kreivė kiek smuko.

„Sezono pradžioje matėme, kaip tobulėjo M.Echodas, bet per pastarąsias rungtynes jis yra kažkur pasimetęs. Gal sunkiai susitaiko su nauja konkurencija?“, – praėjusią savaitę svarstė R.Kurtinaitis.

Pats puolėjas atsakymo į šį klausimą taip pat nežinojo.

„Net nežinau, gal kai kurie epizodai šiek tiek nepasiseka ir atsiranda tas pasimetimas. Bet, manau, viskas sugrįš į savo vėžes“, – kalbėdamas su lrytas.lt sakė M.Echodas.

Krepšininkas pridūrė, jog nė kiek nesibaimina konkurencijos savo pozicijoje.

„Žinoma, minutės aikštėje sumažėjo, bet tai pridėjo tik papildomo noro stengtis. Dabar dar labiau dirbu per treniruotes ir rungtynės. Galvoju, jog konkurencija išeis tik į naudą“, – sakė kaunietis.

Nors R.Kurtinaitis laikosi tokios pačios nuomonės, vien už pastangas progų dalinti nesiruošia.

„Žaidžia tie, kurie žaidžia. Jaučiu, kuriems reikia pagalbos, o kuriems, galbūt, muštro. Kol neturėjome E.Mockevičiaus, žaidė M.Echodas, ir žaidė neblogai. Turėjo net labai gerų rungtynių.

Tačiau komandoje greitai integravosi Egidijus ir man nesvarbu, ar jis, ar Martynas įmes 20 taškų“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris.

M.Echodas LKL šį sezoną vidutiniškai pelno po 9,1 taško, atkovoja 6,5 kamuolio bei renka 13,4 naudingumo balo. Pagal pastarąjį rodiklis jis ekipoje yra antras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.