EUROLYGA 2023

Virginijus Šeškus apie Ballų tėvą: „Norite šou? Atsistatydinsiu ir paliksiu jį vadovauti“

Į neįtikėtiną realybės šou, kuris jau kelias dienas drebina Lietuvos krepšinio padangę, įtrauki ne tik pagrindiniai herojai: visa Ballų šeimyna.

 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br> T.Bauro nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>Mindaugo Kulbio nuotr. iš archyvo.
 Virginijus Šeškus<br>Mindaugo Kulbio nuotr. iš archyvo.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
 Virginijus Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 12:57 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:08 AM

Norom nenorom į šią psichozę įsitraukė ir visos sudėties Prienų-Birštono „Vytauto“ klubas su jo vairininku 50-mečiu Virginijumi Šeškumi.

Šis darkyta anglų kalba pasakoja ESPN žurnalistams apie jaunuosius Ballus, nespėja dalinti interviu.

„Man pasakykite, ar dėl šios visos istorijos mes visi geriau nepasijautėme? Man iš Amerikos tuntais siunčia žinias, kad vietos lietuviai didžiuojasi, kad toks Prienų klubelis pritraukė žvaigždes. Lietuva skamba – ar tai blogai?“ – tikino „Vytauto“ treneris V.Šeškus.

Ballų šeimos sprendimas pasirašyti sutartį su Prienų-Birštono „Vytautu“ tapo tikra pasauline sensacija – gruodį abi pusės sukirto rankomis, tačiau mažai kas tikėjo, kad savo realybės šou „Ball in the family“ kurianti šeimyna išdrįs pasirodyti Lietuvoje.

Tačiau antradienį Ballai peržengė Vilniaus oro uosto atvykimo salės duris, sukeldami didelį šurmulį visame pasaulyje.

Kartu su 16-mečiu LaMelo ir 19 metų LiAngelo į Prienus atkeliavo ir milžiniškas žiniasklaidos dėmesys.

„Vytauto“ ir Ballų šeimos sutartyje nurodyta, kad jų keliai gali išsiskirti būtent po mėnesio bendradarbiavimo, tačiau krepšininkai ekipoje gali išbūti ir iki gegužės.

Savo sūnus išreklamavęs tėvas LaVaras Ballas pabrėžė, kad šie turėtų dominuoti Europoje. O jau tuomet jie sugrįš į JAV bei be didesnio vargo prisijungs prie „Lakers“ klubo, kur žaidžia sėkmingiausias Ballų šeimos krepšininkas vyresnėlis Lonzo.

20 metų krepšininką „Lakers“ 2017 metų NBA naujokų biržoje pasikvietė antruoju šaukimu.

LaVaras Ballas nuolat pabrėžia, kad LaMelo ir LiAngelo turėtų sekti brolio pėdomis. Bet pirmasis ir itin svarbus jų išbandymas – vos dešimt tūkstančių žmonių turinčiame Prienų mieste.

Pats garsusis tėvas tikino, kad Prienuose ar Birštone jis norėtų pabūti apie porą savaičių, kol apsipras vaikai bei pajus žaidimo skonį.

LaVaras Ballas dar prieš skrydį iškėlė sąlygą „Vytauto“ treneriui V.Šeškui.

Jis norėtų, kad jo sūnūs iškovotų bent vieną titulą su ekipa. Tačiau kol kas LKL čempionate „Vytautas“ yra pirmenybių lentelės dugne, komanda antradienį palaidojo visas viltis varžytis Karaliaus Mindaugo taurės kovose, tad vienas iš realesnių trofėjų – BBL taurė.

„Tikiuosi, kad mes laimėsime titulą. Mūsų šeima visada galvoja tik apie titulus – visada žaisdami norime nugalėti. Turime pabandyti tai daryti“, – reiškėsi vyras, kuris nebijo prieštarauti ir kandžiomis žinutėmis dalintis su pačiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

– Ar jūsų kas nors klausė – norėjote, kad atvyktų garsieji Ballai? lrytas.lt pasidomėjo V.Šeškaus.

– Tai siūlė tuos vaikinukus ir Panevėžio „Lietkabeliui“, ir „Šiauliams“. Niekas nesuskubo jų imti. Man vieną vėlyvą vakarą, vidurnaktį, skambina ir klausia: „Turime variantą pasiimti tuos Ballus, ką darome?“ Pasakiau, kad darytų taip, jog klubui būtų geriau.

Galima suprasti tai dviprasmiškai, bet klubo vadybininkai suprato kaip mintį, jog reikia imti tuos žaidėjus. Aštuntą valandą ryto perskambino ir pasakė, kad sukirto rankomis.

Tai kur man dar kištis buvo – viskas įvyko. Žinoma, žaidybine prasme tiems vaikiams dabar bus sunku: visų pirma jie yra pripratę prie amerikietiško žaidimo ir yra labai jauni.

Net ir devyniolikmečiam LiAngelo bus žiauriai sunku LKL. Pasižiūrėkite, kiek jo amžiaus krepšininkų žaidžia, o ne sėdi ant suolo lygoje? Beveik nėra. Tad labai jau daug iš jų tikrai tikėtis nereikia.

– Į Lietuvą atvyko savotiškas krepšinio šou, kurio dirigentas yra Ballų šeimynos galva LaVaras Ballas. Jis savo pareiškimais garsėja ir už Atlanto: reiškė pretenzijas ir NBA klubo „Los Angeles Lakers“ treneriams. Nebijote, kad teks susikirsti žodiniuose karuose su Ballu tėtušiu?

– Ką teks daryti? Kariauti? Gali būti, kad su savo charakterio savybėmis jis čia per kelias dienas net ir komandos sudėtį performuos. (Juokiasi.)

Manau, kad visko čia bus. Aš jau visko esu matęs gyvenime, tad mane labai sunku nustebinti. Jei „Lakers“ treneriams LaVaras gali pretenzijas reikšti, tai ir man, manau, galės ką nors leptelėti.

Tačiau su manimi jam bus kur kas sunkiau – ką jis ten sakytų, kokias kalbas rėžtų, vis tiek aš pusės jo žodžių nesuprasiu. Man tikrai nebaisu. (Juokiasi.)

– Tarp eilučių galima suprasti, kad Ballai ilgai Lietuvoje užsibūti neketina: didžioji filmavimo grupės dalis Prienuose bus iki sausio 15 dienos, viešbutis Ballams užsakytas iki vasario 17-osios. Juk patys galite sudėlioti šią dėlionę – mėnesio šou, ir viskas. To reikia komandai ir jums?

– Aš galvoju apie tai, bet mes jau esame įtraukti į tą savotišką šou. Vis dėlto net ir tas mėnuo, jei bus tik mėnuo, duos naudos tiek klubui, tiek ir vaikinams. Žiūrėjau ketvirtadienį, kaip jie treniruojasi, – turiu ką patarti jiems. Manau, krepšininkų tėvui gal tai ir nepatiks.

– Kai nepatiks, jis gali ir pulti ne tik jūsų mokyti – Prienuose juokaujama, kad LaVaras Ballas gali ir „Vytauto“ ekipos treneriu tapti, nustumdamas V.Šeškų.

– Reikės žiūrėti. Man kažkas sakė, kad jau yra lažybų kontorose statymas, ar L.Ballas pakeis V.Šeškų trenerio poste. Būtų geras dar vienas šou – atsistatydinčiau ir palikčiau L.Ballą vadovauti komandai. Tai bent istorija būtų – pasaulinė. Net Ballai tokios nesukurtų. (Juokiasi.)

– Ar LiAngelo ir LaMelo Ballai – jie, jūsų akimis, jau yra krepšininkai? Juk tėvas atžalas rengia NBA.

– Ką aš žinau. Mačiau juos mėtant, ir viskas. Istorijos byloja, kad net ir talentingiausi JAV žaidėjai pirmus metus Europoje būna blyškūs – reikia laiko adaptuotis prie europietiško krepšinio.

Gal ir todėl Prienų klubas galvoja surengti kažkokį rimtesnį turnyrėlį su rimtesnėmis komandomis, kad tie patys Ballai pamatytų, koks krepšinis pas mus, o ne Amerikoje.

Tiesą sakant, jau labai pavargau galvoti apie juos, mąstyti apie jų galimybes. Laikas viską sustatys į vietas, tačiau jei Ballai pabus tik mėnesį, tai, žinoma, bus tik pabuvimas.

– Dedate ant jų kryžių?

– Kodėl? Visiškai ne. O jūs nepagalvojote, kad situacija galėtų pakrypti ir kita vaga? Sakysime, jiems Prienuose patiks žaisti, jie tobulės iki sezono pabaigos, o jau tada „Vytauto“ klubas ima ir sudaro metų sutartį su broliais Ballais?

Juk ir toks scenarijus galimas. Tai būtų gerai. Prisipažinkime, tuomet tikrai būtų labai gerai visoms pusėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.