EUROLYGA 2023

M. Kuzminsko debiutas italų žiniasklaidoje: nei didelių liaupsių, nei aštrios kritikos

Mindaugas Kuzminskas debiutavo šio sezono Eurolygos turnyre vilkėdamas Milano klubo „Olimpia“ marškinėlius. Po 20 mėnesių pertraukos į Eurolygą grįžęs buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Malagos „Unicaja“ puolėjas atrodė pasiilgęs krepšinio, bet jo žaidimas nepadėjo Italijos klubui nutraukti nesėkmių serijos. „Olimpia“ penktadienį išvykoje nusileido Pirėjo „Olympiakos“ klubui 80:87.

 Mindaugas Kuzminskas.<br> Klubo nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 6, 2018, 3:13 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:18 PM

M.Kuzminskas į aikštę įėjo pirmo kėlinio viduryje, dažnai bandė atakuoti, bet nelabai taikliai. Naujokas sugrąžino intrigą rungtynių pabaigoje, kai per paskutines 5 min. pelnė net 8 taškus.

M.Kuzminskas per 24 min. iš viso įmetė 12 taškų (4/7 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 4/8 baudos) ir išprovokavo 6 pražangas.

Italijos žiniasklaida lietuvio penktadienio pasirodymą įvertino santūriai – nei labai gyrė, nei stipriai kritikavo.

„M.Kuzminskas permainingai debiutavo „Olimpia“ gretose, kai kur jis sublizgėjo savo varomąja jėga, bet dažnai buvo ir nepastebimas. Jam dar trūksta žaidimo ritmo pojūčio rungtynėse ir tai jam tikrai nepadeda aikštėje“, – rašo „La Gazzetta dello sport“.

„Lietuvis šiuo metu dar atsiduoda naftalinu: juk lapkričio 12 d. jis buvo išmestas iš „New York Knicks“ klubo, o šį NBA sezoną, laukdamas tikrų rungtynių, su Orlando komanda sužaidė tik dvi minutes. Tačiau mes turime grįžti į rugsėjo 9 d., kai Europos čempionate jo Lietuva pralaimėjo aštuntfinalyje tik po Graikijos smūgių, o Mindaugas tada pelnė 20 taškų ir tai buvo pats geriausias jo susitikimas turnyre“, – dabartį ir praeitį lygina „Corriere dello Sport“.

„Mes nepademonstravome gero žaidimo. Pirmame ture mes sugebėjome žaisti su šiais varžovais beveik lygiaverčiai. Bet šįvakar mes nepakankamai tikėjome pergale, mes buvome per minkšti gynyboje ir per daug darėmė klaidų atakoje. Norėdami laimėti čia, turime žaisti kitą krepšinį. M.Kuzminskas ką tik atvyko, kiti taip pat turi vėl įgauti gerą sportinę formą. Bet tai nebuvo geros rungtynes“, – Milano klubo trenerio žodžius po pralaimėjimo cituoja „Corriere dello Sport“.

„M.Kuzminskui dar daug ko trūksta. Jis suprantamai buvo kiek pilkšvokas, bet debiutavo 12 taškų per 24 minutes“, – konstatuoja lastampa.it.

„Perspektyvus M.Kuzminsko debiutas“, – optimizmo neslepia repubblica.it. – Nors jis atrodė šiek tiek blankokas, bet tai šiame etape ir yra natūralu.“

„M.Kuzminsko debiuto rungtynėse jis atrodė šiet tiek „surūdijęs“, žaidė tokį sąlyginai bandomąjį ir eksperimentinį krepšinį, prametė net baudų metimus. Tačiau tai juk kol kas nestebina. Apibendrinant, galima pasakyti, kad jis buvo aktyvus, išprovokavo šešias pražangas ir žaidė tą klasikinį universalų krepšinį“, – mano Eurolygos svetainės puslapis italų kalba.

„M.Kuzminskas sužaidė daug žadančias ateičiai rungtynes“, – pabrėžė oficialus „Olimpia“ klubo puslapis internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.