EUROLYGA 2023

Mindaugo Kuzminsko sugrįžimas į Eurolygą užgožė kitus lietuvius

Pirmajame po Naujųjų metų Eurolygos ture rezultatyviausiai tarp lietuvių žaidė ką tik į Senąjį žemyną grįžęs Mindaugas Kuzminskas ir geriausias Eurolygos gruodžio mėnesio krepšininkas Paulius Jankūnas.

 Lrytas.lt tradiciškai vertina lietuvių pasirodymus.<br> lrytas.lt montažas.
 Lrytas.lt tradiciškai vertina lietuvių pasirodymus.<br> lrytas.lt montažas.
 M.Kuzminskas rezultatyviai grįžo į Eurolygą.<br> euroleague.net nuotr.
 M.Kuzminskas rezultatyviai grįžo į Eurolygą.<br> euroleague.net nuotr.
 L.Lekavičius (dešinėje) prarado vietą starto penkete, bet žaidė patikimai.<br> euroleague.net nuotr.
 L.Lekavičius (dešinėje) prarado vietą starto penkete, bet žaidė patikimai.<br> euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Jan 6, 2018, 10:39 AM

Tačiau jų statistika buvo daug geresnė negu žaidimas – ir Milano „Olimpia“ puolėjas M.Kuzminskas, ir Kauno „Žalgirio“ puolėjas P.Jankūnas taškus pradėjo rinkti tada, kai jų komandos nebeturėjo realių galimybių iškovoti pergalę. Daug naudingiau šią savaitę žaidė Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius ir Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis.

Labai prastai puolęs „Žalgiris“ penktadienį išvykoje nusilenkė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai 65:77. Kauniečiai tik antrą kartą šį sezoną pelnė mažiau nei 70 taškų (pirmą – per rungtynes namie su Madrido „Real“ klubu, kuriam buvo pralaimėta 66:87).

Lietuvos čempionų puolimą gaivino tik kanadietis Kevinas Pangosas (19 taškų), o keturi lietuviai įmetė 26 taškus. Serbijos čempionų ekipai penki serbai pelnė 38 taškus.

Iš aštuonių „Žalgirio“ paraiškoje esančių lietuvių į Belgradą nevyko Martynas Sajus ir Martynas Arlauskas, o Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis buvo tik turistai – jų paslaugų treneriui Šarūnui Jasikevičiui per rungtynes nereikėjo.

Visi keturi žaidę „Žalgirio“ lietuviai bent po kartą įmetė į krepšį. Paulius Jankūnas pelnė 10 taškų, Edgaras Ulanovas – 8, Artūras Milaknis – 6, Antanas Kavaliauskas – 2. A.Milaknis pataikė tik 1 iš 4 metimų, bet kiti trys krepšininkai nė karto nesuklydo atakuodami iš dviejų taškų zonos (P.Jankūnas – 4/4, E.Ulanovas – 3/3, A.Kavaliauskas – 1/1).

Vienas laukiamiausių savaitės įvykių buvo M.Kuzminsko debiutas „Olimpia“ komandoje. Po 20 mėnesių pertraukos į Eurolygą grįžęs buvęs „Žalgirio“ ir Malagos „Unicaja“ puolėjas atrodė pasiilgęs krepšinio, bet jo aktyvumas nepadėjo Italijos klubui nutraukti pralaimėjimų seriją. „Olimpia“ penktadienį išvykoje nusileido Pirėjo „Olympiakos“ klubui 80:87.

M.Kuzminskas į aikštę įėjo pirmojo kėlinio viduryje ir gindamasis iškart pralaimėjo kelias dvikovas Giorgui Printeziui, o puldamas nesivaržė imtis iniciatyvos ir mesti, tačiau dažniausiai atakavo netaikliai. Naujokas pakurstė intrigą rungtynių pabaigoje (per paskutines 5 min. pelnė 8 taškus), bet „Olimpia“ buvo per daug atsilikusi ir tik truputį pagąsdino varžovus.

M.Kuzminskas per 24 min. pelnė 12 taškų (4/7 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 4/8 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas.

„Olimpia“ žaidė be Artūro Gudaičio, kuris namie liko dėl ligos. Dar vienas Milano komandos lietuvis Mantas Kalnietis žaidė 13 min., bet atakavo labai netaikliai ir pelnė 3 taškus (1/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų).

„Panathinaikos“ bei „Real“ šiame ture žaidė namie ir pasiekė įtikinamas pergales. „Panathinaikos“ ketvirtadienį jau pirmajame kėlinyje pabėgo nuo varžovų ir nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 90:79, o po didžiosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungęs „Real“ penktadienį įveikė Tel Avivo „Maccabi“ klubą 93:81.

„Panathinaikos“ gynėjas L.Lekavičius pelnė 9 taškus, „Real“ puolėjas J.Mačiulis įmetė 8 taškus.

Savaitės lietuviai

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). Į aikštę grįžus traumą išsigydžiusiam Nikui Kalačiui, L.Lekavičius prarado vietą starto penkete, bet pakilęs nuo suolo žaidė labai ramiai ir užtikrintai, taikliai atakavo ir per 14 min. pelnė 9 taškus (2/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų) bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Jam skirtas užduotis E.Ulanovas daugmaž atliko, bet ne daugiau. Komandai puolant jis nebuvo priešakinėse gretose ir neturėjo galimybės pakreipti mačo eigą. Puolėjas žaidė 28 min., pelnė 8 taškus (3/3 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Jonas Mačiulis („Real“). Pirmosiose antrojo rato rungtynėse J.Mačiulis žaidė aktyviau negu pirmajame rate ir pagyvino „Real“ puolimą, o treneris Pablo Laso leido lietuviui gana ilgai žaisti ir ketvirtajame kėlinyje (tai atsitinka nedažnai). Puolėjas per 19 min. pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 2/4 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius. J.Mačiulis, kurio vidurkis iki šios savaitės buvo vos 3 taškai, pakartojo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą.

Savaitės nusivylimas

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Nors protokole prie P.Jankūno pavardės atsirado 10 taškų (4/4 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), prastas kapitono žaidimas buvo kone svarbiausia „Žalgirio“ nesėkmės priežastis. Geriausias Eurolygos gruodžio mėnesio krepšininkas jau 16-ąją min. gavo trečiąją pražangą ir nemažai laiko praleido ant suolo, o ir grįžęs į aikštę nesustiprino nei puolimo, nei gynybos.

Puolėjas 6 taškus pelnė per paskutines 6 min., kai „Crvena Zvezda“ traukinys buvo negrįžtamai nuvažiavęs. P.Jankūnas per 19,5 min. atkovojo tik 1 kamuolį ir išprovokavo vos 2 pražangas. Iki šio turo P.Jankūnas visose rungtynėse atkovodavo bent 3 kamuolius, o jo vidurkis yra 5,1 atkovoto kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.