EUROLYGA 2023

Po aštraus LaVaro Ballo pareiškimo – skandalas JAV: per nagus gavo ESPN

Skandalingais pareiškimais garsėjantis LaVaras Ballas net ir viešėdamas Birštone nepraleido sudrumsti NBA vandens. „Los Angeles Lakers“ klubo trenerį Luke'ą Waltoną itin aštriai sukritikavęs garsiosios Ballų šeimos tėtušis greitai sulaukė atsako, tačiau šįkart kliuvo ir JAV sporto žiniasklaidos galiūnui ESPN.

 L.Waltonas treniruoja Lonzo Ballą.<br> USAToday/Scanpix nuotr.
 L.Waltonas treniruoja Lonzo Ballą.<br> USAToday/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 8, 2018, 5:55 PM

ESPN žurnalistas Ballus atlydėjo į Lietuvą, kur sutartį su Prienų-Birštono „Vytautu“ sudarė 16 metų LaMelo ir 19-metis LiAngelo Ballai.

NBA trenerių asociacijos prezidentas ir „Dallas Mavericks“ strategas Rickas Carlisle pareiškė, kad ESPN tekstas su L.Ballo kritika yra „gėda“.

„Kaip trenerių asociacijos prezidentas pastarąjį ESPN straipsnį laikau gėda. L.Waltonas yra nuostabus jaunas treneris, kuris buria jauną komandą, o tai – sudėtingas uždavinys. Jeigu netikite, paklauskite manęs. Mes tą patį išgyvenome praėjusį sezoną“, – kalbėjo R.Carlisle, rašė ESPN.

L.Ballas ESPN žurnalistui Jeffui Goodmanui kalbėjo, kad L.Waltonas prarado komandos kontrolę ir „Lakers“ krepšininkai „nenori jam žaisti.“ „Lakers“ klube žaidžia ir vyriausiasis Ballų vaikas Lonzo.

2007-2008 metais ESPN analitiku dirbęs R.Carlisle nurodė, kad ESPN yra lygos partneris ir pabrėžė, kad dėl šios partnerystės žurnalistai turi prieigą prie interviu.

„Dėl to jie turėtų ginti trenerius. Sprendimas publikuoti straipsnį, kur NBA krepšininko tėvas išreiškia nuomonę apie trenerį tiesiog ardo pasitikėjimą. Tai ardo pasitikėjimą ESPN. Mūsų treneriai yra nusiminę, nes L.Waltonas to nenusipelnė“, – kalbėjo R.Carlisle.

„Mavericks“ strategas pirštu dūrė į 37 metų trenerio L.Waltono pasiekimus, kai šis 2014-2016 dirbo „Golden State Warriors“ trenerio asistentu.

„Prieš dvejus metus jis paėmė veteranų komandą ir su ja pasiekė 24 pergales iš eilės, o tai – įspūdingas pasiekimas. Taip jis užsitarnavo darbo vietą „Lakers“ klube. Apgailėtina, kad jam dabar tenka susidurti su tokia neapykanta“, – piktinosi R.Carlisle.

 

R.Carlisle sulaukė klausimo, ar ESPN turėtų publikuoti tik tokias medžiagas, kurios patiktų NBA strategams.

„Sakau, kad jie turėtų žiūrėti į savo šaltinius ir dirbti geresnį darbą, kai sprendžia tų šaltinių svorį. O gal jie tiesiog rėksniai? Štai ką sakau. Suprantate?“, – sakė R.Carlisle.

NBA trenerių asociacija po L.Ballo pareiškimo išplatino panešimą: „Straipsnyje užsipuolamas treneris, remiantis vieno žmogaus nieko nepatvirtinta nuomone. Straipsnyje nesugebėta pateikti krepšininkų ar „Lakers“ klubo darbuotojų citatų ar požiūrio. Straipsnio teiginiai nėra patvirtinti.“

L.Waltonas teigė, kad po L.Ballo žodžių su juo susisiekė kai kurie NBA treneriai.

„Visi jie mano, kad mūsų darbas yra treniruoti komandas ir nesirūpinti tuo, ką mano tėvai ar žmonės, kurie nepriklauso organizacijoms. Daugelis išreiškė palaikymą“, – prieš rungtynes su „Atlanta Hawks“ kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.