EUROLYGA 2023

Du Arvydo Sabonio sūnūs kviečiami tarnauti kariuomenėje

Garsioji šalies Sabonių šeimyna trečiadienį sužinojo, kad net dvi Arvydo ir Ingridos atžalos pateko į šauktinių sąrašą ir pagal įstatymą turėtų metus tarnauti šalies kariuomenėje. 21-erių NBA klubo „Indiana Pacers“ narys Domantas Sabonis kartu su broliu Tautvydu pateko į sąrašus tų jaunuolių, kurie kviečiami paduoti dokumentus karinei tarnybai.

 Tautvydas Sabonis ir Domantas Sabonis
 Tautvydas Sabonis ir Domantas Sabonis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 12:28 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:52 PM

Pagal šalies įstatymą, karinė tarnyba piliečiui gali būti atidėta asmenims, jei jie yra išskirtinių gabumų ir turi laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse bei savo veikla garsina Lietuvos vardą.

Ši įstatymo eilutė leidžia gabiausiems ir geriausiems šalies sportininkams atidėti „kelionę“ į kariuomenę.

2015 metais šauktinių sąraše buvo ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Lukas Spalvis, Lietuvos krepšinio rinktinės narys Marius Grigonis – nė vienas iš sportininkų neužsivilko karinės uniformos. Taip pat, kaip ir 2016-siais kviesti krepšininkai Jonas Valančiūnas, Gediminas Orelikas, Dovydas Redikas ar plaukikas Simonas Bilis.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Tautvydui Saboniui ateina kvietimas tarnauti Lietuvos kariuomenėje. Praėjusią vasarą vedęs 25-erių T.Sabonis savo pavardę šauktinių sąraše pamatė jau antrąkart. Jis visą karjeros dalį žaidė Ispanijoje, o dabar atstovauja Ispanijos 2-osios lygos Kasteljono komandai.

Pirmąkart T.Sabonis greičiausiai pateikė dokumentus, kad privalomosios pradinės tarnybos kariuomenėje negalėtų atlikti dėl karjeros užsienyje.

Domantas Sabonis įtrauktas 3715-uoju numeriu Kauno padalinyje.

Į sąrašą šiais metais pateko ir neseniai prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ prisijungęs Arnas Butkevičius, kuris 3572 numeriu šaukiamas Klaipėdos padalinyje.

Kol kas per trejus metus, kai skelbiami šautinių sąrašai, nė vienas garsesnis mūsų šalies sportininkas netarnavo kariuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.