EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius nepanoro kalbėti apie LaMelo Ballą: atsakė penkiais žodžiais

Buvęs žalgiriečių treneris Joanas Plaza sugrįžo į Kauną. Ir sieks įveikti tą komandą, kuri ispanui du sezonus buvo tapusi lyg antrais namais. Malagos „Unicaja“ klubas penktadienio vakarą Eurolygoje sieks pergudrauti žalgiriečių strategą Šarūną Jasikevičių ir įsirašyti labai svarbią pergalę. „Ką galima pasakyti – Malaga dabar yra pakilime: žaidėjai pagerino savo žaidimą ir yra tikrai geroje sportinėje formoje“, – trumpai penktadienio varžovą apibūdino Š.Jasikevičius.

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius<br>V.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 6:10 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 6:59 PM

Komandos Kaune žais Eurolygos 17-ojo turo rungtynes, o pirmąją tarpusavio akistatą tarp „Unicaja“ ir „Žalgirio“ Ispanijoje po dramatiškos kovos 85:83 laimėjo kauniečiai.

„Šita komanda pastaruoju metu visus varžovus išmuša iš vėžių savo labai kieta gynyba ir kova dėl atšokusių kamuolių“, – tikino žalgiriečių strategas.

Žalgiriečiai po šešiolikos turų Eurolygoje dalijasi 5-6 vietas su Stambulo „Fenerbahce“ (10 pergalių ir 6 pralamėjimai). Tuo tarpu „Unicaja“ rikiuojasi 9-11 pozicijoje su Vitorijos „Baskonia“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (7 ir 9).

Praėjusiame ture nutrūko „Žalgirio“ penkių, o „Unicaja“ keturių pergalių serijos. Andalūzijos ekipa šį sezoną rungtyniauja labai banguotai – namie nugalėjo „Fenerbahce“ komandą, bet nusileido salyginai silpnesniems  „Valencia“ bei Bambergo „Brose“ krepšininkams.

„Tas geras Malagos klubo žaidimas sąlygotas ir individualiais veiksmais, tačiau nemažai įtakos pergalių serijai turėjo jų įžaidėjui amerikiečiui Ray'ui McCallumui pagaliau atėjęs supratimas apie europinį krepšinį. Jis pradėjo suvokti, kur reikia bėgti, o kur stabdyti, kur greitinti žaidimą, o kur to daryti neverta. Europoje įžaidėjas turi didelę reikšmę, tad kai viskas gerai, komandai sekasi. Bet tai ne vienas ispanų ekipos pergalių aspektas – kaip ir sakiau, mus Malagoje varžovas skaudžiai baudė gerai kovodamas po krepšiais“, – apie J.Plazos kariauną dėstė Š.Jasikevičius.

„Unicaja“ turi aiškų puolimo lyderį – buvusį Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėją Nemanją Nedovičių. Serbas pelno 15,8 taško, be to, atlieka 4,1 rezultatyvaus perdavimo per 24 minutes. Per pastarąsias 5 dvikovas N. Nedovičius vidutiniškai rinko po 21 tašką.

Malagos krepšininkai užimą pirmąją vietą Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius puolant (vid. 12,9). „Unicaja“ šiek tiek daugiau už kauniečius perima kamuolių, blokuoja metimų, rečiau klysta.

„Žalgirio“ žaidėjai pelno truputį daugiau taškų, mažiau jų praleidžia, atlieka daugiau perdavimų ir daug taikliau meta dvitaškius (54,2 ir 49,5 proc.) tritaškius (41,8 ir 35,3 proc.) bei baudas (77,2 ir 69,3).

Komandos Eurolygoje tarpusavyje grumsis 14 kartą. 9 pergales šventė „Žalgiris“, 4 – „Unicaja“. Kaune iš 6 mačų žalgiriečiai laimėjo 5.

Malagos klubas vienintelį kartą Lietuvoje triumfavo 2005-2006 metų sezoną. Tuomet „Žalgiriui“ jau atstovavo Paulius Jankūnas.

 

– N.Nedovičius nežaidė Malagoje. Dabar jis turėtų kovoti. Kaip rengsitės jį ginti?, – buvo paklaustas Š.Jasikevičius.

– Su juo „Unicaja“ turi ir nemažai pliusų, bet ir nemažai minusų. Jis gali patraukti ekipą į priekį, bet gali tik mėtyti kamuolius į krepšio pusę ir ją gramzdinti. Kitą vertus, jei komandos paskutinę minutę žaidžia apylygiai, Nemanja yra tas žmogus, kuris imsis iniciatyvos. Mūsų darbas bus jam apsunkinti gyvenimą aikštėje, nors neabejoju, kad taškų jis primes nemažai. Serbas yra elitinis Europos puolėjas, tai „Žalgiris“ tik gali daryti viską, kad jo pataikymo procentas sumažėtų: kuo daugiau mestų sunkių metimų.

– Tačiau negalės prieš žalgiriečius žaisti aukštaūgis Jeffas Brooksas. Tai gerai?

– Manau, Malagai tai rimtas praradimas, nes pirmoje dvikovoje jis mus labai stipriai baudė atkovodamas kamuolius po savuoju ir mūsų krepšiais. Mes jau įsivaizduojame, ką jie keis savo žaidime, darysime pakeitimus ir mes – tikrai nežaisime taip, kaip buvo Malagoje.

– Jūsų komanda pasirengusi sugrįžti į pergalių kelią?

– Mums dabar labai svarbu nebūti tokiais, kokiais buvome pralaimėtame mače Belgrade, kai neturėjome jokio nusiteikimo, nebuvo jokio atsidavimo. Kalbu krepšininkams apie būtinumą kovoti kietai, nes taip darys Malagos žaidėjai. Patikėkite, tikrai suprantame dvikovos svarbą ir sieksime kartu su sirgaliais iškovoti būtiną pergalę.

– Teoriškai įmanoma, kad „Žalgiris- 2“ ekipą gali papildyti garsusis LaMelo Ballas. Kokia jūsų nuomonė šiuo klausimu?

– Aš esu pirmosios komandos treneris.

– Gal tuomet turite minčių apie „Žalgiris-2“ žaidėją Roką Jokubaitį, kuris akistatoje su „Vytautu“ pelnė 31 tašką?

– Rokas ateina pas mus į treniruotes. Jis mėnesį prieš sezoną treniravosi su mumis ir net pažaidė. Esame labai juo patenkinti – jis yra vienas geriausių žaidėjų dublerių sistemoje ir žiūrime į jį iš arti. Šis krepšininkas turi gerų šansų tapti rimtu žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.