EUROLYGA 2023

Į Prienų „Visų žvaigždžių“ dieną Vilnius atvyks su Ballus nustelbti galinčiais talentais

Specialiai brolių Ballų atvykimo proga draugiškų rungtynių maratoną Prienuose rengianti „Vytauto“ ekipa pirmadienį sulauks antrųjų varžovų – jaunųjų „Lietuvos ryto-2“ krepšininkų.

Sostinės jaunimo ekipa rengiasi artėjančiam Eurolygos turnyrui.<br> lrytas.lt montažas.
Sostinės jaunimo ekipa rengiasi artėjančiam Eurolygos turnyrui.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Sirvydis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Sirvydis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2018, 11:59 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:34 PM

Debiutiniame LaMelo ir LiAngelo Ballų mače prieniškiai jau įveikė Kauno „Žalgirio-2“ komandą rezultatu 90:80.

Tiek „Žalgirio“, tiek „Lietuvos ryto“ jaunimo ekipos susitikimus prieš „Vytautą“ sutiko žaisti besirengiant artėjančiam Eurolygos jaunimo turnyrui Kaune.

„Mums buvo reikalingos pasiruošimo rungtynės, o varžovų rasti nelengva, todėl ir priėmėme pakvietimą. Tikiuosi, tai bus geras pasibandymas ir sukrėtimas vaikinams prieš stipresnius varžovus“, – sakė „Lietuvos ryto“ jaunimo komandos treneris Arvydas Gronskis.

Specialistas neslėpė, jog tikėtis lygiavertės kovos Prienuose beveik neįmanoma.

„Suprantu, kad mūsiškiams bus labai sudėtinga žaisti prieš LKL komandą, kuri turi tiek Justą Sinicą, tiek Regimantą Miniotą.

Fizinė jėga skiriasi – kai kurie varžovai gal net bus dvigubai stipresni. Varžovų gynyba taip pat geresnė – jie gali gintis ir puse jėgos, bet pranašumas vis tiek jausis“, – kalbėjo jis.

A.Gronskis, stebėjęs pirmąsias rungtynes tarp „Vytauto“ ir „Žalgirio-2“ pripažino, jog būsimų varžovų gretose daugiausiai problemų ko gero sukels tikrai ne garsieji Ballai.

„Nebuvo taip, kad per rungtynes specialiai į juos žiūrėjau, labiau užmečiau akį į bendrą vaizdą. Tas krepšinis buvo pakankamai laisvas, – sakė treneris. – Gal ir dėl ažiotažo, visų kamerų, tos rungtynės priminė „Visų žvaigždžių“ dienos mačą“.

Kartu su „Lietuvos ryto-2“ komanda į Prienus keliaus ir specialiai Eurolygos turnyrui prie jos prisijungę Augustas Marčiulionis bei Tomas Pačėsas jaunesnysis.

Lrytas.lt prieš artėjančias rungtynes siūlo susipažinti su įdomiausiais sostinės ekipos žaidėjais.

Deividas Sirvydis (17 m. 200 cm)

NKL čempionate D.Sirvydis yra vienas efektyviausiai rungtyniaujančių „Perlo“ ekipos žaidėjų.

Universalus gynėjas per susitikimą vidutiniškai pelno po 12 taškų, atkovoja 4,3 kamuolio bei atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas šį sezoną trumpam buvo prisijungęs ir prie pagrindinės „Lietuvos ryto“ ekipos. LKL čempionate jis ant parketo išbėgo vienose rungtynėse ir per 13 minučių surinko 5 taškus bei atliko rezultatyvų perdavimą.

„Deividas man patinka, gerai treniruojasi. Šiose rungtynėse truputėlį privėlė klaidų, bet jam žaisti su vyrais dar nėra įprasta. Manau, jis turi neblogą ateitį“, – po rungtynių prieš Kėdainių „Nevėžį“ sakė Rimas Kurtinaitis.

D.Sirvydis yra vertinamas kaip gerai aikštę matantis ir „minkštą“ metimą turintis žaidėjas. Tiesa, jam vis dar trūksta atletiškumo ir įgūdžių individualioje gynyboje.

Jonas Paukštė (17 m. 219 cm)

Šis krepšininkas taip pat rungtyniauja „Perlo“ ekipoje, kurioje per susitikimą renka po 3,6 taško bei 1,2 atkovoto kamuolio.

Visgi krepšinio specialistai teigia, jog aukštaūgis turi daug neišpildyto potencialo ir yra kiek vėlesnio brendimo.

J.Paukštė pasižymi universaliu taškų rinkimu ir gali pataikyti ne tik iš po krepšinio ar vidutinio nuotolio, bet ir trijų taškų zonos. Treneriai jį taip pat giria už greitai priimamus sprendimus.

Dar porą centimetrų ko gero paaugsiančiam krepšininkui kol kas trūksta mobilumo ir fizinės jėgos, kuri neleidžia grumtis su labiau subrendusiais varžovais.

Augustas Marčiulionis (15 m. 188 cm)

Šarūno Mačiulionio sūnus krepšinio specialistų dėmesį anksti patraukė ne tik dėl garsios pavardės.

Savo tėvo krepšinio akademijoje, o dabar Vilniaus krepšinio mokykloje tobulėjantis vaikinas įvardijamas kaip vienas perspektyviausių 2002 metų kartos žaidėjų.

Jo žaidime galime įžvelgti panašumų ir į Š.Marčiulionio stilių. Trenerių teigimu, A.Mačiulionis išsiskiria žaidimo supratimu ir pasitikėjimu savimi.

Į savo komandą jauną gynėją Eurolygos turnyrui pasikvietęs A.Gronskis teigė, jog treniruotėse su keliais metais vyresniais krepšininkais A.Marčiulionis kol kas atrodo išties gerai.

Marekas Blaževičius (16 m.  207 cm)

„Perlo“ ekipai atstovaujantis vidurio puolėjas kartu su D.Sirvydžiu yra įvardijami perspektyviausiais komandos žaidėjais.

Nors M.Blaževičiui dar tik 16, jis NKL čempionate jaučiasi pakankamai užtikrintai ir renka po 6,2 taško ir 3,8 atkovoto kamuolio.

Krepšininkas išsiskiria savo mobilumu bei gebėjimu pataikyti iš įvairių nuotolių.

Šią vasarą FIBA šešiolikmečių Europos čempionate M.Blaževičius fiksavo net po 16 pelnytų taškų ir 10,6 atkovotų kamuolių rodiklius.

Domantas Vilys (17 m. 189 cm)

D.Vilys šį sezoną leidžia taip pat leidžia „Perlo“ ekipoje ir per rungtynes vidutiniškai pelno po 5,8 taško, atkovoja kamuolį bei atlieka 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas praėjusio sezono pabaigoje R.Kurtinaičiui pritrūkus žaidėjų trumpam buvo prisijungęs ir prie pagrindinės „Lietuvos ryto“ komandos.

Gynėjas vertinamas už greitus sprendimus aikštėje, gerą kamuolio kontrolę ir metimą šuolyje.

Kaip ir daugumos jaunų krepšininkų, pagrindiniu jo trūkumu įvardijama asmeninė gynyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.