EUROLYGA 2023

Naujasis „Nevėžio“ direktorius – atviras: „Skolos buvo ir dėl juokingų priežasčių“

„Visko būna. Negali sakyti niekada“, – taip šypsodamasis savo sprendimą tapti Kėdainių „Nevėžio“ klubo direktoriumi apibūdino 44-erių klaipėdietis Algimantas Ercius.

 Kėdainių klubui vadovauti stojęs Algimantas Ercius tikina, kad klubas žymiai pajėgesnis, nei atrodo.<br> Lrytas.lt montažas
 Kėdainių klubui vadovauti stojęs Algimantas Ercius tikina, kad klubas žymiai pajėgesnis, nei atrodo.<br> Lrytas.lt montažas
 Kėdainių klubas dalyvauja FIBA Iššūkio taurėje.<br> FIBA nuotr.
 Kėdainių klubas dalyvauja FIBA Iššūkio taurėje.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 14, 2018, 2:15 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:23 PM

Rodos dar visai neseniai rūpinęsis Klaipėdos „Neptūno“ reikalais, dabar A.Ercius savo darbus atlikinės dėl Kėdainių klubo.

Klubo valdyba vienbalsiai patvirtino A.Ercių viešosios įstaigos „Veržlusis Nevėžis“ direktoriumi. Klaipėdietis į „Nevėžį“ atėjo net po 26 metų darbo Klaipėdoje, kur „Neptūne“ buvo atstovu ryšiams su visuomene, o vėliau – direktoriumi. Deja, nors dirbti sekėsi sklandžiai, iš Klaipėdos klubo jis buvo netikėtai atleistas.

„Kad ir kaip juokingai skambėtų, trūkumas šio sezono biudžete atsirado ir dėl to, nes komanda FIBA Europos taurėje žaidžia geriau, nei buvo manyta, o tai pareikalavo didelių išlaidų“, – žinodamas, kad atėjo dirbti į klubą, kuris dar visai neseniai buvo ant bankroto ribos situaciją destė jis. 

Gandai apie tai, kad „Nevėžis“ yra ties bankroto riba sklandė ne vieną kartą per klubo gyvavimo istoriją, o paskutinis rimtesnis buvo dar 2016-ųjų vasarą. Tačiau A.Erciaus tai negąsdina. Anot naujojo komandos direktoriaus, Lietuvos sporte tai yra įprasta. Jis patikino ir tai, kad Kėdainių klubo padėtis gerėjanti ir tikrai nėra tokia, kuri neleistų dalyvauti jokiose varžybose. 

– Kodėl priėmėte Kėdainių klubo pasiūlymą? – lrytas.lt paklausė A.Erciaus.

– Tiesiog pas „Nevėžį“ buvo noras, ambicijos, matėsi, kad reikia kažką daryti ir abi pusės žinome kaip. Iš tikrųjų, tai iš karto galiu pasakyti, kad viskas priklauso nuo pačių Kėdainiuose gyvenančių žmonių, ar jie palaikys komandą. Taip pat nuo savivaldybės, verslininkų, kurie taip pat turi norėti kažką daryti. Kad aš vienas ar kažkas su manimi norės, tai niekas nepasikeis. Reikia visiems viską daryti kartu, surėmus pečius. Ir žvelgiant į „Nevėžį“, tai yra pajėgi komanda, turi gerų žaidėjų ir vieta, kurią ji dabar užima LKL tikrai neatitinka jos pajėgumų.

– Ar buvo kitų pasiūlymų?

– Buvo keletas konkrečių pokalbių su NKL klubais, bet tai buvo tik kalbos. O vėliau taip gavosi, kad užsimezgė ryšys su Kėdainių komanda ir viskas baigėsi. Susitarimas vyksta, kai abi pusės pasiekia kompromisą, o mes tai ir padarėme. Ir dabar matau, kad komandos valdžia, steigėjai nori teigiamų pokyčių.

– Ar „Nevėžio“ klubas jums iškėlė tam tikrus tikslus?

– Nesu stebukladarys, kuris pamoja su burtininko lazdele ir iš karto kažkas atsiranda. Reikia sakyti taip – šis klubas nėra tuščia vieta, eina teisinga linkme. Jie ne vieną kartą turėjo rimtų problemų, tačiau iš jų kopia, daro sprendimus ir nori kažko daugiau. 

Tikslus reikia kelti visada, kad kažką pavyktų pasiekti. Tai yra sportas ir viskas priklauso nuo daug niuansų. Nes ne visada laimi pinigai. Pavyzdžiui, jeigu nebus komandoje bendro požiūrio, galima nieko nelaimėti. Be to, negalima vien tik peikti, pilti purvus, tačiau reikia ir pradėti žiūrėti teigiamu požiūriu.

– Dar visai neseniai traukėte „Neptūną“ iš skolų, o dabar tą teks daryti ir su „Nevėžiu“. Ar jau žinote, kokia Kėdainių klubo finansinė padėtis?

– Finansinė padėtis nėra tokia bloga, kaip buvo prieš tam tikrą laiką nušviečiama žiniasklaidoje. Žinoma, kad skolų yra, tik jos mažesnės, nei buvo kalbama anksčiau. Kiek, tiksliai įvardinti nesiryšiu, nes dar tik teks pilnai su jomis susipažinti ir išsianalizuoti. Akivaizdu tai, kad praeities skolos mažėja ir jos nėra tragiškos, kurios neleistų klubui egzistuoti. 

Su kreditoriais yra susitarta. Įsisikolinimai yra susiję ir su kai kuriais komandos valdybos nariais, todėl tai nekelia didelių problemų. Kad ir kaip juokingai skambėtų, trūkumas šio sezono biudžete atsirado ir dėl to, nes komanda FIBA Europos taurėje žaidžia geriau, nei buvo manyta, o tai pareikalavo didelių išlaidų. Kelionės, varžovų priėmimas savoje arenoje. Tai iššaukė didesnes išlaidas, kurios nebuvo įtrauktos į biudžetą sezono pradžioje.

– O kaip su žaidėjų algomis? Ar jos nevėluoja?

– Čia ta pati situacija. Dar tik pradėjau dirbti, tai su žaidėjais teks artimiau pabendrauti greitu laiku. O šiaip galiu pasakyti, kad viskas yra normos ribose. Galbūt kažkiek ir vėluoja, bet galiu patikinti, kad tikrai stengiamasi mokėti laiku. Vėlavimais per daug stebėtis nereikia, nes dažnai su rėmėjais užtrunka reikalai. Štai pavyzdžiui dabar buvo šventinis laikotarpis, nauji metai, kai būna ir perskirstomi biudžetai. Negali visko nuprognozuoti, todėl ir nutinka tokie dalykai.

– Tai bus pirmosios jūsų pareigos kitame, nei „Neptūno“ klube. Ar ne keista?

– Kažkada net esu minėjęs, kad manyje teka mėlynas kraujas (šypsosi). Nereikia sakyti niekada. Pamačiau šitą taisyklę veikiant. O jei iš tiesų, niekada negalvojau, kad galiu tiek nuveikti. Bet nuo to gyvenime yra tik įdomiau. Svarbu daryti sau mielą darbą ir žiūrėti, kaip seksis.

– Dabar žadate apsistoti Kėdainiuose, ar darbas bus vykdomas nuotoliniu būdu?

– Daugiausia būsiu Kėdainiuose. Bet būsiu ir kituose Lietuvos kampeliuose. Čia jau man įprasta (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.