EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo rinktinės sužinojo varžovus Europos čempionatuose

 

G.Krapikas <br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
G.Krapikas <br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
G.Krapikas <br>G.Šiupario nuotr.
G.Krapikas <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 8:02 PM

Antradienį Vokietijoje (Miunchene) buvo ištraukti Europos jaunimo krepšinio čempionatų burtai, kurie suskirstė komandas į grupes.

Burtai lėmė, kad Lietuvos U16 merginų rinktinė, vadovaujama Tado Stankevičiaus, Europos A diviziono čempionatą, kuris rugpjūčio 17-25 dienomis vyks Kaune, pradės D grupėje drauge su Vokietijos, Danijos ir Rusijos rinktinėmis.

U18 merginų rinktinė, treniruojama Daliaus Ubarto, Europos B diviziono kovas, kurios rugpjūčio 3-12 dienomis Austrijoje, pradės B grupėje drauge su Albanijos, Šveicarijos, Bulgarijos, Izraelio ir Graikijos bendraamžėmis.

U20 merginų rinktinė, vadovaujama Lino Šalkaus, Europos B diviziono čempionatą, kuris liepos 7-17 dienomis vyks Rumunijoje, pradės A grupėje drauge su Didžiosios Britanijos, Izraelio, Graikijos, Ukrainos ir Rumunijos rinktinėmis.

U16 vaikinų rinktinė, treniruojama Tomo Purlio, Europos čempionato rungtynes žais Serbijoje rugpjūčio 10-18 dienomis. Ji pateko į A grupę drauge su Slovėnijos, Juodkalnijos ir Izraelio rinktinėmis.

U18 vaikinų rinktinė, vadovaujama Gedimino Petrausko, Europos čempionatą, kuris liepos 28 – rugpjūčio 5 dienomis vyks Latvijoje, pradės D grupėje. Į ją taip pat pateko Didžiosios Britanijos, Juodkalnijos ir Serbijos komandos.

U20 vaikinų rinktinė, kurią treniruoja Gintaras Krapikas, pateko į Europos čempionato A grupę. Turnyras liepos 16-24 dienomis vyks Vokietijoje. Lietuviai čempionato kovas grupėje pradės su Didžiosios Britanijos, Juodkalnijos ir Turkijos bendraamžiais.

„Dabar negalima pasakyti, kas yra kas šiame čempionate, nes neaišku, kokie žaidėjai bus kviečiami į rinktinę. Vieną jau žinome – turime jau aiškius varžovus ir galime kreipti į šias komandas didesnį dėmesį. Ir ne tik – kitame etape mūsų ekipa gali susitikti su Ispanijos, Prancūzijos, Kroatijos ir Ukrainos atstovais. Mums reikia surinkti visus žaidėjus, kurie yra verti nacionalinės dvidešimtmečių ekipos ir, manau, Lietuva turėtų būti varžybų favorite. Reikia taip pat pasakyti, kad galbūt kai kuriems jauniems žaidėjams tai bus paskutinysis šansas atstovauti savo šalies komandai – ne visi prasimuš į vyrų nacionalinę ekipa, o dvidešimtmečių komanda – paskutinioji visų amžiaus grupių rinktinė“, – kalbėjo Vokietijoje pastaruoju metu gyvenantis Gintaras Krapikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.