EUROLYGA 2023

Meilė blėsta: Mindaugui Kuzminskui italai jau žarsto kritiką

Italijos žiniasklaida trimitavo ir netvėrė džiaugsmu, kai Mindaugas Kuzminskas, nesulaukęs NBA klubų pasiūlymų, nusprendė savo karjerą pratęsti Milano „Olimpia“ komandoje.

 M.Kuzminskas žaidžia ne taip gerai, kaip visi tikėjosi.<br> „Olimpia“ klubo nuotr.
 M.Kuzminskas žaidžia ne taip gerai, kaip visi tikėjosi.<br> „Olimpia“ klubo nuotr.
 M.Kuzminskas žaidžia ne taip gerai, kaip visi tikėjosi.<br> euroleague.net nuotr.
 M.Kuzminskas žaidžia ne taip gerai, kaip visi tikėjosi.<br> euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-16 08:55, atnaujinta 2018-01-16 10:00

Milano klubas lietuvį priėmė kaip gelbėtoją, pabrėžė, kad jis padės užkamšyti komandos spragas.

Laiko naujoje aplinkoje apsiprasti reikia, tačiau pirmieji žingsniai „Olimpia“ komandoje M.Kuzminskui buvo tokie, kokių nesitikėjo niekas, o dabar vietoje pagyrų jau pasigirsta ir kritika.

Per dvejas rungtynes Italijos pirmenybėse, puolėjas įmetė 3 iš 14 dvitaškių bei 1 iš 9 tritaškius. Tragiškas pataikymas – kitaip nepavadinsi.

Sekmadienį Mindaugas Kuzminskas rungtynes su Venecijos „Umana Reyer“ pradėjo starto penkete, žaidė 12 minučių ir pelnė vos 2 taškus. Jo metimai vienas po kito skriejo pro šalį, todėl treneris lemiamą rungtynių dalį lietuvį laikė ant suolo.

„Taktiški judesiai, tačiau jis niekaip neranda krepšio. Jis niekaip nepelno taškų ir tai yra blogai. Jam reikia pagaliau atrasti rungtynių ritmą“, – tokiais ir panašiais sakiniais lietuvį vertino Italijos naujienų portalai. 

Lietuvio žaidimas italams vis labiau kliūna. Dešimtbalėje skalėje „Basketissimo“ portalas M.Kuzminską įvertino tik penketu.

Džiugu bent tai, kad net ir po pastarosios nesėkmės motyvacijos neprarado „Olimpia“ treneris Simone Pianigiani. Jis teisino savo komandą ir nesėkmingai pasirodžiusius žaidėjus.

„Reikia būti teisingu savo žaidėjams. Ne viena Eurolygos komanda pralaimi nacionalinėse pirmenybėse, tačiau tai yra normalu. M.Kuzminskas man sakė, kad gali žaisti, nors paskutiniame Eurolygos ture buvo šiek tiek susižeidęs. Galėjome prarasti mažiau kamuolių, labiau kreipti dėmesį į tam tikrus dalykus. Tačiau viskas nėra taip blogai“, – po pralaimėjimo sakė S.Pianigiani.

M.Kuzminskas su „Olimpia“ komanda kontraktą pasirašė šiam ir kitam sezonui. Tiesa, kiek lietuvis išbus Milane neaišku, kadangi sutartyje numatyta ir galimybė šią vasarą išvykti į NBA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.