EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius: „Dabar žaidžiame su klubais, kuriems esame paskutinis šansas“

„Dabar jie žaidžia solidžiai. Nors būsimi varžovai ir turi nemažai traumų, tačiau likę komandos žaidėjai puikiai žino savo vaidmenį aikštėje ir žaidžia solidžiai. Reikia suprasti, kad tai yra Ispanijos čempionai ir jiems šį sezoną nesiseka tik todėl, kad ekipą kamuoja chroniškos traumos“, – apie būsimą ketvirtadienio Eurolygos varžovą „Valencia“ sakė Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 4:00 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:17 PM

Šios Eurolygos savaitės pirmame mače kauniečiai antradienį netikėtai suklupo dvikovoje su vokiečių Bambergo „Brose Baskets“ 86:93, o ketvirtadienio žalgiriečių oponentai iš Valensijos tą pačią dieną sugebėjo sutramdyti tituluotą „Barcelona“ 81:76.

Vis dėlto, Lietuvos čempionas kol kas yra geresnėje situacijoje, turėdamas 11 pergalių ir 7 pralaimėjimus. Tuo tarpu „Valencia“ su 6 laimėjimais po 18 akistatų bando kapstytis iš turnyrinės lentelės dugno.

Per pastarąsias ketverias dvikovas ispanai pergalę šventė trijuose mačuose. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iš Vokietijos atskrido kur kas vėliau, nei planavo – dėl atidėto reiso žalgiriečiai turėjo daugiau kaip valandą pabūti oro uoste, kol pakilo lėktuvas į Kauną.

Pirmoje tarpusavio akistatoje kauniečiai išvykoje įveikė ispanus 71:63.

– Reikia manyti, kad tai labai rimtas varžovas, net ir galvojat, kad Eurolygoje žengia tik keturioliktas?, – buvo paklaustas Š.Jasikevičius.

– Kokios traumos bebūtų, Valensijos klubas turi gerus žaidėjus. Jei tu įveiki „Panathinaikos“ ar „Barcelona“, o savo aikštėje 38 taškų skirtumu sudaužai „Unicaja“, tai kažką reiškia. Mano manymu, laukia tikrai vienos iš svarbiausių šio sezono rungtynių.

– Ar Ispanijos klubo žaidimo braižas keitėsi po to, kai traumą gavo Erickas Greenas?

– Ne, nelabai. Jie ir toliau išnaudoja savo stipriąsias puses: du aukšti krepšininkai kovoja nugarą į krepšį, o ties perimetru stovi taškus metantys žaidėjai. Tokia taktika apsunkina gynybą, nes reikia bėgti prie kiekvieno varžovo ir vyti žaidėjus nuo tritaškio. „Valencia“ ekipai tritaškiai yra labai svarbus rungtynių akcentas.

– Kauniečiai antradienį krito Bamberge – kokios išvados padarytos iš nesėkmės ir ką akcentavote savo žaidėjams.

– Reikia šiek tiek bėgti greičiau ir laikytis komandinės taisyklės. Jei žaidžiame kiekvienas sau, galvojame apie save, tuomet mes sugriūvame kaip ekipa ir gaunasi kaip buvo su „Brose“ klubu – per antrąją mačo pusę jie pelnė 56 taškus. Žinome kaip gintis du prieš du, vienas prieš vieną, tačiau šis aspektas nežinia kodėl dingo ir liko tik kovingumas. Tačiau reikia kovingai žaistu su galva. Gal net kartais yra kur kas svarbiau galva, nei kovingumas. Be to, „Žalgirį“ pradėjo slėgti atsakomybė – mes dabar žaidžiame su tokiomis ekipomis, kurioms tai yra bene paskutinis šansas užsikabinti už atkrintamųjų varžybų aštuonetuko – ir mes tam privalome būti pasirengę.

– Ar bus kokių pokyčių „Žalgirio“ sudėtyje mačui su Ispanijos komanda? Sugrįš į sudėtį Paulius Valinskas?

– Dar su trenerių štabu nenusprendėme.

– Ar trukdo ekipos žaidimui tam tikri nesklandumai: šią savaitę teks sužaisti du Eurolygos mačus, o trečiadienį dar ir vėlavote dėl sulaikyto reiso sugrįžti į Kauną valandai?

– Yra kaip yra. Jokie pasiaiškinimai negalimi. Labai retai būna viskas idealiai. Būtų gerai, kad visų problemų ir nebūtų, bet tam ir esame profesionalai, kad tokie dalykai mūsų neišmuštų iš vėžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: