EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: geros M. Kuzminsko ir blogos P. Jankūno permainos

Eurolygos 18-ajame ture Artūras Milaknis pelnė 18 taškų, Mindaugas Kuzminskas – 17, visi kiti lietuviai kartu sudėjus – irgi 17. Bet jei varžovų krepšį atrišęs M.Kuzminskas klojo Milano „Olimpia“ pergalės pamatus, tai A.Milaknis su Kauno „Žalgiriu“, praradusiu pražangų greitai prisirinkusį Paulių Jankūną, atsitrenkė į Bambergo „Brose“ sieną.

P.Jankūnas <br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 12:24 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:33 AM

„Žalgiriui“ išvykos į Bambergą visuomet būna sunkios, bet kauniečiai iš Šiaurės Bavarijos dažniausiai grįždavo su pergale. Tačiau ne šį kartą – antradienį Lietuvos čempionai turėjo pripažinti Vokietijos čempionų pranašumą 86:93.

Treneris Šarūnas Jasikevičius pirmą kartą šį sezoną į dvyliktuką neįtraukė Pauliaus Valinsko, kuris liko namie kartu su jauniausiu žalgiriečiu Martynu Arlausku.

Į Bambergą keliavo šeši lietuviai, bet žaidė penki. Jie pelnė 26 taškus. „Brose“ ekipos vokiečiai įmetė 10 taškų (Maodo Lo ir Patrickas Heckmannas – po 5).

Tarp „Žalgirio“ lietuvių rezultatyviai žaidė tik Artūras Milaknis, pelnęs 18 taškų. Paulius Jankūnas įmetė 4 taškus, Antanas Kavaliauskas ir Edgaras Ulanovas – po 2, į dvyliktuką sugrąžintas Martynas Sajus taškų nepelnė. Ant suolo liko Gytis Masiulis.

Milane kojas dar tik apšylantis Mindaugas Kuzminskas sulaukė savo buvusios komandos – „Olimpia“ trečiadienį namie žaidė su Malagos „Unicaja“. Galbūt pasimatymas su buvusiu treneriu Joanu Plaza ir jis sužaidė geriausias rungtynes nuo grįžimo į Europą – per 24 min. pelnė 17 taškų ir padėjo „Olimpia“ iškovoti pergalę 101:87.

Kitų dviejų „Olimpia“ lietuvių indėlis buvo kuklesnis. Artūras Gudaitis per 19 min. pelnė 6 taškus ir atkovojo 8 kamuolius, Mantas Kalnietis žaidė tik 8 min. ir nė karto nemetė į krepšį. Nors M.Kalnietis apskritai žaidžia gana nerezultatyviai (jo vidurkis – 4,9 tšk.), jis taškų nepelnė tik antrą kartą.

Trečiadienį taškų nepelnė ir Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis. Jis žaidė truputį ilgiau (10 min.), o jo komanda namie po permainingos kovos palaužė Vitorijos „Baskonia“ ekipą 75:73.

Laimėti nepavyko Atėnų „Panathinaikos“ komandai, kuri išvykoje nerezultatyviose rungtynėse nusileido čempiono vardą ginančiam Stambulo „Fenerbahče“ klubui 62:67. „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius žaidė 10 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio).

Vos įėjęs į aikštę antrojo kėlinio viduryje L.Lekavičius pataikė tritaškį, sudėtingoje padėtyje apsigynė vienas prieš vieną ir atliko juvelyrinį perdavimą, kurį Thanasis Antetokounmpo pavertė nuostabiu dėjimu. Vis dėlto paskui lietuvis žaidė ne taip energingai.

Turo lietuviai

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis antradienį buvo vienas nedaugelio „Žalgirio“ šviesulių. Kauniečių snaiperis jau antrajame kėlinyje triskart taikliai atakavo iš toli, bet antroje mačo pusėje progų jam buvo sukuriama mažiau. A.Milaknis žaidė 27 min. ir pelnė 18 taškų (6/9 tritaškių). Jis šį sezoną rezultatyviau žaidė tik dukart (įmetė 20 taškų per pirmąsias rungtynes su „Brose“ ir 19 taškų per rungtynes su „Maccabi“).

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). Varžovų krepšį atrišęs M.Kuzminskas pirmą kartą nuo grįžimo į Europą pataikė daugiau nei pusę metimų. Jis per 24 min. pelnė 17 taškų (2/4 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 7/7 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas. Lietuvis net 9 taškus įmetė pirmajame kėlinyje, per kurį „Olimpia“ įgijo 9 taškų persvarą. Tiesa, puolėjo žaidime netrūko spragų – nemažai jo sprendimų buvo arba skuboti, arba pavėluoti.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaitis sunkiai įsibėgėjo: antrajame kėlinyje nepataikė iš po krepšio, neįmetė baudų, gindamasis atsilikdavo nuo varžovo. Tačiau įsibėgėjęs vidurio puolėjas ketvirtajame kėlinyje daug gero nuveikė ir gindamasis, ir puldamas. Jis žaidė 19 min., pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 2/5 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius. A.Gudaitis visus taškus surinko ketvirtajame kėlinyje.

Savaitės nusivylimas

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Be gero P.Jankūno žaidimo „Žalgiris“ yra bejėgis, o antradienį kapitonui buvo juoda diena. Jis per 11 min. pelnė 4 taškus (2/5 dvitaškių), atkovojo tik 2 kamuolius ir prasižengė 5 kartus. P.Jankūnas trečiąją ir ketvirtąją pražangas gavo trečiojo kėlinio pradžioje, paskui ilgai sėdėjo ant suolo, bet vos grįžęs į aikštę ketvirtojo kėlinio viduryje buvo nubaustas penktąja pražanga. Puolėjas žaidė trumpiausiai šį sezoną, o dėl pražangų nebaigė jau trečių rungtynių. Geriausias Eurolygos gruodžio mėnesio krepšininkas nutraukė 10 rungtynių, per kurias įmesdavo bent 10 taškų, seriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.