EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: vieni žaidė rezultatyviai, kiti progomis nepasinaudojo

Eurolygos 19-ajame ture net penkių Lietuvos krepšininkų rezultatyvumas buvo dviženklis. Jų pastangos nenuėjo perniek: Kauno „Žalgirio“ žaidėjai ir Milano „Olimpia“ lietuvių trijulė taškus pavertė nelengvomis pergalėmis.

 E.Ulanovas blykstelėjo tada, kai labiausiai reikėjo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Ulanovas blykstelėjo tada, kai labiausiai reikėjo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2018, 10:57 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:24 AM

Tiesa, šiame ture naudingai žaidė anaiptol ne visi lietuviai. Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius per jam skirtą trumpą atkarpą nepelnė nė taško, o Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis žaidė gana ilgai, bet atakavo netaikliai.

Iki šio turo visas devynerias rungtynes savo aikštėje laimėjęs „Panathinaikos“ penktadienį nutraukė šią pergalių seriją atsitrenkęs į Eurolygos lyderį Maskvos CSKA klubą, kuriam Graikijos sostinėje nusileido 70:75. L.Lekavičius žaidė vos 2 min.

„Real“ penktadienį išvykoje pripažino Malagos „Unicaja“ pranašumą 75:80 ir taip pat nutraukė pergalių seriją. Iki kelionės į Malagą „karališkasis“ klubas buvo laimėjęs septynerias Eurolygos rungtynes ir 13 rungtynių skaičiuojant visus turnyrus.

J.Mačiulis žaidė 18 min., dažnai mėtė į krepšį, bet taiklumu nepasižymėjo ir pelnė tik 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/3 tritaškių).

Svečiuose penktadienį žaidė ir „Olimpia“, bet Milano krepšininkų varžovų sirgaliai neišgąsdino. Nors „Olimpia“ išbarstė ketvirtojo kėlinio pradžioje turėtą dviženklę persvarą, sugebėjo įveikti Vitorijos „Baskonia“ ekipą 83:82.

Milano komandai puolant svarbūs vaidmenys teko Artūrui Gudaičiui, kuris per 21,5 min. pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas, bei Mindaugui Kuzminskui, kuris per 23 min. įmetė 10 taškų ir išprovokavo 5 pražangas. Tiesa, M.Kuzminsko taikiklis vėl nebuvo tinkamai suderintas – puolėjas pataikė tik 2 iš 6 dvitaškių bei 1 iš 3 tritaškių ir nepelnė nė vieno taško nuo trečiojo kėlinio vidurio.

Dar vienas „Olimpia“ lietuvis Mantas Kalnietis daug progų neturėjo. Jis žaidė tik 7 min. ir pelnė 2 taškus.

„Žalgiris“ ketvirtadienį iššvaistė antrojo kėlinio viduryje turėtą 17 taškų persvarą, bet rungtynių pabaigoje vėl žaidė tiksliau ir namie nugalėjo „Valencia“ komandą 86:82.

Į dvyliktuką nepateko Martynas Arlauskas ir Paulius Valinskas, o šeši rungtyniavę Kauno komandos lietuviai pelnė 35 taškus. Valensijos ekipoje žaidę trys ispanai įmetė 12 taškų.

„Žalgirio“ lietuvių šešetą buvo galima suskirstyti į dvi trijules. Trys krepšininkai žaidė rezultatyviai: Artūras Milaknis pelnė 12 taškų, Paulius Jankūnas – 11, Edgaras Ulanovas – 10. Tuo tarpu Antanas Kavaliauskas prie pergalės pridėjo tik 2 taškus, o Gytis Masiulis ir Martynas Sajus taškų nepelnė. Du pastarieji aukštaūgiai ir žaidė labai trumpai: G.Masiulis – 1 min. 11 sek., M.Sajus – 20 sek.

G.Masiulis į aikštę buvo įleistas pirmą kartą nuo dar lapkričio pradžioje vykusių šeštojo turo rungtynių Milane.

„Žalgiris“ per 19 turų iškovojo 12 pergalių ir dalijasi ketvirtąją vietą su dviem „lietuviškomis“ komandomis „Real“ ir „Panathinaikos“.

„Olimpia“ yra daug žemiau. Milano krepšininkai iškovojo 6 pergales ir turnyro lentelėje lenkia vos vieną komandą Stambulo „Anadolu Efes“.

Turo lietuviai

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas tris kėlinius buvo labai tylus, bet lemiamoje mačo dalyje, kai komanda atsidūrė sudėtingoje padėtyje, jo nepastebėti buvo neįmanoma. Per paskutines 3 minutes puolėjas atliko du tobulus perdavimus A.Milakniui ir A.Kavaliauskui, atkovojo labai svarbų kamuolį po varžovų krepšiu ir galiausiai įtvirtino „Žalgirio“ pergalę dviem taikliais baudos metimais. E.Ulanovas žaidė 28 min., pelnė 10 taškų (3/6 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 4/4 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaičiui buvo nelengva kovoti su judresniais varžovų aukštaūgiais ginantis, bet lietuvis pasinaudojo savo privalumais puldamas. Milano ekipos vidurio puolėjas žaidė 21,5 min., pelnė 12 taškų (3/3 dvitaškių, 6/8 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas jau per pirmąsias 5 min pelnė daugiau taškų (5) negu antradienį per visas rungtynes Bamberge (4), o jo idealus žaidimas savoje baudos aikštelėje padėjo komandai nutolti dviženkliu skirtumu. Vis dėlto paskui ne viskas ėjosi kaip per sviestą: buvo ir netaiklių metimų, ir klaidelių ginantis. „Žalgirio“ kapitonas žaidė 26 min., pelnė 11 taškų (4/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Antrojo kėlinio viduryje A.Milaknis pataikė tris tritaškius, kuriais apramino tuo metu kelti galvą bandžiusius varžovus. Vis dėlto paskui kauniečių snaiperis ilgam įstrigo ir dar kartą iššovė tik 38-ąją min., o rungtynių pabaigoje turėjo didelių problemų stabdydamas Fernando San Emeterio. A.Milaknis žaidė 21 min. ir pelnė 12 taškų (4/6 tritaškių).

Turo nusivylimas

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius, kaip ir dažniausiai, į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio viduryje, bet jo dviejų minučių atkarpa nebuvo gera. „Panathinaikos“ gynėjas nepataikė dvitaškio ir kartą suklydo, o antro šanso per rungtynes su Eurolygos lyderiais nebegavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.