EUROLYGA 2023

Čempionų lygoje – paini situacija: Lietuvos klubų laukia daug lemsiantys mačai

Lietuvos sirgaliai šią savaitę galės geriau susipažinti su Italijos krepšinio klubais. Trečiadienį mūsų šalyje viešės ir Europos taurės rungtynes su Vilniaus „Lietuvos rytu“ žais Turino „Fiat“ komanda, bet dar iki tol, antradienį, su Italijos ekipomis susitiks abu Čempionų lygoje kovojantys Lietuvos klubai. Klaipėdos „Neptūnas“ namie žais su triuškinamų pralaimėjimų liūne paskendusiu Kapo d‘Orlando „Betaland“, kuriam atstovauja Arnoldas Kulboka, o Utenos „Juventus“ išvykoje rungtyniaus su „Serie A“ vidutinioku Sasario „Banco di Sardegna“. 

 Lietuvos klubams pergalės tapo būtinos.<br> Lrytas.lt montažas
 Lietuvos klubams pergalės tapo būtinos.<br> Lrytas.lt montažas
 Utenos klubas privalo iškovoti pergalę.<br> D.Repečkos nuotr.
 Utenos klubas privalo iškovoti pergalę.<br> D.Repečkos nuotr.
Uosta iesčio komandai po pasipylusių nesėkmių nebėra užtikrinta dėl savo ateities.<br>G.Šiupario nuotr.
Uosta iesčio komandai po pasipylusių nesėkmių nebėra užtikrinta dėl savo ateities.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 23, 2018, 12:07 PM

Abu Lietuvos klubų varžovai pastaruoju metu žaidžia labai prastai. Skaičiuojant ir Čempionų lygos, ir „Serie A“ varžybas, Kapo d‘Orlando ir Sasario komandos kartu sudėjus nuo gruodžio vidurio laimėjo vos 1 iš 16 rungtynių!

„Neptūno“ situacija

Prieš porą mėnesių atrodė, kad „Neptūno“ padėtis Čempionų lygos turnyre yra ideali. Klaipėdiečiai per pirmąsias 6 rungtynes iškovojo 5 pergales, jau tada buvo įkėlę vieną koją į atkrintamąsias varžybas ir netgi kovojo dėl pirmosios vietos B grupėje. 

Tačiau Mindaugo Girdžiūno bei Arno Butkevičiaus, o paskui ir Juano Palacioso praradimas turėjo skaudžių pasekmių. Nuo gruodžio pradžios Klaipėdos komanda laimėjo vos 1 iš 5 tarptautinių rungtynių ir dabar yra priversta gintis nuo priartėjusių persekiotojų. 
Likus trims turams iki grupės varžybų pabaigos 6 pergales iškovojęs „Neptūnas“ vis dar užima trečiąją vietą, bet nuo jo vos vienu tašku atsilieka net trys klubai: Salonikų PAOK, „Ventspils“ ir Šalono „Elan“. 

Ši ketveriukė kovoja dėl dviejų kelialapių į atkrintamąsias varžybas, o pirmąsias dvi vietas jau užsitikrino San Kristobalio Lagūnos „Iberostar“ ir Liudvigsburgo „Riesen“, iškovoję po 9 pergales.

„Neptūnas“ šiame ture turi puikią galimybę sustiprinti pozicijas, nes namie žais su viena silpniausių Čempionų lygos komandų „Betaland“, kuri laimėjo vos 2 kartus ir užima paskutiniąją vietą B grupėje. 

Per paskutiniuosius du turus klaipėdiečiams bus daug sunkiau. Kitą savaitę „Neptūnas“ viešės Salonikuose, o grupės varžybas baigs rungtynėmis namie su Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginančiu „Iberostar“. 

„Juventus“ situacija

A grupės lyderių ketvertas jau pabėgo nuo keturių silpnesniųjų komandų. Pirmąją vietą užsitikrino visas 11 rungtynių laimėjęs „Monaco“, o Oldenburgo EWE, Izmyro „Karšiyaka“ ir Mursijos UCAM iškovojo po 7 pergales.

„Banco di Sardegna“ laimėjo 4 kartus ir dar neprarado aritmetinių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau Sasario krepšininkams reikėtų ne tik laimėti visas likusias rungtynes, bet ir sulaukti trijų Izmyro komandos pralaimėjimų (Oldenburgo ir Mursijos klubai jau nepavejami dėl prastesnių rezultatų tarpusavio dvikovose).

Apatinis ketvertas kovoja dėl penktosios ir šeštosios vietų, kurias užėmusios ekipos gaus teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas. Šiame ketverte geriausia „Banco di Sardegna“ padėtis, bet visai šalia ir „Juventus“, ir Holono „Hapoel“ (po 3 pergales), o vilčių neprarado ir Krasnojarsko „Jenisej“ (2 pergalės).

Utenos krepšininkams rungtynės Sardinijoje bus, galima sakyti, žūtbūtinės. Jei „Juventus“ pralaimės galimybės užimti bent šeštąją vietą ženkliai sumažės. Juolab kad per du paskutiniuosius turus uteniškiai žais su gerokai stipresniais varžovais EWE (namie) ir UCAM (svečiuose). 

Varžovai

Šį sezoną nei „Banco di Sardegna“, nei „Betaland“ negali pasigirti gerais rezultatais Italijos lygoje. 2015 metų Italijos čempionas Sasario klubas laimėjo lygiai pusę rungtynių (8 iš 16) ir dalijasi aštuntąją vietą, o Kapo d‘Orlando ekipa iškovojo tik 5 pergales ir su dar trimis klubais dalijasi dvyliktąją vietą, bet lenkia tik vieną komandą – 4 kartus laimėjusią Pėzaro „Victoria Libertas“.

„Betaland“ padangė buvo pragiedrėjusi rudens pabaigoje ir žiemos pradžioje, kai Kapo d‘Orlando krepšininkai „Serie A“ laimėjo 5 iš 8 rungtynių ir trumpam buvo pakilę į pirmąjį aštuonetą. Tačiau nuo gruodžio vidurio komandos rezultatai yra košmariški: Italijos lygoje ir Čempionų lygoje pralaimėtos aštuonerios iš eilės rungtynės, o net per penkerias iš jų varžovams nusileista didesniu nei 20 taškų skirtumu.

Praėjusią savaitę Čempionų lygoje „Betaland“ pralaimėjo Lagūnos „Iberostar“ klubui 47 taškais 59:106, o sekmadienį Italijos lygoje – Pistojos „Flexx“ komandai 22 taškais 69:91. 

Kapo d‘Orlando ekipos bejėgiškumą dar labiau pabrėžia tai, kad „Flexx“ šį sezoną taip pat kolekcionuoja pralaimėjimus ir sekmadienį nutraukė penkių nesėkmių seriją.

„Banco di Sardegna“ lapkričio ir gruodžio mėnesiais yra rodė atsigavimo požymius ir laimėjo 7 iš eilės rungtynes (skaičiuojant abu turnyrus). Tačiau nuo gruodžio vidurio Sasario krepšininkai per 8 rungtynes iškovojo vos 1 pergalę prieš Trento „Dolomiti Energia“ komandą. 

Nesėkmių serija kainavo labai brangiai – „Banco di Sardegna“ nepateko į Italijos taurės turnyrą. 

Sasario „Banco di Sardegna“ 

Italijos lyga. Laimėjo 8 iš 16 rungtynių ir užima 9-ąją vietą. Šeštadienį svečiuose pralaimėjo Kantu „Red October“ 96:102 (po pratęsimo; D.Pierre‘as 26, D.Planiničius 19, A.Polonara 14). Lyderiai: S.Bamforthas (17,1 tšk., 4,9 rez.perd.), W.Hatcheris (11,4 tšk.), A.Polonara (10,7 tšk., 5,7 atk.kam.) ir Sh.Jonesas (10,4 tšk., 7,1 atk.kam.).

Čempionų lyga. A grupėje laimėjo 4 iš 11 rungtynių ir užima 5-ąją vietą. Praėjusiame ture svečiuose pralaimėjo „Monaco“ 55:87 (D.Planiničius 11, J.Tavernari 10). Lyderiai: S.Bamforthas (15,4 tšk., 5 atk.kam., 4,3 rez.perd.), D.Pierre‘as (10,9 tšk.), Sh.Jonesas (10 tšk., 5,9 atk.kam.), W.Hatcheris (9,2 tšk.) ir A.Polonara (8,3 tšk.). 

Pirmosios rungtynės. Utenoje „Juventus“ laimėjo 90:85 (po pratęsimo; L.Dendy 22, A.Irelandas 20, D.Bičkauskis 11/ S.Bamforthas 22, A.Polonara 14, W.Hatcheris 12). 

Kapo d‘Orlando „Betaland“ 

Italijos lyga. Laimėjo 5 iš 16 rungtynių ir užima 15-ąją vietą. Sekmadienį svečiuose pralaimėjo Pistojos „Flexx“ 69:91 (E.Atsuras 20, M.Delašas 13, D.Jakovlevas 10). Lyderiai: E.Maynoras (10,9 tšk., 6,4 rez.perd.), J.Wojciechowski (10 tšk., 6,1 atk.kam.), A.Kulboka (9,3 tšk.) ir D.Jakovlevas (8,4 tšk.). 

Čempionų lyga. B grupėje laimėjo 2 iš 11 rungtynių ir užima 8-ąją vietą. Praėjusiame ture namie pralaimėjo Lagūnos „Iberostar“ 59:106 (A.Kulboka 19, D.Jakovlevas 14). Lyderiai: J.Wojciechowski (11,4 tšk.), A.Kulboka (9,7 tšk., 4,8 atk.kam.), M.Alibegovičius (8,1 tšk.) ir D.Jakovlevas (6,5 tšk.). 

Pirmosios rungtynės. Svečiuose „Neptūnas“ laimėjo 90:60 (R.Seibutis 18, T.Delininkaitis 13, A.Butkevičius 12/ M.Alibegovičius 15, D.Jakovlevas 14, J.Edwardsas 12, ... A.Kulboka 2). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.