EUROLYGA 2023

„Hoptrans-Sirenos“ taurės pusfinalyje paskutinėmis minutėmis įveikė „Kibirkštį“

Pergalingai Lietuvos moterų krepšinio taurės (LMKT) turnyro kovas pradėjo Kauno r. „Hoptrans-Sirenos“, kurios pirmajame pusfinalio mače sostinėje 73:68 (17:18, 19:10, 23:16, 21:17) tik po atkaklios kovos įveikė Vilniaus „Kibirkštį“ ir serijoje įgijo trapų pranašumą.

 Kauno rajono klubo krepšininkės įveikė "Kibirkštį"<br> lmkl.lt nuotr.
 Kauno rajono klubo krepšininkės įveikė "Kibirkštį"<br> lmkl.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 1:12 PM

Atsakomosios rungtynės vasario 4 dieną įvyks Garliavoje. Į finalą pateks geresnį rezultatą po dvejų rungtynių turėsianti ekipa. Finale šios poros lauks Marijampolės „Sūduvos“ ir Klaipėdos „Fortūnos“ poros laimėtoja. Pirmą mačą marijampolietės laimėjo 77:67.

Šiame susitikime mačą geriau pradėjo viešnios iš Kauno rajono (8:4), tačiau netrukus vilnietės Dalia Donskichytė ir Laura Juškaitė savo individualiais reidais draskė varžovių gynybą ir nors „Kibirkšties“ komanda po pirmo kėlinio atkovotus kamuolius pralaimėjo dvigubai (5-10), tačiau buvo priekyje 1 tašku (18:17).

Tiesa, jau antrame ketvirtyje „Kibirkšties“ komanda šiek tiek sustojo, o tuo pasinaudojusios „Hoptrans-Sirenos“ persvėrė rezultatą savo naudai bei po dviejų kėlinių pirmavo 36:28. Per pirmą mačo pusę 9 taškus surinko „Sirenų“ gynėja Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė, kuri šį sezoną per mačą renka vidutiniškai 4,6 taško.

Trečiame kėlinyje skirtumas pirmą kartą tapo dviženklis – 44:34. Tačiau „Kibirkšties“ komanda nesutriko ir per kelias minutes sumažino atsilikimą iki minimalaus (42:44), o likus minutei iki ketvirčio pabaigos vidurio puolėja Ieva Savickaitė vėl atstatė pranašumą „Kibirkščiai“ (49:48).

Ketvirto kėlinio pradžioje „Sirenų“ treneris Mantas Šernius buvo nubaustas technine pražanga, o „Kibirkštis“ tai pavertė trimis taškais. Visgi jau netrukus 12 taškų įmetusi sostinės klubo žaidėja Shenita Landry užsidirbo 4 pražangą, o ketvirčio viduryje rezultatas išliko lygus (61:61). Viskas sprendėsi paskutinę minutę, kurią „Sirenos“ pradėjo tritaškiu metimu (66:69), o nerezultatyviai puolusios vilnietės turėjo pripažinti varžovių pranašumą.

„Kibirkšties“ komandoje debiutavusi vidurio puolėja Irina Michailova per 8 minutes taškais nepasižymėjo.

Tuo metu keturis tolimus metimus iš penkių realizavusi R. Žemantauskaitė-Matlašaitienė iš viso į savo sąskaitą įsirašė 13 taškų ir buvo rezultatyviausių nugalėtojų gretose.

„Kibirkštis“: Laura Juškaitė 17 (10 atk. kam.), Shenita Landry 14, Dalia Donskichytė 12, Ieva Savickaitė ir Laurita Jurčiūtė – po 7.

„Hoptrans-Sirenos“: Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 13 (4/5 trit.), Rasa Knyzaitė ir Dovilė Saurazaitė – po 10, Olena Ogorodnikova (9 atk. kam.) ir Arina Bilotserkivska – po 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.