EUROLYGA 2023

JAV viešintis Dainius Adomaitis įteikė dovaną Artūrui Karnišovui

Šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintis Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis įteikė dovaną Artūrui Karnišovui, kuris dirba Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) „Denver Nuggets“ klubo vadovybėje.

 Martynas Pocius, Artūras Karnišovas ir Dainius Adomaitis su Lietuvos vėliava.<br> Facebook nuotr.
 Martynas Pocius, Artūras Karnišovas ir Dainius Adomaitis su Lietuvos vėliava.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2018, 2:01 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:27 PM

A.Karnišovui buvo įteikta Lietuvos Trispalvė su užrašyta jo žaidybine pravarde.

D.Adomaitis kelionėje JAV taip pat susitiko su NBA žaidžiančiais abiem lietuviais – Jonu Valančiūnu („Toronto Raptors“) ir Domantu Saboniu („Indiana Pacers“).

Lietuvos nacionalionės rinktinė strategas derino mūsų krepšininkų galimybes atstovauti šalies rinktinei pasaulio čempionato trankos turnyre. D.Adomaitis planavo susitikimus su „Raptors“ ir „Pacers“ ekipų vadovais.

Įteikiant dovaną A.Karnišovui dalyvavo ir buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės krepšininkas Martynas Pocius.

„Vyksiu į klubus, kur žaidžia lietuviai. Ten pabendrausiu ir su vadovais, ir treneriais“, – apie kelionę Torontą ir Indianapolį prieš išvykdamas į ją kalbėjo treneris.

Lietuvos rinktinės treneris jau pamatė, kaip sekasi „Indiana Pacers“ marškinėlius vilkinčiam D.Saboniui ir su „Toronto Raptors“ kovojančiam J.Valančiūnui. Treneriui labai buvo svarbu aptarti ir rinktinės reikalus su NBA klubų vadovais.

Birželio 28-ą dieną Lietuvos rinktinės laukia trečiasis FIBA pasaulio čempionato atrankos langas. Išvykoje lietuviai žais su Lenkijos rinktine. Liepos 1-ą dieną vyks rungtynės Vengrijoje. Pasaulio čempionato atranka, jeigu viskas klostysis gerai, lauks ir rugsėjį.

„Čia galimybę prisidėti turės ir NBA žaidėjai, – sakė D.Adomaitis. – Tiesiog norisi savo planus priderinti prie jų planų. Kuo anksčiau tai padarysime, tuo bus geriau.“

Sutvarkęs šiuos reikalus jis atvyko į Denverį, kur D.Adomaičio laukė „Denver Nuggets“ generalinis direktorius A.Karnišovas.

„Suplanuota 10 dienų stažuotė“, – kalbėjo D.Adomaitis.

D.Adomaičio reikalai JAV – svarbūs visai Lietuvai, kurios rinktinė pirmus atrankos mačus su Kosovu ir Lenkija žaidė be pačių geriausių krepšininkų. Taip bus ir per antrą langą, kai Klaipėdoje vyks rungtynės su Kosovu ir Vengrija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.