EUROLYGA 2023

Trigubas Mindaugo Girdžiūno vasario iššūkis – kitokia rinktinė ir sugrįžimas namo

Nors Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotė buvo prasidėjusi vos prieš 10 minučių, pasikalbėti prisėdęs Mindaugas Girdžiūnas jau buvo kiaurai šlapias nuo Rimo Kurtinaičio užduočių.

M.Girdžiūno laukia įtemptas vasaris.<br> G.Šiupario nuotr.
M.Girdžiūno laukia įtemptas vasaris.<br> G.Šiupario nuotr.
M.Girdžiūno laukia įtemptas vasaris.<br> G.Šiupario nuotr.
M.Girdžiūno laukia įtemptas vasaris.<br> G.Šiupario nuotr.
M.Girdžiūno laukia įtemptas vasaris.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
M.Girdžiūno laukia įtemptas vasaris.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 11:56 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:59 AM

Darbštumu išsiskiriantis 29-erių gynėjas kartu su komanda pirmadienį plušo paskutinėje treniruotėje prieš išskrendant į Sankt Peterburgą, kur vilniečių laukia itin svarbios Europos taurės rungtynės su „Zenit“ klubu.

Norint žengti į turnyro atkrintamąsias, „Lietuvos rytą“ tenkins tik pergalė bent 3 taškų skirtumu.

„Be jokios abejonės, tai kol kas svarbiausios sezono rungtynės. Bet tokios pačios buvo ir praėjusios – dabar mums kiekvienas mačas yra lemiamas. Žinome savo tikslą“, – lrytas.lt sakė M.Girdžiūnas.

Pirmosiose rungtynėse su „Zenit“ Vilniaus ekipa, nesugebėjusi stabdyti greito varžovų žaidimo, pralaimėjo 96:98.

„Vilniuje nesusitvarkėme su tuo greičiu, ypač gynyboje. Dabar stengsimės taisyti klaidas ir, manau, atrodysime geriau“, – svarstė M.Girdžiūnas.

Krepšininkas į „Lietuvos rytą“ iš Klaipėdos „Neptūno“ persikėlė prieš kiek daugiau nei mėnesį, tačiau jau spėjo tapti svarbia komandos dalimi.

Lietuvos krepšinio lygoje vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius M.Girdžiūnas renka po 9,5 taško, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 9,2 naudingumo balo.

„Galima sakyti, kad viskas jau stojo į savo vėžes. Stengiuosi vykdyti trenerio nurodymus ir tiesiog darau savo darbą“, – apie įsiliejimą į naują ekipą kalbėjo M.Girdžiūnas.

Treneris R.Kurtinaitis universalų gynėją iki šiol naudojo tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose, tačiau žada jam dažniau skirti pastarąjį vaidmenį.

„Užlipome ant to paties grėblio. Mes pradžioje galvojome apie Mindaugą kaip apie įžaidėją, o jis geriau jaučiasi kaip antrosios pozicijos krepšininkas ir tikrai kovoja labai gerai.

Darysime, kaip geriausia – jei jis jaučiasi geriau žaisdamas antruoju numeriu, ieškosime, kas galėtų būti įžaidėju“, – neseniai sakė R.Kurtinaitis.

Tuo tarpu pats M.Girdžiūnas teigė, jog patogiai jaučiasi abiejose pozicijose.

„Man kaip tik patinka tai, kad turiu galimybę būti žaisti ir pirmuoju, ir antruoju numeriu. Jokių problemų nėra“, – pripažino jis.

Nors dabar M.Girdžiūno galvoje sukasi mintys apie artėjantį mačą su „Zenit“, gynėjo vasario mėnesį laukia ir kiti rimti iššūkiai.

Jis su „Lietuvos rytu“ ne tik kovos dėl patekimo į Europos taurės atkrintamąsias, bet ir mėgins iškovoti Karaliaus Mindaugo taurę.

O šįmet turnyras vyks ne kur kitur, o M.Girdžiūną su dvejopais jausmais prisimenančioje gimtojoje Klaipėdoje.

„Kol kas apie tai labai negalvoju, bet, aišku, emocijos bus kitokios, nei eilinėse rungtynėse. Reakcijų ko gero bus visokių“, – svarstė krepšininkas.

Jam uostamiestyje taip pat teks susitikti ir su buvusiais komandos draugais, tarp kurių – į „Lietuvos rytą“ išvykusius M.Girdžiūną ir Arną Butkevičių su vyrą išdavusia žmona lyginusį Simą Galdiką.

„Su Simu nei taikėmės, nei pykomės. Išvis nekalbėjome“, – į buvusio bendraklubio pyktį pernelyg nereagavo M.Girdžiūnas.

Pasibaigus Karaliaus Mindaugo taurei, M.Girdžiūno lauks paskutinis vasario išbandymas – pasaulio čempionato atrankos langas su Lietuvos rinktine.

Dainiaus Adomaičio treniruojama ekipa pastaruoju metu patyrė rimtų netekčių – traumas gavo Gediminas Orelikas, A.Butkevičius bei Deividas Gailius.

„Gaila dėl visų, ypač dėl Gedimino – jis per rinktinės langus buvo pagrindinis komandos žaidėjas. Dabar iškritusių žaidėjų vietas turės užimti kas nors kitas.

Aš pasiruošęs imtis tokio vaidmens, kokio reikalaus treneris. Žinoma, visada stengiuosi būti svarbiu žaidėju. Toks mano tikslas“, – į ateitį žvelgė M.Girdžiūnas.

Kaip turėtų praeiti idealus M.Girdžiūno mėnesis?

„Vasarį noriu laimėti viską. Toks ir planas“, – šyptelėjo gynėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.