EUROLYGA 2023

Utenoje – paskutinės „Juventus“ viltys pratęsti europinį sezoną

Utenos „Juventus“ krepšininkai antradienį žais paskutiniąsias šį sezoną Čempionų lygos rungtynes savo aikštėje. Uteniškiai jau prarado galimybes patekti į šio turnyro atkrintamąsias varžybas, bet dar gali pratęsti europinį sezoną ir iškovoti teisę dalyvauti FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose. Į žemesnio rango turnyrą pereis komandos, kurios Čempionų lygos grupėse užims penktąją ir šeštąją vietas.

 Utenos klubas sieks pratęsti žaidimą Europoje.<br> V.Gimžausko nuotr.
 Utenos klubas sieks pratęsti žaidimą Europoje.<br> V.Gimžausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 12:00 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 12:06 PM

Kad išsaugotų galimybes pasiekti bent minimalų tikslą, „Juventus“ privalo antradienį namie įveikti Oldenburgo EWE komandą. 

Situacija

Žvelgiant į lentelę, „Juventus“ padėtis kovojant dėl teisės pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą neatrodo prasta. Visos trys į šeštąją vietą A grupėje pretenduojančios komandos („Juventus“, Holono „Hapoel“ ir Krasnojarsko „Jenisej“) po 12 rungtynių turi po 3 pergales. Tačiau uteniškiams koją kišą blogas taškų skirtumas tarpusavio rungtynėse su „Hapoel“ ir sudėtingesnis dviejų paskutiniųjų turų tvarkaraštis. 

Jei „Hapoel“ laimės bent kartą, o tą padaryti galės šį antradienį per rungtynes namie su Sasario „Banco di Sardegna“ klubu, „Juventus“ privalės iškovoti dvi pergales. Net jei „Hapoel“ daugiau nebelaimės, „Juventus“ vis tiek reikės įveikti arba Oldenburgo krepšininkus, arba Mursijos UCAM komandą, su kuria žais paskutiniajame ture išvykoje. 

A grupėje pirmąją vietą užsitikrino visas 12 rungtynių laimėjęs „Monaco“ klubas, o kitus tris kelialapius į atkrintamąsias varžybas gaus „Karšiyaka“ (8 pergalės), EWE ir UCAM (po 7 pergales). 

5 rungtynes laimėjusi „Banco di Sardegna“ gana tvirtai užima penktąją vietą. 

Oldenburgo EWE

Vokietijos lyga. Laimėjo 12 iš 19 rungtynių ir dalijasi penktąją vietą. Šeštadienį svečiuose nugalėjo Gyseno „46ers“ 99:95 (R.Mahalbašičius 26, M.McConnellas 24, R.Pauldingas 15). Lyderiai: R.Mahalbašičius (16,7 tšk., 6,1 atk.kam.), R.Pauldingas (14,5 tšk.), M.McConnellas (11,1 tšk., 5 rez.perd.) ir M.De Zeeuwas (9,4 tšk.). 

Čempionų lyga. Laimėjo 7 iš 12 rungtynių ir grupėje užima trečiąją vietą. Praėjusiame ture namie pralaimėjo „Monaco“ 78:84 (R.Pauldingas 23, M.McConnellas 16, B.Losingas 10). Lyderiai: R.Pauldingas (18,3 tšk.), R.Mahalbašičius (13,1 tšk., 7,3 atk.kam.), M.De Zeeuwas (12,8 tšk.) ir M.McConnellas (9,7 tšk., 5,3 rez.perd.). 

Pirmosios rungtynės. Lapkričio viduryje svečiuose „Juventus“ pralaimėjo 95:102 (J.Flowersas 28, L.Dendy 17, M.Kornijenka 12, A.Šikšnius 10/ R.Pauldingas 34, B.Allenas 28). 

Permainos. Gruodžio viduryje EWE dėl drausmės pažeidimo atleido amerikietį B.Alleną (Vokietijos lygoje pelnydavo 16,3 tšk.) ir pasirašė sutartį su A.Moore‘u. Nuo gruodžio pabaigos dėl traumos nežaidžia M.De Zeeuwas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.