EUROLYGA 2023

Europos taurės savaitė: iš lietuvių liūdėjo ne tik „Lietuvos ryto“ krepšininkai

Europos taurės atkrintamosiose varžybose nežais nė vienas Lietuvos krepšininkas. Tai paaiškėjo dar prieš paskutinįjį „Top 16“ etapo turą, o galutinę užkardą lietuviams trečiadienį nuleido Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas, savo aikštėje įtikinamai nugalėjęs Vilniaus „Lietuvos rytą“. Antradienį galimybes patekti į kitą etapą prarado visos lietuvių turinčios užsienio ekipos. 

Sostinės klubas pralaimėjo Sankt Peterburge ir prarado viltis Europos taurėje žengti toliau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sostinės klubas pralaimėjo Sankt Peterburge ir prarado viltis Europos taurėje žengti toliau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 A.Juškevičius buvo naudingas, tačiau jo komanda patyrė lemtingą nesėkmę.<br> Eurocupbasketball.com nuotr.
 A.Juškevičius buvo naudingas, tačiau jo komanda patyrė lemtingą nesėkmę.<br> Eurocupbasketball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 9:18 AM, atnaujinta Feb 1, 2018, 9:21 AM

Kelialapius į ketvirtfinalį jau užsitikrino Stambulo „Daruššafaka“, Las Palmaso „Herbalife“, Miuncheno „Bayern“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Podgoricos „Budučnost“. 

Nesėkmė. „Lietuvos ryto“ viltis būtų išsaugojusi net ir nedidelė pergalė, bet varžovai vilniečiams nepaliko nė mažiausios vilties. Lietuvos klubas pirmavo tik po pirmosios atakos, bet paskui grimzdo vis gylyn ir pralaimėjo Sankt Peterburgo komandai 100:113. 

Kitose F grupės rungtynėse Miuncheno „Bayern“ namie sutriuškino Turino „Fiat“ komandą 107:81 ir užsitikrino pirmąją vietą.

Per penkerias rungtynes „Bayern“ iškovojo 4 pergales, „Zenit“ – 3, „Fiat“ – 2, „Lietuvos rytas“ – 1. 

Kitą savaitę šeštajame ture „Lietuvos rytas“ priims „Bayern“ klubą, „Fiat“ – „Zenit“ komandą. Pastarosiose rungtynėse paaiškės antrojo kelialapio savininkai. Geresnėje padėtyje yra išvykoje žaisiantis „Zenit“, kuris pateks į ketvirtfinalį net pralaimėjęs 1-11 taškų skirtumu. 

Nusivylimas. Trečiadienį Vilniaus komandos silpnąja grandimi tapo naudingiausias „Top 16“ etapo ketvirtojo turo krepšininkas Martynas Echodas. Jaunasis puolėjas dvikovos pradžioje nepataikė nė vieno iš 3 metimų, prasižengė puldamas, o 5-ąją min. gavo antrąją pražangą ir buvo pasodintas ant suolo. „Lietuvos rytas“ pirmąją atkarpą pralaimėjo 2:10. 

Po dar kelių minučių atsilikimas jau buvo dviženklis (7:20 – 7-ąją min.), o antrajame kėlinyje – tiesiog bauginamas (32:52 – 18-ąją min.). 

Vilniaus komanda atgijo tik ketvirtajame kėlinyje, kuriame sumažino skirtumą iki vienženklio (92:100 – likus 3,5 min.), bet 5 taškus paeiliui pelnęs „Zenit“ gynėjas Kyle‘as Kuricas sugrąžino „Lietuvos rytą“ į tas pozicijas, iš kurių iškovoti pergalę buvo nebeįmanoma. 

Varžovai. „Top 16“ etape spindintis K.Kuricas pelnė 20 taškų ir buvo rezultatyviausias „Zenit“ žaidėjas. Šeimininkams labai padėjo ir naujokas Malcolmas Griffinas (17 taškų), kuris vos prieš savaitę Sankt Peterburgo komandoje pakeitė atleistą Nicolasą Laprovittolą ir trečiadienį žaidė pirmąsias rungtynes vilkėdamas „Zenit“ aprangą. 

Trečiadienį po trijų savaičių pertraukos grįžo traumą išsigydęs Drew Gordonas. Pernai iš „Lietuvos ryto“ į „Zenit“ perėjęs aukštaūgis žaisdamas su savo buvusia komanda pelnė 12 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. 

Naudingiausias. Miuncheno klubas trečiadienį žaidė be vieno svarbiausių krepšininkų Milano Mačvano. Serbas patyrė sunkią kelio traumą ir šį sezoną padėti „Bayern“ nebegalės.

Pavaduoti susižeidusį komandos draugą ėmėsi kitas bavarų aukštaūgis Danilo Barthelis. Iki tol mažiau rungtyniavęs 26 metų vokietis per rungtynes su Turino komanda pelnė 21 tašką (5/6 dvitaškių, 11/12 baudų), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 42 naudingumo balus. 

D.Barthelis buvo pripažintas naudingiausiu Europos taurės turo krepšininku. 

Legionieriai. Visos trys lietuvių turinčios užsienio komandos europinį sezoną irgi baigs kitą savaitę. Galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas jau prarado ir Stambulo „Galatasaray“ su Adu Juškevičiumi, ir Berlyno ALBA su Mariumi Grigoniu, ir Limožo CSP su Tautvydu Lydeka. Šios trys komandos, kaip ir „Lietuvos rytas“, per penkis turus iškovojo tik po vieną pergalę. 

ALBA antradienį žaidė lemiamas rungtynes su Las Palmaso „Herbalife“ klubu. Nors „albatrosai“ kovojo namie, jie po permainingos kovos buvo priversti pripažinti svečių pranašumą 72:75. M.Grigonis per 24 min. pelnė 9 taškus. 

Šis rezultatas nubraukė ir toje pačioje grupėje žaidžiančio „Galatasaray“ klubo viltis. Antradienį laimėjęs „Herbalife“ užsitikrino bent antrąją vietą grupėje, o „Galatasaray“ trečiadienį jam nieko nebelėmusiose rungtynėse pralaimėjo kitai Stambulo komandai „Daruššafaka“ 63:77. A.Juškevičius per 26,5 min. pelnė 16 taškų. 

CSP su viltimis patekti į ketvirtfinalį atsisveikino dar po ketvirtojo turo, o antradienį pasiekė paguodos pergalę – namie įveikė Emilijos Redžo „Grissin Bon“ komandą 80:71. T.Lydeka per 20,5 min. pelnė 12 taškų (5/5 dvitaškių). 

Kelialapiai. Prieš paskutinįjį „Top 16“ etapo turą kelialapius į ketvritfinalį užsitikrino penkios komandos iš penkių šalių. Atkirntamosiose varžybose bent po vieną atstovą turės Turkija („Daruššafaka“), Ispanija („Herbalife“), Vokietija („Bayern“), Rusija („Lokomotiv“) ir „Budučnost“ (Juodkalnija). 

Dėl antrojo kelialapio F grupėje kovos „Zenit“ (Rusija) ir „Fiat“ (Italija), o daugiausiai neaiškumų liko H grupėje, kurioje į dvi pirmąsias vietas pretenduoja Liono-Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Emilijos Redžo „Grissin Bon“ (Italija) ir Kazanės „Uniks“ (Rusija). 

ASVEL visus galvosūkius galėjo išspręsti trečiadienį, tačiau atkakliausiose turo rungtynėse per pratęsimą nusileido „Uniks“ klubui 77:83. Jei Kazanės krepšininkai būtų pralaimėję, Liono-Vilerbano bei Emilijos Redžo ekipos būtų gavusios kelialapius jau šią savaitę.

Užribis. Galimybių patekti į ketvirtfinalį nebeturi šešios komandos: „Lietuvos rytas“, ALBA, „Galatasaray“, CSP, Zagrebo „Cedevita“ ir Trento „Dolomiti Energia“. 

Prasčiausiai „Top 16“ etape žaidžia „Cedevita“, pralaimėjusi visas penkerias rungtynes. 

Savaitės lietuvis

Tautvydas Lydeka (CSP). Šiame ture rezultatyviai žaidė keli Lietuvos krepšininkai, bet tik T.Lydeka atstovavo laimėjusiai komandai. CSP vidurio puolėjas per 20,5 min. įmetė 12 taškų (5/5 dvitaškių, 2/4 baudų) ir išprovokavo 5 pražangas. 

Europos taurė. „Top 16“ etapo 5-asis turas. 

E grupė

Berlyno ALBA – Las Palmaso „Herbalife“ 72:75. S.Peno 12, ... M.Grigonis 9/ M.Erikssonas 20. 6322 žr. 
Stambulo „Daruššafaka“ – Stambulo „Galatasaray“ 77:63. J.Bellas 17, J.Johnsonas 16/ D.Summersas 18, A.Juškevičius 16. 3702 žr. 

Rikiuotė: 1. „Daruššafaka“ – 5, 2. „Herbalife“ – 3, 3. ALBA – 1, 4. „Galatasaray“ – 1. 

F grupė

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 113:100. K.Kuricas 20, M.Griffinas 17, D.Gordonas 12, 10 atk.kam./ L.Maurokefalidis 22, J.Baronas 15, R.Giedraitis 13, Ch.Krameris 10, 12 rez.perd., M.Echodas ir T.Petersonas po 10. 3493 žr. 
Miuncheno „Bayern“ – Turino „Fiat“ 107:81. D.Barthelis 21, R.Reddingas 20, M.Zirbesas 15/ L.Pattersonas 27, D.Garrettas 15. 5235 žr. 

Rikiuotė: 1. „Bayern“ – 4, 2. „Zenit“ – 3, 3. „Fiat“ – 2, 4. „Lietuvos rytas“ – 1. 

G grupė

Krasnodaro „Lokomotiv“ – Podgoricos „Budučnost“ 77:66. F.Elegaras 16/ N.Ivanovičius ir Se.Šehovičius po 13. 3519 žr. 
Zagrebo „Cedevita“ – Trento „Dolomiti Energia“ 77:81. F.Krušlinas 21/ Y.Franke 21, O.Silinis 16. 350 žr.

Rikiuotė: 1. „Lokomotiv“ – 5, 2. „Budučnost“ – 3, 3. „Dolomiti Energia“ – 2, 4. „Cedevita“ – 0.

H grupė

Limožo CSP – Emilijos Redžo „Grissin Bon“ 80:71. D.Joyce‘as 17, K.Hayesas 13, T.Lydeka 12/ A.Della Valle 18. 3500 žr. 
Liono-Vilerbano ASVEL – Kazanės „Uniks“ 77:83 (po pratęsimo). J.Robersonas 17/ J.Smithas 26, Q.Colomas 20, M.Ejimas 16, 13 atk.kam. 5560 žr. 

Rikiuotė: 1. ASVEL – 3, 2. „Grissin Bon“ – 3, 3. „Uniks“ – 3, 4. CSP – 1. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.