EUROLYGA 2023

Eurolygos statistikos lyderiai: geriausiųjų sąraše yra ir lietuviški akcentai

Vienintelis Lietuvos krepšininkas, po 21-ojo turo patenkantis į Eurolygos asmeninės statistikos dešimtukus, yra Milano „Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis. Tuo tarpu Kevinas Pangosas yra vienintelis tarp lyderių atsidūręs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas.

Geriausią statistiką demonstruojančių žaidėjų sąraše yra ne viena lietuvio pavardė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Geriausią statistiką demonstruojančių žaidėjų sąraše yra ne viena lietuvio pavardė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pagal tritaškių pataikymą, Artūras Milaknis yra netoli dešimtuko ribos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pagal tritaškių pataikymą, Artūras Milaknis yra netoli dešimtuko ribos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-08 14:26

Šią savaitę žaidžiant su „Chimki“ komanda sudėtingiausia „Žalgirio“ užduotis bus stabdyti varžovų puolimo lyderį Aleksejų Švedą. 29 metų rusas pelno vidutiniškai 22,1 taško ir yra rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas. Jis net 15 iš 21 rungtynių pelnė 20 ar daugiau taškų. 

Kovojant dėl rezultatyviausiam krepšininkui įteikiamo A.Fordo prizo, A.Švedas konkurentų, ko gero, nebeturi. Net ir mažiausiai nuo jo atsiliekančių žaidėjų vidurkiai yra gerokai žemesni: Madrido „Real“ gynėjas Luka Dončičius pelno 17,4 taško, Maskvos CSKA gynėjas Nando De Colo – 16,4 taško, „Valencia“ gynėjas Erickas Greenas ir Malagos „Unicaja“ gynėjas Nemanja Nedovičius – po 15,8 taško.

Įdomu, kad dešimtuke dominuoja antrosios linijos žaidėjai, o rezultatyviausias aukštaūgis Tornike Šengelija iš Vitorijos „Baskonia“ pelno 14,5 taško ir užima dešimtąją vietą. 

Rezultatyviausias Eurolygos lietuvis ir rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas yra Paulius Jankūnas. Jis įmeta 12,7 taško ir užima 18-ąją vietą. Tik keliomis šimtosiomis atsilieka 19-ąją vietą užimantis „Žalgirio“ gynėjas Kevinas Pangosas, kurio vidurkis – irgi 12,7 taško.

Be P.Jankūno, tik vieno lietuvio vidurkis yra dviženklis. 37-ąją vietą užimantis Milano „Olimpia“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis pelno 10,3 taško. 

A.Gudaitis yra vienintelis Lietuvos krepšininkas, patenkantis į asmeninės statistikos lyderių dešimtukus. Ir ne šiaip patenkantis – 24 metų vidurio puolėjas pagal dvitaškių metimų taiklumą (75,3 proc.) Eurolygoje užima pirmąją vietą.

Jis taip pat yra septintas pagal atkovotus kamuolius (vid. 6). 

Į du geriausiųjų dešimtukus patenka ir žalgirietis K.Pangosas. Jis yra antras pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 6,4) ir devintas pagal tritaškių metimų taiklumą (48 proc.). 

„Žalgirio“ kanadiečiui priklauso šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordas. Sausį per rungtynes su Valensijos ekipa K.Pangosas atliko 15 rezultatyvių perdavimų. 

Tiesa, K.Pangosas patenka ir į visus tris nepageidaujamus dešimtukus. Jis yra trečias tarp dažniausiai klystančių (vid. 2,6), šeštas – tarp dažniausiai blokuojamų (vid. 0,7) ir aštuntas tarp dažniausiai prasižengiančių (vid. 3,1). 

Keli lietuviai patenka į geriausiųjų antruosius dešimtukus. P.Jankūnas yra 17-as pagal išprovokuotas pražangas (vid. 3,7) ir 20-as pagal baudos metimų taiklumą (83,3 proc.), Antanas Kavaliauskas – 11-as pagal dvitaškių taiklumą (63,8 proc.), Edgaras Ulanovas – 12-as pagal dvitaškių taiklumą (63 proc.), Artūras Milaknis – 13-as pagal tritaškių taiklumą (46,4 proc.), A.Gudaitis – 14-as pagal blokuotus metimus (vid. 0,8), 

Pagal atkovotus kamuolius Eurolygoje pirmąją vietą užima Stambulo „Anadolu Efes“ vidurio puolėjas Vladimiras Štimacas. Buvęs „Žalgirio“ krepšininkas sugriebia 6,9 kamuolio. 

Net dviejose statistikos kategorijose pirmauja Atėnų „Panathinaikos“ lyderis Nikas Kalathis. Graikų kilmės amerikiečiui niekas neprilygsta pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 8,3) ir perimtus kamuolius (vid. 1,7). 

Daugiausiai metimų blokuoja „Anadolu Efes“ aukštaūgis Bryantas Dunstonas (vid. 1,7), daugiausiai pražangų išprovokuoja „Chimki“ gynėjas A.Švedas (vid. 6,2), taikliausiai tritaškius meta nuo sausio pradžios dėl sunkios traumos nežaidžiantis Stambulo „Fenerbahče“ gynėjas Jamesas Nunnally (54,6 proc.), baudas – CSKA gynėjas N.De Colo (96,5 proc.). 

Pirėjo „Olympiakos“ veteranas Vasilis Spanoulis yra dviejų nepageidaujamų statistikos kategorijų lyderis. V.Spanoulis dažniausiai klysta (vid. 3,3) ir yra dažniausiai blokuojamas (vid. 0,9). Dažniausiai prasižengia „Olimpia“ vidurio puolėjas Kalebas Tarczewski ir „Panathinaikos“ aukštaūgis Chrisas Singletonas (vid. 3,3). 
 
Skaičius

16

A.Švedas per pirmąsias rungtynes su „Žalgiriu“ pelnė 16 taškų. Tai – prasčiausias jo rezultatas šį sezoną. „Chimki“ lyderis dar kartą 16 taškų pelnė žaisdamas su CSKA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.