EUROLYGA 2023

Negailestingas „Cavaliers“: sumanė mainus ir atsikratė begalės žaidėjų

Ketvirtadienį sulaukta netikėto „Cleveland Cavaliers“ sprogimo NBA rinkoje. „Cavaliers“ per kiek mažiau nei valandą išmainė net 6 krepšininkus, o patys savo sudėtį papildė 4 naujais žaidėjais.

 Isaiah Thomasas<br> AP nuotr.
 Isaiah Thomasas<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2018, 8:09 PM, atnaujinta Feb 8, 2018, 8:53 PM

Isaiah Thomaso karjera „Cleveland Cavaliers“ komandoje baigėsi – nors pats žaidėjas ir nenorėjo atsisveikinti su šia ekipa. NBA mainų dėka jis ketvirtadienį buvo išsiųstas į „Los Angeles Lakers“ ekipą. Ten jis keliaus kartu su Channingu Frye‘umi, o „Cavaliers“ gaus Jordaną Clarksoną bei Larry Nance‘ą. Be to, „Cavaliers“ atiduoda „Lakers“ ir garantuota 2018-ųjų Naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.

28 metų 178 cm ūgio I.Thomasas šį sezoną per 26 minutes renka 15,2 taško, 2,1 atkovoto kamuolio ir 4,1 rezultatyvaus perdavimo, tačiau sulaukė kritikos dėl žaidimo gynyboje.

Ch.Frye‘us per 12 minučių metė po 4,8 taško ir atkovojo po 2,5 kamuolio. J.Clarksono statistika per 24 minutes siekia 14,6 taško, 3 atkovotus kamuolius ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo, o L.Nance‘as meta po 8,6 taško, atkovoja po 6,8 kamuolio per 22 minutes.

Šie mainai „Lakers“ klubui yra ypač naudingi: Los Andželio ekipos algų kepurėje dabar bus pakankamai pinigų maksimalios vertės kontraktui. Kalbama, kad Los Andželas po šio sezono sieks pasistiprinti LeBronu Jamesu.

Vos tik buvo pakelbta apie I.Thomaso iškeitimą, Klivlandas sudrebino rinką dar galingesniais mainais.

Trišaliais mainais tarp „Utah Jazz“, „Cavaliers“ ir „Sacramento Kings“ komandų, „Jazz“ išsiuntė į Klivlandą Rodney Hoodą, į Sakramentą – Joe Johnsoną, į Jutą iš „Cavaliers“ keliauja Jae Crowderis ir Derrickas Rose‘as, į Sakramentą – Imanas Shumpertas, į Klivlandą iš „Kings“ atvyks George‘as Hillas.

R.Hoodas šį sezoną per 28 minutes pelno po 16,8 taško, atkovoja po 2,9 kamuolio ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo. J.Johnsonas per 22 minutes meta po 7,3 taško, atkovoja po 3,3 kamuolio ir atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo tarpu Dwyane‘as Wade‘as ir vėl grįžta į „Miami Heat“ ekipą. Už šį veteraną „Cavaliers“ gaus 2020-ųjų metų naujokų biržos antrojo rato šaukimą bei kiek daugiau nei 3 mln. JAV dolerių. Minėtasis šaukimas bus perleistas „Kings“ klubui.

36 metų 193 cm ūgio gynėjas D.Wade'as „Heat“ ekipoje praleido 13 sezonų (2003–2016 m.). Šią vasarą D.Wade'as su „Cavaliers“ sudarė vienerių metų trukmės 2,3 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.

„Cavaliers“ gretose gynėjas sužaidė 46 rungtynes, kuriose per 23 minutes fiksavo 11,2 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

„Cavaliers“ jaunina savo sudėtį bei taip ruošiasi galimam LeBrono Jameso išvykimui. Būtent tai ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl D.Wade‘ui buvo leista išvykti, skelbia ESPN.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.