EUROLYGA 2023

Trofėjų medžioklė: įnirtingose kovose dėl apdovanojimų – ir lietuvių vardai

Ši savaitė Europos krepšinyje skirta nacionalinių taurių turnyrams. Savaitgalį taurės bus įteiktos apie dvidešimtyje šalių, o keliuose turnyruose dėl prizų kovos ir užsienio klubams atstovaujantys lietuviai. Mūsų šalies krepšininkai per lemiamus mačus į aikštę turėtų žengti Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Lenkijoje. 

 Lietuviai kovos dėl taurių skirtingose šalyse.<br> Lrytas.lt montažas
 Lietuviai kovos dėl taurių skirtingose šalyse.<br> Lrytas.lt montažas
M.Kuzminskas sieks pirmojo sezono trofėjaus.<br> Milano klubo nuotr.
M.Kuzminskas sieks pirmojo sezono trofėjaus.<br> Milano klubo nuotr.
Marius Grigonis dėl titulo kovos kartu su ALBA.<br>D.Umbraso nuotr.
Marius Grigonis dėl titulo kovos kartu su ALBA.<br>D.Umbraso nuotr.
Dėl taurės nekovos Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dėl taurės nekovos Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 7:30 PM

Ispanija

Lietuvos krepšininkai atstovauja keturioms Ispanijos komandoms, bet šalies taurės turnyre Las Palmase galės žaisti tik Jonas Mačiulis iš tvirtai ACB lygoje pirmaujančio Madrido „Real“. 

J.Mačiulis jau tris kartus tapo Karaliaus taurės laimėtoju, o „karališkasis“ klubas šią savaitę sieks penktojo iš eilės titulo. 
Kitos trys lietuvių ekipos: Santjago „Obradoiro“ su Eimantu Bendžiumi, Burgoso „San Pablo“ su Deividu Gailiumi ir Badalonos „Joventut“ su Sauliumi Kulviečiu liko antroje lentelės pusėje.

Las Palmasas. Vasario 15-18 d. 

Ketvirtfinalis: Madrido „Real“ (J.Mačiulis) – Madrido „Unicaja“, „Valencia“ – Lagūnos „Iberostar“, Las Palmaso „Herbalife“ – „Fuenlabrada“, „Barcelona“ – Vitorijos „Baskonia“. 

2017 m. finalas: „Real“ (J.Mačiulis) – „Valencia“ 97:95.

Italija

Mantas Kalnietis tikriausiai neturės galimybės ginti užpernai ir pernai iškovotą Italijos taurės laimėtojo vardą. Milano „Olimpia“, kuriai atstovauja ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas, žais taurės turnyre, tačiau M.Kalnietis per nacionalines varžybas šį sezoną nėra registruojamas. 

Dėl taurės turėtų kovoti kiti du „Olimpia“ aprangą vilkintys lietuviai Artūras Gudaitis ir Mindaugas Kuzminskas. 

Į antrąjį pagal svarbą nacionalinį turnyrą pateko ir Venecijos „Umana“, kurioje žaidžia Gediminas Orelikas. Tačiau šis puolėjas negali rungtyniauti dėl sunkios traumos. 

Šią savaitę galės atsikvėpti Arnoldas Kulboka iš Kapo d‘Orlando „Betaland“ ir Tautvydas Lydeka, prieš savaitę perėjęs į Brindizio „Happy Casa“. Šios komandos dėl taurės nekovos.

Florencija. Vasario 15-18 d. 

Ketvirtfinalis: Avelino „Sidigas“ – Kremonos „Vanoli“, Venecijos „Umana“ (G.Orelikas traumuotas) – Turino „Fiat“, Milano „Olimpia“ (A.Gudaitis, M.Kuzminskas, M.Kalnietis) – Kantu „Red October“, Brešos „Germani“ – Bolonijos „Virtus“.

2017 m. finalas: „Olimpia“ (M.Kalnietis) – „Banco di Sardegna“ (T.Lydeka) 84:74. 

Vokietija

Marius Grigonis bandys padėti Berlyno ALBA komandai susigrąžinti Vokietijos taurę. „Albatrosai“ net devynis kartus (daugiausiai istorijoje) laimėjo šį prizą, o savaitgalį keliaus dėl jo kovoti į Ulmą, kur vyks finalo ketverto turnyras.

Kitos lietuvių komandos į taurės varžybas nepateko. Viurcburgo „s.Oliver“ su Vyteniu Lipkevičiumi, Braunšvaigo „Lowen“ su Žyginamtu Janavičiumi ir Jėnos „Science City“ su Martynu Mažeika po pirmojo rato užėmė (ir iki šiol užima) vietas lentelės apatinėje pusėje.

Į finalo ketvertą nepateko ir pernai abu Vokietijos nacionalinius prizus laimėjęs Bambergo „Brose“ klubas. Jis sausį vykusiose ketvirtfinalio rungtynėse po pratęsimo 97:101 nusileido Miuncheno „Bayern“ komandai. 

Ulmas. Vasario 17-18 d.

Pusfinalis: Miuncheno „Bayern“ – Ulmo „ratiopharm“, Berlyno ALBA (M.Grigonis) – Bairoito „medi“.
2017 m. finalas: Bambergo „Brose“ – „Bayern“ 74:71. 

Lenkija

Šalies sostinėje vyksiančiame Lenkijos taurės turnyre nugalėtojo vardą gins buvusio Alytaus „Dzūkijos“ trenerio Andrejaus Urlepo vadovaujamas Zeliona Guros „Stelmet“ klubas, kurį sezonui įsibėgėjus sustiprino Martynas Gecevičius.

Viename ketvirtfinalyje gali įvykti Lietuvos krepšininkų dvikova. Tiesa, ar ji tikrai įvyks, dar nežinia, nes „Dąbrowa“ ekipai atstovaujantis Paulius Dambrauskas nuo gruodžio vidurio nežaidžia dėl traumos. Gynėjas jau buvo registruotas per Lenkijos lygos rungtynes, tačiau į aikštę negrįžo. 

„Dąbrowa“ varžovė ketvirtfinalyje bus Zgoželeco „Turow“ su Karoliu Petrukoniu. 

Varšuva. Vasario 15-18 d.

Ketvirtfinalis: Zeliona Guros „Stelmet“ (M.Gecevičius) – Varšuvos „Legia“, Vloclaveko „Anwil“ – Gdynės „Asseco“, Torūnės „Polski Cukier“ – Liublino „Start“, „Dąbrowa“ (P.Dambrauskas) – Zgoželeco „Turow“ (K.Petrukonis). 

2017 m. finalas: „Stelmet“ – „Anwil“ 79:57.

Prancūzija

Teisę kovoti dėl Prancūzijos lygos taurės gavo dvi komandos, kurioms atstovavo lietuviai. Tačiau Tautvydas Lydeka jau atsisveikino su Limožo CSP klubu, o Gilvydas Biruta negali padėti Burgo „Jeunesse Laique“ komandai dėl sunkios traumos. Tad turnyras vyks be Lietuvos krepšininkų. 

Paryžius. Vasario 16-18 d.

Ketvirtfinalis: „Monaco“ – Burgo „Jeunesse Laique“ (G.Biruta traumuotas), Strasbūro SIG – Liono-Vilerbano ASVEL, Limožo CSP – „Nanterre“, Le Mano „Sarthe“ – „Cholet“. 

2017 m. finalas: „Monaco“ – ASVEL 95:91. 

Graikija

Graikijos taurės turnyre amžinų varžovų Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubų dvikova šį sezoną neįvyko ir neįvyks. 

Titulą gynęs „Panathinaikos“, kuriam atstovauja Lukas Lekavičius, pusfinalyje pralaimėjo Atėnų AEK komandai 69:73 ir nepateko į finalą. Lemiamose rungtynėse AEK šeštadienį susitiks su „Olympiakos“ klubu, kuriam laimėti šalies taurės nepavyksta nuo 2012 metų. 

Heraklėjas. Vasario 17 d. 

Finalas: Pirėjo „Olympiakos“ – Atėnų AEK.

2017 m. finalas: Atėnų „Panathinaikos“ – Salonikų „Aris“ 68:59.

Turkija

Pernai Bandirmos „Banvit“ gretose spindėjęs Gediminas Orelikas padėjo šiai komandai laimėti Turkijos taurę ir pasiekti ryškiausią istorijoje pergalę. 

Tuo tarpu šiais metais dėl Turkijos taurės nekovos nė vienas lietuvis. Į aštuonių komandų turnyrą nepateko nei Stambulo „Demir Inšaat“ su Evaldu Kairiu, nei „Istanbul“ su Deividu Dulkiu, nei „Trabzonspor“ su Šarūnu Vasiliausku, nei Stambulo „Galatasaray“, į kurį neseniai atvyko Adas Juškevičius. 

Stambulas. Vasario 14-18 d. 

Ketvirtfinalis: Stambulo „Fenerbahče“ – Stambulo „Anadolu Efes“, „Eskišehir“ – Stambulo „Daruššafaka“, Bursos „Tofaš“ – „Sakarya“, Stambulo „Bešiktaš“ – Bandirmos „Banvit“. 

2017 m. finalas: „Banvit“ (G.Orelikas) – „Anadolu Efes“ 75:66. 

Finalininkai

Keliose šalyse taurių savininkai jau paaiškėjo, o Rumunijoje tarp taurės laimėtojų buvo ir lietuvis Adomas Drungilas. 

Antradienį Rumunijos taurės finale Klužo „Banca Transilvania“, kuriai atstovauja A.Drungilas, nugalėjo „Oradea“ ekipą 64:61. „Oradea“ ekipoje žaidžia du lietuviai Vaidas Kariniauskas ir Artūras Valeika.

Klužo komanda taurę laimėjo trečius metus iš eilės, o pernai jai triumfuoti padėjo V.Kariniauskas, kuris iš „Banca Transilvania“ į „Oradea“ perėjo tik šio sezono viduryje.

Dar anksčiau finaluose nesėkmes patyrė Kopenhagos „Wolfpack“ su Edgaru Stanioniu ir Karoliu Vaškiu bei Manresos ICL su Jokūbu Gintvainiu. 

Danijos taurės finale „Wolfpack“ net 67:100 nusileido Orhuso „Bakken Bears“ klubui. Ispanijos antrosios lygos taurės finale ICL pralaimėjo Lugo „Breogan“ komandai 86:90.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.