EUROLYGA 2023

D. Sabonis paaiškino LaVarui Ballui apie Lietuvos krepšinio vietą pasaulyje

Domantas Sabonis praėjusią naktį dalyvavo Los Andžele vykstančio NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse, kuriose lietuvio atstovaujama Pasaulio rinktinė sutriuškino JAV komandą 155:124 (40:32, 38:27, 40:29, 37:36).

 LaVaras Ballas ir Domantas Sabonis.<br> G.Bitvinsko/AFP nuotr.
 LaVaras Ballas ir Domantas Sabonis.<br> G.Bitvinsko/AFP nuotr.
 Domantas Sabonis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Domantas Sabonis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 17, 2018, 11:48 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:53 AM

Po susitikimo žiniasklaidos atstovai paklausė mūsiškio nuomonės apie LaVaro Ballo požiūrį į Lietuvą, kurią, neva, amerikietis įrašė į pasaulio žemėlapį tik tada, kai jo sūnūs atvyko žaisti į Prienų-Birštono „Vytauto“ klubą.

„Kylančių žvaigždžių“ mače puikiai pasirodęs Lietuvos rinktinės ir „Indiana Pacers“ 21-erių metų 208 cm ūgio puolėjas, kategoriškai nesutiko su Ballu vyriausiuoju.

„Visi, kurie domisi tarptautiniu krepšiniu, žino, kad Lietuva yra svarbi viso pasaulio krepšinio dalis ir garsėja savo didinga istorija“, – sakė D.Sabonis.

D.Sabonis „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse pelnė 13 taškų, atkovojo 11 kamuolių ir atliko dvigubą dviženklį. Ji pataikymas iš žaidimo buvo šimtaprocentis – penki dvitaškiai iš penkių ir vienas tritaškis iš tiek pat galimų. Tiesa, Domantas prametė vinenintelį baudos metimą.

Garsusis ir ekstravagantiškasis trijų brolių krepšininkų Ballų tėvas 50-metis LaVaras Lietuvoje viešėjo daugiau kaip 40 dienų ir Londone paaiškino ESPN žurnalistui, kad ne tik anksčiau apie Prienus niekas nežinojo, tačiau pasauliui buvo nežinoma ir Lietuva, o atvykus Ballams viskas pasikeitė.

„Visuomet, kai LaMelo ir LiAngelo žaidžia kartu, nutinka tik kažkas gero. Bet savo istoriją turinčiai Lietuvos komandai yra sunku susitaikyti ir pripažinti, kad du amerikiečiai paaugliai veda ją į pergales, – be skrupulų šaukė LaVaras. – Prieš mums, Ballams, atvykstant Lietuva buvo niekas, o dabar tik apie tai ir tegirdime. Ir iš jūsų lūpų skamba: Lietuva, Lietuva, Lietuva… Kodėl tai yra? Nes Lietuvoje žaidžia Ballai. Mes išryškinome šią vietą žemėlapyje. Anksčiau apie Lietuvą niekas nė nepagalvodavo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.