EUROLYGA 2023

Lietuvos šimtmečio rinktinė laukia trijulių krepšinio čempionato pradžios

 Praėjusiais metais pristatytas Lietuvos šimtmečio trijulių krepšinio rinktinės projektas, kuris prasidėjo Vilniuje vykusia atranka, po kurios keturi įvairius išbandymus įveikę krepšininkai tapo šimtmečio rinktinės nariais.

Šimtmečio rinktinė: Deimantas Bimba, Deimantas Pavlovskis, Marius Bausys ir Gvidas Rupeika<br>musukrepsinis.lt nuotr.
Šimtmečio rinktinė: Deimantas Bimba, Deimantas Pavlovskis, Marius Bausys ir Gvidas Rupeika<br>musukrepsinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 5:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:41 PM

Deimantas Bimba, Deimantas Pavlovskis, Marius Bausys ir Gvidas Rupeika – šie krepšininkai buvo atrinkti į rinktinę, tačiau paskutinis vaikinas netrukus patyrė rimtą traumą ir jo vietą rinktinėje užėmė Gražvydas Mockus.

Rinktinės tikslas – keliauti po turnyrus užsienyje, rinkti Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reitingo taškus Lietuvai ir populiarinti trijulių krepšinį. Sausį krepšininkai debiutavo Estijoje vykusiame šios šalies žiemos sezono trijulių čempionato etape Tartu mieste. Pirmas šimtmečio rinktinės blynas neprisvilo, Estijoje buvo užimta antra vieta, finale pripažinus šeimininkų pranašumą.

Jau visai netrukus šimtmečio rinktinei iššūkį mesti galės ir Lietuvos trijulių krepšinio mėgėjai, kadangi jau kovo 11 dieną Šiauliuose startuos atvirasis Lietuvos trijulių krepšinio čempionatas, kurį sudarys penki atrankos etapai. Juose krepšininkai kovos dėl galimybės atstovauti Lietuvai Europos krepšinio čempionato atrankose. Taip pat etapų nugalėtojai iškovos vietą Kaune vyksiančiame „Kaunas Challenger 2018“ turnyre.

Artėjant atvirojo Lietuvos čempionato kovoms, į šimtmečio rinktinę atrinkti vaikinai džiaugėsi didėjančiu susidomėjimu trijulių krepšiniu ir pagaliau Lietuvoje atsiradusiomis pirmenybėmis.

„Manau, kad jau seniai buvo laikas tokiai krepšinio valstybei turėti savo pirmenybes ir „Challenger“ turnyrą. Manau, kad Lietuvos rinktine tapusi komanda puikiai gintų Lietuvos garbę Europos čempionatų atrankose. Apskritai, labai smagu, kad Lietuva pagaliau skiria dėmesio trijulių krepšiniui. Manau, kad su tokiu stipriu Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) palaikymu, Lietuvai nereikės daug laiko, kad bent jau savo kaimynines šalis pasivytų organizuotumu ir turnyrų gausa, o mes savo ruožtu stengsimės garsinti Lietuvos vardą tarptautiniuose turnyruose“, – atsiradusia proga džiaugėsi šimtmečio rinktinės atstovas D. Pavlovskis.

Komandos draugui antrino ir pirmojo atvirojo Lietuvos trijulių krepšinio čempionato etapo Šiauliuose laukiantis D. Bimba.

„Tokios pirmenybės Lietuvoje yra ilgai lauktos, nes kurį laiką ir mes nežinojome kur čia viskas pasisuks. Dabar labai džiaugiamės, kad viskas pasisuko geru keliu ir laukiam čempionato pradžios. Manau, kad jau Šiauliuose mūsų komandai bus 10-15 procentų lengviau rungtyniauti, nes vieni kitus labiau pažįstame“, – pasakojo šimtmečio rinktinės narys.

Tiesa, kitokią nuomonę nei D. Bimba turėjo kiti du komandos nariai M. Bausys ir G. Mockus, kurie tikino, kad Estijoje vykęs turnyras nėra rodiklis ir Lietuvoje lengviau nebus.

„Nemanome, kad bus lengviau. Galbūt kaip tik, bus dar sunkiau. Mums vis dar trūksta susižaidimo, o kitas dalykas yra tas, kad Lietuvoje pats krepšinio lygis yra aukštesnis nei Estijoje, čia konkurencija bus dar didesnė ir reikės tikrai labai rimtai pakovoti“, – lyg susitaręs kalbėjo duetas.

„Lietuvoje yra labai daug aukšto meistriškumo žaidėjų, kurie neabejotinai pasirodys tokio masto trijulių krepšinio renginyje ir žinoma stengsis įkasti ir įveikti šimtmečio rinktinę. Bus daug kontakto , „trash talko“, kraujo, ašarų bei labai daug emocijų, dėl kurių trijulių krepšinis ir yra žavus. Kiek teko girdėti, niekas nesiruošia praleisti šių trijulių turnyrų ir į juos suvažiuos visa Lietuvos trijulių krepšinio grietinėlė“, – tikino Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybėse solidžiai rungtyniaujantis D. Pavlovskis.

Atvirojo Lietuvos trijulių krepšinio čempionato pajėgumu ir populiarumu neabejojo ir kiti komandos nariai.

„Esu praktiškai įsitikinęs, kad turėsime tikrai aukšto lygio turnyrų, nes kiek teko girdėti, susidomėjimas jau dabar yra labai didelis. Lietuva yra krepšinio šalis, tad bet kokie krepšinio renginiai čia susilaukia didelio dėmesio ir mes jo taip pat su nekantrumu laukiame, tačiau nereikia užbėgti įvykiams už akių. Pirmiausiai žiūrime į etapą Šiauliuose ir į priekį negalvojame“, – pozityviai prieš Lietuvos čempionatą nusiteikęs kalbėjo „Red Bull King of the Rock“ „vienas prieš vieną“ turnyro finale Alkatraso kalėjime rungtyniavęs M. Bausys.

„Be jokios abejonės turnyre bus sunku, juk visada visi taikosi į pačius rimčiausius tikslus. Vis tik manau, kad ir mano komandos draugai sutiks su tuo, kad mes bandysim eiti kuo įmanoma toliau ir sieksime paties geriausio rezultato“, – pridėjo šimtmečio rinktinėje traumą patyrusį G. Rupeiką pakeitęs G. Mockus.

Nepaisant to, kad susidomėjimą atviruoju Lietuvos trijulių krepšinio čempionatu išreiškė ir nemažas būrys tikrai pajėgių krepšininkų, savo vietą jame ras ir gerai laiką visuose etapuose praleis kiekvienas dalyvis. Nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties, dėl įvairių rėmėjų įsteigtų prizų kausis visi turnyro dalyviai, kurie Lietuvos čempionate jėgas išmėginti galės net 14-oje skirtingų grupių – nuo dešimtmečių berniukų ir mergaičių iki veteranų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.