EUROLYGA 2023

Jaunasis M. Echodas išsakė savo mintis apie trenerio D. Adomaičio darbą rinktinėje

Prieš kelias savaites nacionalinėje Lietuvos vyrų krepšinio ekipoje debiutavo 20-metis „Lietuvos ryto“ talentas Martynas Echodas. Krepšininkas oficialiai klubo interneto svetainei „bcvilnius.lt“ papasakojo savo įspūdžius iš Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos bei rungtynių, įvertino Dainiaus Adomaičio treniravimo stilių bei pasidžiaugė į išvyką vykstančiais vilniečių klubo sirgaliais.

Martynas Echodas.<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Echodas.<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Echodas.<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Echodas.<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Echodas.<br>D.Umbraso nuotr.
Martynas Echodas.<br>D.Umbraso nuotr.
Martynas Echodas.<br>D.Umbraso nuotr.
Martynas Echodas.<br>D.Umbraso nuotr.
Martynas Echodas.<br>V.
Martynas Echodas.<br>V.
Martynas Echodas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Martynas Echodas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-03-07 17:47

M. Echodas yra atstovavęs Lietuvos jaunimo rinktinėms, tačiau nacionalinės komandos marškinėlius užsivilko pirmą kartą.

Vidurio puolėjas nacionalinės rinktinės debiutinėse rungtynėse sužaidė beveik 16 minučių, per kurias pelnė 5 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir vieną perėmė. Jis padėjo Lietuvos rinktinei nelengvame mače 80:75 nugalėti Vengrijos komandą.

Pergalingose rungtynėse su Kosovu puolėjas sužaidė dar įspūdingiau. Jis per mažiau nei 15 minučių žaidimo pelnė 12 taškų, atkovojo 8 kamuolius bei blokavo du varžovų metimus.

– Kokie įspūdžiai iš debiuto Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje?, – bcvilnius.lt paklausė M. Echodo.

– Rinktinėje yra pačio aukščiausio lygio sąlygos, trenerių štabas žiauriai geras, o komandos nariai buvo draugiški bei paslaugūs. Tikrai labai smagu buvo ir patys geriausi įspūdžiai.

– Kuo skiriasi treniruotės rinktinėje ir klube?

– Treniruotės rinktinėje buvo gerokai lengvesnės. Treneris D. Adomaitis akcentavo, kad turėsime sugrįžti į klubus, todėl nenorėjo mūsų nuvarginti. Pačios treniruotės buvo trumpesnės, o sportavome labiau laisvu grafiku.

– Koks treneris yra D. Adomaitis?

– Trenerio filosofija labai patiko, nes žaidėjams yra suteikiama daug laisvės. Deriniuose krepšininkams yra nemažai vietos kūrybai, o D. Adomaitį galima vadinti šiuolaikinio krepšinio propaguotoju.

– Kaip pats vertinate tas porą rungtynių, kuriose atstovavote savo šaliai?

– Kaip visuomet norisi geriau, bet vertinu teigiamai. Pirmose rungtynėse tikrai jaučiau jauduliuką, bet poroje atakų gerai apsigynęs įgavau pasitikėjimo savo jėgomis. Vėliau sekė dar keli geri epizodai, todėl labai džiaugiuosi.

– Pirmame mače vengrai kiek patampė mūsų krepšininkams nervus?

– Galbūt buvome kiek per daug atsipalaidavę, o Vengrija demonstravo gerą krepšinį. Buvo sunkios rungtynės.

– Ar lengviau, kai kartu į rinktinę su jumis keliavo ir M. Girdžiūnas, R. Giedraitis, J. Petkevičius bei M. Brazys?

– Taip, žinoma. Galėjau jų pasiklausti, ko nežinau, o prie pažįstamų žmonių visuomet yra lengviau apsiprasti naujojoje aplinkoje.

– Sugrįžęs į „Lietuvos ryto“ gretas tapote naudingiausiu LKL savaitės žaidėju. Ko gero, atstovavimas savo šaliai prideda pasitikėjimo savo jėgomis?

– Be abejo. Tai prideda labai daug motyvacijos bei pasitikėjimo. Aišku, ir treneris tuomet rodo daugiau pasitikėjimo ir leido žaisti nemažai minučių. Sužaidžiau gerą mačą.

– Savaitgalį laukia mačas Utenoje su „Juventus“. Po kelių atkaklių dvikovų, ko gero, atsargiau vertinate šią komandą?

– Prieš mus jie gerai žaidžia visuomet, todėl tikrai neturime nuvertinti šios komandos. Praėjusiose rungtynėse sunkiai laimėjome po pratęsimo, todėl Utenoje privalome būti šimtu procentų susikoncentravę ir aikštėje atiduoti visas jėgas

– Šeštadienį į Uteną vyks ir „Lietuvos ryto“ klubo organizuojamas fanų autobusas. Ar komandai svarbus fanų palaikymas išvykų metu?

– Labai svarbus. Kai daug mūsų fanų atvyksta į kitą miestą – jaučiamės, lyg žaistume namuose. Praėjusiame mače Prienuose atmosfera buvo nereali. Tikrai labai smagu ir ačiū visiems mūsų sirgaliams, kurie kartu vyksta į išvykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.