EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius prieš mūšį su „Fenerbahče“: „Talentų skirtumą turime aplyginti savo kovingumu“

Šarūno Jasikevičiaus ir Kauno „Žalgirio“ penktadienį laukia rimtas išbandymas. Eurolygos turnyro 25-o turo susitikimą žalgiriečiai namuose žais su čempionų titulą ginančiu Stambulo klubu „Fenerbahče“.

 Šarūnas Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr. 
 Šarūnas Jasikevičius.<br>M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2018, 6:28 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:06 PM

Kauniečių komandos vyriausiasis treneris Š.Jasikevičius puikiai supranta, kad jam teks dvigubas iššūkis – iškovoti labai svarbią pergalę kovoje dėl vietos Eurolygos atkrintamose varžybose ir taktinėje kovoje pranokti vieną savo mokytojų ir vieną labiausiai gerbiamų autoritetų krepšinyje – varžovų strategą Željko Obradovičių.

Apie tai Š.Jasikevičius ketvirtadienį daugiausiai ir kalbėjo su žiniasklaidos atstovais prieš artėjančią dvikovą su „Fenerbahče“.  

– Trumpai apibūdinkite „Fenerbahče“.

– „Fenerbahče“, kaip visos Željko Obradovičius komandos, antroje (turnyro) pusėje įgauna pagreitį ir žaidžia dar geriau, negu pirmą pusę. Ir taip jau aišku, kad tai yra solidi komanda. Kažkiek juos kamavo traumos, bet šiuo metu daugumą rungtynių laimi. Žaidžia geresnį krepšinį. Žaidžiame su viena komandų, kuri rimtai pretenduos į titulą. Varžovas yra aukščiausio lygio. Laukia dar vienas didžiulis iššūkis.

– Praėjusiame ture Madride rezultatyvus buvo Kostas Sloukas. Ką daryti, kad jį sulaikytumėte?

– Mes kitaip ginamės, nei Madridas. Bandysime kaitalioti gynybos sistemas prieš jį ir (Bradą) Wanamakerį. Reikia stengtis pristabdyti. Tai – aukščiausio lygio žaidėjai ir aukščiausio lygio treneris. Ką jau čia ir kalbėti...

– „Žalgiris“ ir „Fenerbahče“ leidžia mažiausiai varžovams atkovoti kamuolių (po 31,2) . Kiek tai bus svarbu?

– Viskas bus svarbu. Atkovoti kamuoliai yra vienas tų dalykų. Kadangi „Fenerbahče“ labai daug keičiasi gynėjais, atakos pabaigoje mūsų aukšti liks su jų gynėjais, turėsime kažkokį pranašumą pagal jų sistemą. Reikia juos nubausti. Lygiai taip pat jie bandys mus nubausti. Sakau, aibė smulkių detalių. Žaidžiame namuose, turime būti ambicingi, turime būti kovingi ir kažkaip tą skirtumą taip talentų savo kovingumu aplyginti.

– Ko galima pasimokyti iš retų „Fenerbahče“ pralaimėjimų?

– Pavyzdžiui, (Pirėjo) „Olympiakos“ pataikė nerealiai. Būtų smagu mums taip pataikyti. Žinote, svarbiausia būti ambicingiems. Žaidėjams tai yra puikus pasitikrinimas, kovojant prieš aukščiausio lygio žvaigždes. Reikia stengtis ir atiduoti maksimumą, o momentais gal būt ir daugiau, nes kito kelio tikrai nėra prieš tokio lygio komandą.

– Taktinė dvikova su Ž.Obradovičiumi – tarsi šachmatų partija?

– Iš pradžių visą laiką malonu ruoštis žaisti prieš jį, nes pamatai naujų idėjų. Žmogus atrodo ir amžiuje, ir tų titulų daug, o iš metų į metus visą laiką pamatai naujų dalykų. (Jis) tobulėja su kiekvienais metais kuo daugiau ir daugiau. Visą laiką yra įdomybių ir naujų akcentų kažkokių. Kiekvienais metais kitą mėnesį treniruoja vis skirtingai. Man tai yra neįkainuojama patirtis prieš tokias komandas žaisti. Tikrai noriu iš šių rungtynių pasiimti maksimumą. Ir, aišku, kovoti dėl pergalės. Kiekvieną sykį mane dvikova su tokiais treneriais daro geresniu treneriu. Aš tuo esu įsitikinęs.

– Kokia Ž.Obradovičius savybė Jums labiausiai patiko?

– Imponuoja tas, kas iš mėnesio į mėnesį, iš metų į metus treniruoja vis skirtingai. Vienais metais atrodo Ž.Obradovičius tarsi yra piktesnis, kitais metais – lengvesnis. Tie psichologiniai dalykai... Jis nėra monotoniškas, nėra, kad eitų viena linija. Iš taktinės pusės aš dar nematęs, kad Ž.Obradovičiaus komandos žaistų su tiek derinių, su tiek variantų. Tas jo krepšinis iš vienos pusės yra labai paprastas ir labai aiškus, kaip jie mus atakuos, tačiau visą laiką rungtynių metu ištraukia kažkokių naujų kozirių. Mes vis dėlto šnekame apie geriausiąjį. Mano ir žaidėjų ateičiai prieš tokius grandus žaidžiant tokioje atmosferoje tikrai mus daro geresnius. Ir žaidėjus, ir trenerius.

– „Fenerbahče“ šį sezoną starto penkete panaudojo 12 skirtingų žaidėjų ir nė vienas iš jų nuo pradžių nepradėjo visų Eurolygos mačų. 

– Kai tu turi tiek žaidėjų, daugiau ar mažiau reaguoji: kas yra geresnės formos, kas yra po kokios traumelės. Tų rungtynių skaičius yra didžiulis. Turkijos lygoje daugiau žaidžia vietos žaidėjai. Tai yra absoliutus Europos grandas, turi aibę variantų ir jie tuo naudojasi. Už vairo stovi žmogus, kuris žino, kad kiekvienas žaidėjas rūbinėje yra labai svarbus ir jis stengiasi tą jiems perteikti.

Eurolygos turnyro rungtynės „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ penktadienį Kaune prasidės 20.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?