EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: iššifruotas E. Ulanovas, aktyvus M. Kuzminskas ir L. Lekavičiaus pražangos

Eurolygos 25-ame ture tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė po 15 taškų pelnę Mindaugas Kuzminskas ir Paulius Jankūnas. Tačiau šių taškų vertė buvo skirtinga: jei M.Kuzminskas su Milano „Olimpia“ džiaugėsi paguodos pergale išvykoje, tai P.Jankūnas su Kauno „Žalgiriu“ pralaimėjo labai svarbias rungtynes savo aikštėje.

 Mindaugas Kuzminskas.<br> Twitter nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas.<br> Twitter nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas ir Milano „Olimpia“ krepšininkai.<br> Twitter nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas ir Milano „Olimpia“ krepšininkai.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-10 10:07, atnaujinta 2018-03-10 10:15

Pusę rungtynių varžovus šokdinęs, bet po pertraukos pats pagal svečių dūdelę šokęs „Žalgiris“ penktadienį namie pripažino Eurolygos čempiono Stambulo „Fenerbahče“ pranašumą 78:85.

Šeši žaidę Lietuvos krepšininkai pelnė 31 iš 78 komandos taškų. Stambulo komandoje buvo registruotas vos vienas Turkijos krepšinio auklėtinis Melihas Mahmutoglu, bet jis aikštėje praleido tik 2 min. ir nė karto nemetė į krepšį. Beje, nepasižymėjo ir du Turkijos pilietybę turintys užsieniečiai Ahmetas Duverioglu (žaidė 3 min.) ir Bobby Dixonas (visai nežaidė).

Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas buvo 15 taškų įmetęs P.Jankūnas. Tuo tarpu kitų lietuvių indėlis buvo kuklus: Artūras Milaknis pelnė 6 taškus, Edgaras Ulanovas ir Paulius Valinskas – po 4, Antanas Kavaliauskas – 2, Martynas Sajus žaidė tik 11 sek. komandai ginantis. Paraiškoje buvęs Gytis Masiulis galimybės žengti į aikštę nesulaukė.

Ilgiausiai tarp lietuvių žaidė E.Ulanovas (26,5 min.), bet pastaruoju metu šiam puolėjui stipriai prisidėti prie komandos puolimo nepavyksta. Jau šeštose iš eilės rungtynėse E.Ulanovo rezultatyvumas buvo vienženklis (jo vidurkis – 7,9 taško).

Trejas iš ketverių rezultatyviausių sezono rungtynių (per jas pelnė 11, 14 ir 22 taškus) E.Ulanovas sužaidė dar rudenį – per pirmuosius devynis turus. Tuomet varžovai dar nebuvo radę priešnuodžių jo individualioms atakoms žaidžiant nusisukus nuo krepšio, tačiau dingus netikėtumo veiksniui buvęs firminis E.Ulanovo ginklas nebeveikia arba veikia labai retai ir puolėjo rezultatyvumas sumažėjo.

„Žalgiris“ per 25 rungtynes iškovojo 15 pergalių ir dalijasi ketvirtąją vietą su Madrido „Real“ klubu. Visos trys kauniečius lenkiančios komandos Maskvos CSKA (20 pergalių), Pirėjo „Olympiakos“ ir „Fenerbahče“ (po 18) jau užsitikrino kelialapius į atkrintamas varžybas. O po šio turo visa lyderių trijulė gali būti rami ir dėl to, kad ketvirtfinalyje turės aikštės pranašumą.

Dėl ketvirtos vietos kovoja ne tik „Žalgiris“ ir „Real“, bet ir po 14 pergalių turintys Atėnų „Panathinaikos“ ir „Chimki“.

„Žalgirio“ persekiotojų rungtynėse „Panathinaikos“ ketvirtadienį išvykoje pralaimėjo „Real“ klubui 75:92. Atėnų komandos gynėjas Lukas Lekavičius trumpai žaidė tik antro kėlinio pradžioje ir per 3,5 min. taškų nepelnė.

Su viltimis patekti į atkrintamas varžybas atsisveikinusi Milano „Olimpia“ prieš baigdama europinį sezoną bando pasitrankyti durimis. Milano krepšininkai ketvirtadienį išvykoje nugalėjo dėl kelialapio į ketvirtfinalį kovojantį „Chimki“ klubą 86:77.

Mantas Kalnietis, kaip jau įprasta, nepateko į „Olimpia“ dvyliktuką, bet kiti du Milano ekipos lietuviai žaidė labai aktyviai. M.Kuzminskas per 30 min. pelnė 15 taškų ir atkovojo 5 kamuolius, Artūras Gudaitis per 22 min. įmetė 8 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Per paskutinįjį kėlinį, kurį Milano komanda laimėjo 25:15, du lietuviai įmetė 10 taškų.

9 iš 25 rungtynių laimėjusi „Olimpia“ dalijasi 12-ą vietą. „Olimpia“ jau pagerino praėjusio sezono rezultatą. Pernai Milano komanda per 30 rungtynių iškovojo 8 pergales ir finišavo paskutinė.

Savaitės lietuviai

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Kai A.Gudaitis buvo aikštėje, varžovų aukštaūgiams po krepšiais nebuvo ką veikti. Vidurio puolėjas kontroliavo abi baudos aikšteles ir per 22 min. pelnė 8 taškus (4/6 dvitaškiai, 0/3 baudos), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas (pakartotas sezono rekordas) bei blokavo 3 varžovų metimus (pasiektas sezono rekordas). Kone vienintelė lietuvio silpnoji vieta buvo baudos metimai. A.Gudaičio sezono vidurkiai yra 9,6 taško, 6 atkovoti kamuoliai ir 3,5 išprovokuotos pražangos.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Nors P.Jankūno fizinė forma vis dar nėra gera, trečiame ir ketvirtame kėliniuose, visiškai išsiderinus komandiniam žaidimui, jis vos ne vienas bandė tempti „Žalgirį“ ir antroje mačo pusėje pelnė 11 taškų. Iš viso P.Jankūnas per 23 min. įmetė 15 taškų (4/7 dvitaškiai, 7/7 baudos), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 8 pražangas. Kauno komandos kapitono vidurkiai yra 11,9 taško, 5 atkovoti kamuoliai ir 3,7 išprovokuotos pražangos.

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). Išvengti daugybės klaidų, skubotų ir nelogiškų sprendimų M.Kuzminskui nepavyksta. Kita vertus, lietuviui netrūksta aktyvumo ir agresyvumo, kurie per rungtynes su „Chimki“ buvo verčiami taškais. Puolėjas žaidė net 30 min. (daugiausiai nuo sugrįžimo į Eurolygą), pelnė 15 taškų (7/11 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 5 kamuolius ir gavo 4 pražangas. M.Kuzminsko vidurkis yra 11,3 taško, sezono rekordas – 17 taškų.

Savaitės nusivylimas

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). Padidėjus konkurencijai „Panathinaikos“ antrojoje linijoje, L.Lekavičius labai nori nuveikti ką nors naudingo, bet didelis noras atsisuka prieš jį patį. Ketvirtadienį gynėjas žaidė tik 3,5 min., per kurias nepelnė nė taško (0/1 dvitaškiai) ir gavo 3 pražangas, tarp jų – nesportinę. L.Lekavičius taškų nepelnė jau trečiose iš eilės rungtynėse (per jas nepataikė nė vieno iš 3 metimų), o per dvejas pastarąsias rungtynes gavo net 7 pražangas. Jo rezultatyvumo vidurkis smuko iki 4,2 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.