EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio federacijos vadų numylėtinis supeikė FIBA varžybų sistemą

Kaune antradienį vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto posėdyje Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius pristatė pasirodymo Europos krepšinio čempionato atrankoje analizę.

Mantas Šernius.<br>P.Mantauto nuotr.
Mantas Šernius.<br>P.Mantauto nuotr.
Mantas Šernius.<br>G.Šiupario nuotr.
Mantas Šernius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

musukrepsinis.lt ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2018, 9:50 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:56 AM

Per keletą pastarųjų metų, kai Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) vadovauja Arvydas Sabonis ir Mindaugas Špokas, mūsų šalies moterų krepšinis buvo įstumtas į giliausią krizę istorijoje. Nacionalinė komanda, 1997-aisiais tapusi Europos čempione, net nepatenka į pirmenybių finalo turnyrus. Dar katastrofiškesni įvairaus amžiaus Lietuvos merginų krepšinio rinktinių rezultatai.

M.Šernius, kuris nesugebėjo išvesti rinktinės į 2019-ųjų Europos pirmenybes, posėdžio metu savo fiasko teisino įvairiomis priežastimis. Anot jo, tokius rezultatus lėmė rinktinėje vykstanti kartų kaita. Taip pat - atrankos į Europos čempionatą sistema, kai per vadinamus „langus“ rinktinės turi labai mažai laiko pasiruošimui.

Apie tai, kad tokias pat sąlygas turi visos rinktinės, treneris nekalbėjo.

Atrankos „langų“ sistema yra naujas FIBA projektas, kurį Tarptautinės krepšinio federacija liaupsina kaip puikią galimybę žiūrovams matyti rinktinių žaidimą ne kartą per metus, o kelis sykius. LKF oficialiai palaiko šią atrankos sistemą.

Treneris taip pat pabrėžė, jog kitose rinktinėse sparčiai plinta žaidėjų natūralizacija ir kitos rinktinės disponuoja net ne viena, o keliomis natūralizuotomis žaidėjomis, kurias rotuoja įtraukdamos į sudėtį vis kitoms rungtynėms.

M.Šernius dar pasamprotavo, kokių veiksmų reikėtų imtis, norint gerinti padėtį moterų krepšinyje: steigti naujas mergaičių krepšinio grupes ir stiprinti talentų paiešką, taip pat investuoti į merginų krepšinio trenerių atjauninimą bei skatinti juos, už rinktinei paruoštas žaidėjas. Treneris pabrėžė, jog bent vienas Lietuvos klubas turi dalyvauti FIBA organizuojamame tarptautiniame turnyre.

Panašūs išvedžiojimai apie moterų krepšinį iš LKF girdimi jau daugelį metų, bet situacija eina tik prastyn.

Nepaisant apgailėtinų rinktinės rezultatų, M.Šernius toliau turi A.Sabonio ir M.Špoko paramą, nes priklauso LKF vadovams lojalių ir nuolankių žmonių ratui. M.Šerniaus žmona Rasa Mikaitytė-Šernė yra LKF Vykdomojo komiteto narė, kuri – kaip ir dar keli M.Špoko tiesioginiai pavaldiniai LKF – visuomet besąlygiškai balsuoja už bet kokį federacijos vadovų sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.