EUROLYGA 2023

Eurolygos finalo ketverte sustabdyti ruses bandys Turkijos ir Vengrijos klubai

 

GIntarė Petronytė.<br>FIBAcom. nuotr.
GIntarė Petronytė.<br>FIBAcom. nuotr.
GIntarė Petronytė.<br>FIBA nuotr.
GIntarė Petronytė.<br>FIBA nuotr.
G. Petronytė pelnė 11 taškų.<br>L. Brundzos nuotrauka iš archyvo
G. Petronytė pelnė 11 taškų.<br>L. Brundzos nuotrauka iš archyvo
G. Petronytė pelnė 12 taškų.<br>T. Tumalovičius (krepsiniosirdis.lt)
G. Petronytė pelnė 12 taškų.<br>T. Tumalovičius (krepsiniosirdis.lt)
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-03-15 13:29, atnaujinta 2018-03-15 13:31

Į moterų krepšinio Eurolygos finalo ketvertą vėl pateko dvi Rusijos komandos. Baigiamajame turnyre 2016 metų Eurolygos čempionei Jekaterinburgo UGMK ir 2017 metų Eurolygos čempionei Kursko „Dinamo“ sutrukdyti bandys Stambulo „Yakin Dogu Universitesi“ ir „Sopron“ ekipos.

Paskutinįjį kelialapį į finalo ketvertą iškovojo Šoprono krepšininkės, trečiadienį lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse namie sutriuškinusios Stambulo „Fenerbahče“ komandą 67:46. „Sopron“ laimėjo ketvirtfinalio seriją 2:1.

Kitoms trims ketvirtfinalio poroms užteko dvejų rungtynių: „Dinamo“ dukart nugalėjo Skijaus „Famila“ ekipą, UGMK – Prahos USK komandą, „Yakin Dogu Universitesi“ – Buržo „Tango“ klubą.

Finalo ketverto turnyras vyks balandžio 20-22 dienomis. Kuris miestas priims stipriausias žemyno komandas, FIBA paskelbs vėliau, kai įvertins visų keturių į baigiamąjį etapą patekusių klubų paraiškas.

Įdomu, kad šį dešimtmetį Eurolygos finalo ketvertas arba finalo aštuonetas jau keturis kartus, tarp jų – praėjusiais metais, buvo rengiamas Jekaterinburge. Pernai svarbiausio žemyno moterų turnyro finale „Dinamo“ nugalėjo „Fenerbahče“ komandą 77:63, o trečiąją vietą užėmė UGMK.

Beje, čempiono vardą ginantis „Dinamo“ visą praėjusį ir šį sezoną nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir šiuo metu Eurolygoje tęsia 34 pergalių seriją. Kursko krepšininkės šį sezoną laimėjo ir visas Rusijos lygos rungtynes.

Jekaterinburgo klubas į Eurolygos finalo ketvertą pateko jau 11-ąjį sezoną iš eilės, bet čempionu tapo tik 2013 ir 2016 metais.

Šoprono komanda finalo ketverte kol kas žaidė tik sykį – 2009 metais, o „Yakin Dogu Universitesi“ į geriausiųjų ketvertą prasibrovė pirmą kartą.

Šį sezoną Eurolygoje žaidė dvi lietuvės: Gintarė Petronytė iš Stambulo „Galatasaray“ ir Giedrė Labuckienė iš Krokuvos „Wisla“.

„Galatasaray“ pirmojo etapo A grupėje užėmė penktąją vietą ir gavo teisę pereiti į Europos taurės turnyrą. Jame Stambulo krepšininkės įveikė ketvirtfinalio varžoves ir pateko į pusfinalį, kuriame kovos su Salamankos „Perfumerias Avenida“ ekipa, sezoną irgi pradėjusia Eurolygoje.

„Wisla“ žaidė prasčiau ir Eurolygos B grupėje liko septinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.