EUROLYGA 2023

Kovą dėl Europos taurės tęs keturių šalių klubai

Krepšinio Europos taurės pusfinalyje žais keturių šalių komandos. Ketvirtfinalio dvikovas laimėjo ir kovą dėl antrojo pagal svarbą žemyno trofėjaus bei kelialapio į Eurolygą tęs Miuncheno „Bayern“ iš Vokietijos, Emilijos Redžo „Grissin Bon“ iš Italijos, Stambulo „Daruššafaka“ iš Turkijos ir Krasnodaro „Lokomotiv“ iš Rusijos.

Emilijos Redžo ekipa<br>eurocupbasketball.net. nuotr.
Emilijos Redžo ekipa<br>eurocupbasketball.net. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 12:47 AM

Ketvirtfinalis. Europos taurės atkrintamosiose varžybose plačiausiu frontu puolė Rusija. Ketvirtfinalyje žaidė net trys šios šalies komandos, bet trečiadienį po lemiamų rungtynių Kazanės „Uniks“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkams teko palikti aikštę nuleistomis galvomis.

Jau kelis sezonus užduoties patekti į Eurolygą neįvykdantis „Zenit“ išvykoje nusileido Italijos lygos vidutiniokei „Grissin Bon“ komandai 99:105, o praėjusį sezoną Eurolygoje rungtyniavusio „Uniks“ viltys grįžti į svarbiausią žemyno turnyrą sudužo po pralaimėjimo išvykoje Vokietijos lygos lyderiui „Bayern“ klubui 81:91.

„Grissin Bon“ ir „Bayern“ laimėjo ketvirtfinalio serijas rezultatu 2:1.

Kitos dvi komandų poros santykius išsiaiškino dar praėjusią savaitę. „Darussafaka“ dukart nugalėjo Podgoricos „Budučnost“ klubą, o „Lokomotiv“ taip pat dukart įveikė Las Palmaso „Herbalife“ ekipą.

Pusfinalis. Pusfinalyje „Darussafaka“ žais su „Bayern“, „Lokomotiv“ – su „Grissin Bon“. Aikštės pranašumą turės Stambulo ir Krasnodaro komandos.

Pusfinalio rungtynės vyks kovo 20-28 d., finalo – balandžio 10-16 d. Visuose atkrintamųjų varžybų etapuose kovojama iki dviejų pergalių.

Ispanai. Vos antrą kartą per Europos taurės istoriją (nuo 2002 m.) į pusfinalį nepateko nė viena Ispanijos komanda. Pirmą kartą dar iki pusfinalio visi Ispanijos klubai iš kovos pasitraukė 2006 metais, o nuo tada antrasis žemyno turnyras visą laiką turėjo labai stiprų ispanišką atspalvį.

Praėjusį sezoną Europos taurės finale žaidė dvi Ispanijos komandos – Malagos „Unicaja“ įveikė „Valencia“ ekipą 2:1.

Tačiau šį sezoną ir „Unicaja“, ir „Valencia“ kovoja Eurolygoje, o silpnesnės ACB lygos komandos Europos nesudrebino.

Toliausiai nužygiavusi „Herbalife“ ketvirtfinalyje nusileido „Lokomotiv“ klubui.

Prisiminimai. Vienas į pusfinalį patekęs klubas jau yra laimėjęs Europos taurę. „Lokomotiv“ šį prizą iškovojo 2013 metais. Kubanės komandoje tuo metu žaidė du lietuviai Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis, „Lokomotiv“ aprangą taip pat vilkėjo dabartinis Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Jimmy Baronas ir dalį sezono Kėdainių „Nevėžiui“ atstovavęs Valerijus Lichodejus.

Eurolygoje yra žaidę trys iš keturių šįmečio pusfinalio dalyvių. „Bayern“ su stipriausiais žemyno klubais iki šiol kovojo tris sezonus, „Darussafaka“ ir „Lokomotiv“ – po du.

Beje, „Lokomotiv“ yra aiškus šio Europos taurės sezono lyderis. Krasnodaro krepšininkai laimėjo visas 18 rungtynių.

Išsišokėliai. Jei „Lokomotiv“ ir buvo vienas pagrindinių Europos taurės favoritų, tai Italijos lygoje vos 11-ąją vietą užimantį „Grissin Bon“ klubą galima vadinti didžiausiu ramybės drumstėju.

Emilijos Redžo ekipa iš pradžių tik per plauką pateko į antrąjį etapą, paskui irgi tik per plauką prasibrovė į atkrintamąsias varžybas, bet per lemiamas rungtynes visuomet parodydavo pavydėtiną kovotojų charakterį.

O svarbiausia, per lemiamas rungtynes niekada nenuvildavo „Grissin Bon“ lyderis Amedeo Della Valle, kuris yra sunkiausiai sustabdomas Europos taurės krepšininkas. 24 metų gynėjas pelno 17,8 taško ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše užima pirmąją vietą.

Europos taurė. Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės (iki 2 pergalių). Miuncheno „Bayern“ – Kazanės „Uniks“ 91:81 (serija 2:1), Emilijos Redžo „Grissin Bon“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ 105:99 (serija 2:1).

Pusfinalyje iki 2 pergalių žais Krasnodaro „Lokomotiv“ – „Grissin Bon“ ir Stambulo „Darussafaka“ – „Bayern“. Rungtynės vyks kovo 20, 23 ir 28 d. (jei reikės).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.