EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: ryškus L. Lekavičiaus blyksnis niūriausią sezono savaitę

Atėnų „Panathinaikos“ gynėjo Luko Lekavičiaus puikus žaidimas ketvirtajame kėlinyje buvo vienintelis Lietuvos krepšininkų šviesos spindulys Eurolygos 26-ejame ture. Kiti lietuviai šią savaitę turbūt norėtų kuo greičiau pamiršti.

Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>Euroleague.net
Lukas Lekavičius<br>Euroleague.net
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 17, 2018, 12:30 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:18 PM

Pagal statistiką, Kauno „Žalgiris“ abejas prasčiausias šio sezono rungtynes sužaidė su Vitorijos „Baskonia“ ekipa. Lapkričio viduryje kauniečiai namie nusileido baskams 77:97 ir pasiekė iki šiol nepablogintą sezono praleistų taškų rekordą, o ketvirtadienį išvykoje pralaimėjo 64:84 ir pasiekė sezono mažiausiai pelnytų taškų rekordą.

Lietuvos čempionai abejas rungtynes Vitorijos krepšininkams pralaimėjo 20 taškų skirtumu. Tai – dar vienas neigiamas šio sezono „Žalgirio“ rekordas. Didesniu skirtumu kauniečių neįveikė nė viena kita komanda.

Šią savaitę treneris Šarūnas Jasikevičius namie paliko Martyną Arlauską ir Martyną Sajų, o į Baskų šalį išskrido šeši lietuviai. Visi šeši žengė ant Vitorijos arenos parketo, ir visi šeši pelnė taškus. Tačiau nė vienas nežaidė rezultatyviai: Edgaras Ulanovas įmetė 7 taškus, Paulius Valinskas – 6, Artūras Milaknis – 4, Gytis Masiulis ir Antanas Kavaliauskas – po 3, Paulius Jankūnas – 2.

Iš viso „Žalgirio“ lietuvių šešetas surinko 25 taškus. Vis dėlto net ir daugiausiai taškų pelnęs E.Ulanovas darė begalę smulkių klaidų, ypač gindamasis, ir komandos aukštyn netempė. Beje, E.Ulanovas, kuris yra daugiausiai laiko aikštėje praleidžiantis lietuvis (vid. 26,8 min.), ketvirtadienį žaidė tik 17 min. 24 sek. – trumpiausiai šį sezoną.

„Žalgiriui“ anksti iškėlus baltą vėliavą, aikštėje daugiau laiko praleido jauniausias krepšininkas G.Masiulis. Po kelių savaičių 20-ąjį gimtadienį pažymėsiantis puolėjas žaidė 8 min. 20 sek. (ilgiausiai karjeroje) ir pasiekė karjeros atkovotų kamuolių rekordą (3).

„Baskonia“ atstovavo du Ispanijos krepšinio auklėtiniai. Senegale gimęs, bet nuo vaikystės Ispanijoje gyvenantis Ilimane Diopas pelnė 2 taškus, o 28 metų Ivanas Martinezas ketvirtadienį debiutavo Eurolygoje, bet taškų nepelnė.

Šiame ture beviltiškai pralaimėjo ir Milano „Olimpia“, antradienį namie nusileidusi Madrido „Real“ klubui 77:88. Mindaugas Kuzminskas per 23 min. pelnė 11 taškų (3/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų), Artūras Gudaitis per 22 min. įmetė 7 taškus (1/6 dvitaškių, 5/5 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Mantas Kalnietis jau trečiose iš eilės rungtynėse nebuvo registruotas.

A.Gudaitis pirmą kartą šį sezoną nepataikė net 5 dvitaškių ir taip pat pirmą kartą sugebėjo pataikyti visus 5 baudos metimus.

Atėnų „Panathinaikos“ penktadienį išvykoje rungtynių su Malagos „Unicaja“ pirmojoje pusėje irgi tvirtai žygiavo „Žalgirio“ bei „Olimpia“ pramintu klystkeliu. Vis dėlto po pertraukos atėniečiai rado kelią į pergalę ir nutraukė trijų pralaimėjimų seriją. „Panathinaikos“ nugalėjo 90:79, o L.Lekavičius per 22,5 min. pelnė 10 taškų.

„Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ per 26 turus iškovojo po 15 pergalių ir dalijasi penktąją vietą (tiek pat taškų turi ir „Chimki“). „Olimpia“, kuri kitą savaitę atvyks į Kauną ir antradienį žais su „Žalgiriu“, laimėjo 9 rungtynes ir su dar dviem ekipomis dalijasi 13-ąją vietą.

Savaitės lietuvis

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). Per tris pirmuosius kėlinius nė karto į krepšį nepataikęs L.Lekavičius ypač ryškiai blykstelėjo paskutiniojo ketvirčio pirmąją minutę. Gynėjas pataikė tritaškį ir pirmą kartą nuo 2-osios rungtynių minutės persvėrė rezultatą „Panathinaikos“ naudai, po kelių sekundžių perėmė kamuolį ir pats greitoje atakoje įmetė iš po krepšio. Šios dvi lietuvio atakos pratęsė dar trečiojo kėlinio pabaigoje Atėnų komandos pradėtą spurtą 16:0, kuris ir nulėmė mačo baigtį. Paskui L.Lekavičius pelnė dar 5 taškus, o iš viso per 22,5 min. įmetė 10 taškų (2/4 dvitaškių, 2/3 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

L.Lekavičius taip ilgai žaidė pirmą kartą nuo Naujųjų metų, taškus pelnė po trijų iš eilės nerezultatyvių rungtynių ir pakartojo šio sezono atkovotų kamuolių rekordą. Gynėjas kilstelėjo savo sezono vidurkį iki 4,4 taško.

Savaitės nusivylimas

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Geriausiu Eurolygos gruodžio mėnesio krepšininku išrinkto P.Jankūno sportinė forma pastarosiomis savaitėmis yra labai prasta. „Žalgirio“ kapitonas per trejas iš pastarųjų ketverių rungtynių pelnė vos po 2 ar 3 taškus ir atkovojo vos po 2 ar 3 kamuolius. Vitorijoje puolėjas žaidė 20 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių) ir atkovojo 2 kamuolius. P.Jankūno vidurkiai yra 11,5 taško ir 4,9 atkovoto kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.