EUROLYGA 2023

Tyčia pralaimėtos „Lietuvos ryto-2“ rungtynės nepribloškė: „Viską jau žinojau“

Regionų krepšinio lygoje rungtyniaujanti Vilniaus „Lietuvos ryto-2“ komanda įsisuko į nemenką skandalą – komanda kaltinama specialiai pralaimėjusi rungtynes.

 S.Samulevičius nebuvo visiškai nustebęs dėl tyčia Vilniaus komandos pralaimėtų rungtynių.<br> lrytas.lt montažas.
 S.Samulevičius nebuvo visiškai nustebęs dėl tyčia Vilniaus komandos pralaimėtų rungtynių.<br> lrytas.lt montažas.
 Vilniaus komanda įtariama tyčiniu pralaimėjimu.<br>Klubo nuotr.
 Vilniaus komanda įtariama tyčiniu pralaimėjimu.<br>Klubo nuotr.
 L.Kleiza, D.Gudelis ir L.Kvedaravičius.<br> G.Šiupario nuotr.
 L.Kleiza, D.Gudelis ir L.Kvedaravičius.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 19, 2018, 4:03 PM, atnaujinta Mar 19, 2018, 6:34 PM

Trečioji „Lietuvos ryto“ klubo jaunimo piramidės ekipa RKL aštuntfinalio serijoje iki dviejų pergalių susitiko su Tauragės „Fortūnos-Agavos“ krepšininkais.

Nors pirmosiose rungtynėse Tauragėje vilniečiai pralaimėjo net 40 taškų skirtumu, atsakomajame mače pirmavo iki pat paskutinės minutės.

Visgi Edvino Justos treniruojami sostinės krepšininkai lemiamu mačo metu tiesiog nustojo žaisti ir gynyboje paprasčiausiai stovėdami varžovams leido įmesti taškus.

Negana to, atsilikinėdami 84:85 ir likus žaisti dar 20 sekundžių, jie atakos neberengė ir pradėjo spausti varžovams rankas.

Abejonių nebeliko

Nors pasklidus kalboms apie surežisuotą pralaimėjimą „Lietuvos ryto-2“ vadovas Vytenis Tupčiauskas portalui krepsinis.net viską neigė, pasirodęs vaizdo įrašas vietos interpretacijai nepaliko.

RKL varžybų vykdomasis direktorius Saulius Samulevičius portalui lrytas.lt pripažino, jog jis tyčiniu pralaimėjimu nebeabejoja.

„Kol nemačiau vaizdo įrašo, galvojau, kad galbūt tai tik šnekos, bet jį pamačius, viskas tapo aišku.

Bet aš viską jau žinojau, kai derinau RKL tvarkaraštį. Man buvo tiesiai šviesiai pasakyta, kad komandai Moksleivių krepšinio lyga yra svarbiau už RKL. Tuo viskas ir pasakyta“, – aiškino S.Samulevičius.

Po incidento „Lietuvos ryto“ klubas pradėjo vidinį tyrimą, o ar sankcijų imsis pati RKL, kol kas nežinia.

„Jie pirmiausia klubo viduje turėtų išsiaiškinti, kodėl taip elgiamasi, o vėliau, gal Vykdomasis komitetas ir svarstys šį klausimą.

Nesakau, kad viskas taip tyliai ir baigsis, bet situacija yra, kokia yra“, – sakė S.Samulevičius.

Klubas aiškinasi viduje

Sostinės klubo vadovai, sužinoję apie incidentą, sukvietė vadovybės susirinkimą ir ieškos būdų spręsti situaciją. Kol kas aišku, jog iš klubo tikrai bus atleisti ir E.Justa, ir Vilniaus mero pavaduotojo Lino Kvedaravičiaus ilgai proteguotas V.Tupčiauskas.

Portalas lrytas.lt pirmadienį susisiekė E.Justa, tačiau šis situacijos iš savo pusės plačiau komentuoti nenorėjo tol, kol klubas nebaigs vidinio tyrimo.

Beje, visai neseniai „Lietuvos ryto“ RKL žaidėjų pagrindu sudaryta komanda laimėjo Kaune vykusią Eurolygos jaunimo turnyro atranką. Tada Vilniaus meras Remigijus Šimašius džiaugėsi klubo sistema.

„Kai skyrėme finansavimą „Lietuvos ryto“ komandai, daug kalbėjome, kad būtų augimo perspektyvos vaikams ir jaunuoliams ateiti į pagrindinę komandą.

Tai štai, matome rezultatus. Labai svarbu, kad ta jėga kyla iš apačios ir duos mums vis gražesnį krepšinį“, – tada kalbėjo R.Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.