EUROLYGA 2023

„Olimpia“ viešnagė Kaune: yra ženklų, skatinančių „Žalgirį“ mąstyti atsargiai

Kauno „Žalgirio“ komanda antradienio vakarą stos į labai svarbią dvikovą Eurolygoje. Kiekviena pergalė dabar yra aukso vertės, kadangi gali garantuoti vietą ketvirtfinalyje. 

 Milano ekipoje rungtyniauja trys lietuviai.<br> Euroleague.net nuotr.
 Milano ekipoje rungtyniauja trys lietuviai.<br> Euroleague.net nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2018, 12:00 PM, atnaujinta Mar 20, 2018, 12:14 PM

Į Kauną atvyko Milano „Olimpia“ ekipa, kuri savo gretose turi tris lietuvius – Mantą Kalnietį, Artūrą Gudaitį ir Mindaugą Kuzminską. Tai yra tariamai silpniausia ekipa iš tų, su kuriomis Kauno ekipai dar teks žaisti.

Milaniečiai yra vieni Eurolygos autsaiderių ir jau nebeturi vilčių patekti į kitą etapą, tačiau motyvacijos jie toli gražu neprarado.

Varžovams „Olimpia“ klubas mėgsta įkąsti netinkamiausiu metu, ką visai neseniai padarė Maskvos srities „Chimki“ klubui. Pastaruoju metu Milano komanda demonstruoja pagirtiną formą.

Iš tiesų, nors Eurolygoje ir neblizgama, tačiau pažvelgus į bendrus šio sezono rezultatus yra aiškių ženklų, kurie kaip puikūs įrodymai, kad žalgiriečiams per anksti patikėti sėkme labai pavojinga.

Italijos lyga. Laimėjo 17 iš 22 rungtynių ir dalijasi pirmąją vietą su Venecijos „Umana“ (trečiojoje vietoje esanti Avelino „Sidigas“ iškovojo 15 pergalių). Šeštadienį namie nugalėjo Trento „Dolomiti Energia“ 88:80 (V.Micovas 28, A.Cinciarini ir A.Goudelockas po 14, ... A.Gudaitis 5, M.Kuzminskas 0, M.Kalnietis nežaidė) ir iškovojo penktąją iš eilės pergalę. Lyderiai: A.Goudelockas (14,4 tšk.), J.Theodore‘as (11,3 tšk., 3,2 rez.perd.), A.Gudaitis (10,9 tšk., 7,6 atk.kam.), V.Micovas (10,6 tšk.) ir M.Kuzminskas (9,3 tšk.). M.Kalnietis neregistruotas Italijos lygoje. 

Eurolyga. Laimėjo 9 iš 26 rungtynių ir dalijasi 13-ąją vietą su „Barcelona“ ir „Valencia“ (šios komandos lenkia tik 6 pergales iškovojusį Stambulo „Anadolu Efes“). Per pirmąjį ratą laimėjo tik 4 rungtynes ir dalijosi paskutiniąją vietą, bet po Naujųjų metų per 11 rungtynių iškovojo 5 pergales. Praėjusiame ture namie pralaimėjo Madrido „Real“ 77:88 (C.Jerrellsas 18, M.Kuzminskas ir A.Goudelockas po 11, ... A.Gudaitis 7). Lyderiai: A.Goudelockas (13,7 tšk.), J.Theodore‘as (12,6 tšk., 4,7 rez.perd.), M.Kuzminskas (11,3 tšk.), V.Micovas (10,6 tšk.) ir A.Gudaitis (9,5 tšk., 6 atk.kam.). M.Kalnietis pelno 4,5 taško, bet pastarąjį kartą žaidė vasario pradžioje. 

Pirmosios rungtynės. Lapkričio pradžioje Milane „Žalgiris“ laimėjo 94:62 (P.Jankūnas 13, B.Daviesas ir K.Pangosas po 12, A.Toupane‘as ir A.Milaknis po 11/ A.Goudelockas 13, J.Theodore‘as 11, M.Kalnietis 7, ... A.Gudaitis 0). Tai buvo didžiausia „Žalgirio“ pergalė šį sezoną, didžiausias „Olimpia“ pralaimėjimas šį sezoną ir vienintelės rungtynės, kuriose taškų nepelnė A.Gudaitis. Iš viso šios komandos žaidė 12 oficialių rungtynių, per kurias „Žalgiris“ iškovojo 7 pergales.

Palyginimas. „Olimpia“ šį sezoną jau laimėjo daugiau rungtynių negu per visą praėjusį reguliarųjį sezoną, per kurį iškovojo 8 pergales ir užėmė paskutinę 16-ąją vietą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.