EUROLYGA 2023

„Kibirkštis“ pergale Marijampolėje pradėjo LMKL pusfinalį

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda pergale pradėjo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) pusfinalį. Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės ir Valdo Gecevičiaus treniruojama sostinės ekipa pirmose serijos iki dviejų pergalių rungtynėse 80:72 įveikė Marijampolės „Sūduvos“ ekipą.

 Laura Juškaitė.<br>A.Didžgalvio nuotr. 
 Laura Juškaitė.<br>A.Didžgalvio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 8:22 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 9:44 PM

Šį sezoną „Kibirkštis“ marijampolietėms buvo nusileidusi 3 kartus iš 4 galimų, o paskutinį sykį „Sūduvos“ arenoje laimėjo beveik prieš ketverius metus – 2014 metų balandį.

Atsakomosios pusfinalio serijos rungtynės balandžio 4 -ąją dieną vyks Vilniuje. Mačas „Lietuvos ryto“ arenoje prasidės 20.00 val.

„Kibirkštis“ šįkart geriau pradėjo rungtynes ir po dešimties minučių pirmavo 5 taškais, tačiau jau antrame ketvirtyje aikštės šeimininkės perėmė iniciatyvą ir pačios išsiveržė į priekį 3 taškais. Antroje mačo pusėje ir toliau rungtynės svyravo tarsi ant svarstyklių. Trečiame kėlinyje žaidimo kontrolė vėl priklausė „Kibirkščiai“, vilnietės išlygino rezultatą, o netrukus jį ir persvėrė. Viskas sprendėsi per paskutines 10 minučių, kur sostinės ekipa sėkmingiau sužaidė lemiamas minutes, gerą atkarpą pridėjo legionierės Shenita Landry ir Deanna Mayza ir „Kibirkštis“ šventė pergalę pirmoje rungtynėse.

Visgi lemiamos atkarpos metu marijampolietės prametė penkis sykius iš eilės ir triskart suklydo, tuo metu Gabija Meškonytė surinko keturis taškus, Shenita Landry pelnė du taškus ir, prasidėjus paskutinei minutei, „Kibirkštis“ užtikrintai kontroliavo situaciją (74:68).

„Sūduvai“ besiėmus pražangų taktikos, D.Mayza realizavo keturias baudas iš eilės, o pergalę dviem taškais įtvirtino Laura Juškaitė – 80:72.

„Pergalę lėmė kova iki galo“, – iš karto po mačo sakė „Kibirkšties“ trenerė J.Štreimikytė-Virbickienė. – Tikėjome savo jėgomis, varžovės mus provokavo mesti tritaškius metimus, mes pirmoje pusėje jų visiškai nepataikėme, tačiau merginos nepalūžo ir toliau bandė. Visas rungtynes išlaikėme koncentraciją, sėkmingai „lipome ant lentos“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė L.Juškaitė. Kapitonė per 37 minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 8 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko net +7 naudingumo balus.

„Labai džiaugiuosi šia pergale“, – teigė L.Juškaitė. – Smagu, kad seriją pradėjome pergale, o dar išvykoje. Tikimės, kad tokios pačios rungtynės bus ir Vilniuje. Mus visi vadina jauna komanda, tačiau LMKL žaidžiame jau ketvirtą sezoną, tai patirties tikrai turime.“

D.Mayza pelnė 15 taškų (7 rez. perdav.), S.Landry – 11 (8 atk. kam.), Laurita Jurčiūtė – 10, Irina Michailova – 7, Gabija Meškonytė – 6 (4 per. kam.), Agnė Bobinaitė, Ieva Savickaitė ir Urtė Slavickaitė po 3, o Dalia Donskichytė – 2 taškus.

„Sūduvos“ komandoje Sidney Cook pelnė 17 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, Lina Mikelevičienė įmetė 16 taškų, o Stephanie Garner – 15, Rita Mileškienė – 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.