EUROLYGA 2023

NBA svajonės bliūkšta: LiAngelo Ballui – siūlymas likti Lietuvoje

Jau nuo pat atvykimo į Lietuvą Ballų šeimos galva LaVaras nevengė garsiai kalbėti – jo sūnūs žais NBA lygoje, „Los Angeles Lakers“ komandoje.

 LiAngelo Ballui NBA naujokų biržoje brėžiamos liūdnos prognozės.<br> Lrytas.lt montažas
 LiAngelo Ballui NBA naujokų biržoje brėžiamos liūdnos prognozės.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 4:38 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 6:25 PM

Akivaizdu, kad tokio plano griežtai laikomasi, kadangi 19-metis LiAngelo Ballas jau pateikė paraišką dalyvauti 2018 metų NBA naujokų biržoje. Tokia žinia paskelbta prieš antradienį vykusias rungtynes su  Guangdongo „Southern Tigers“ ekipa, kurioje jaunuolis pelnė net 72 taškus.

Jis norėtų prisijungti prie savo vieneriais metais vyresnio brolio Lonzo Ballo, kuris kol kas vientelis iš šeimos žaidžia NBA pirmenybėse. Deja, tikinčių, kad krepšininkas žais NBA labai mažai. JAV žiniasklaidos verdiktas LiAngelo liūdnas – naujokų biržoje sulaukti teigiamų žinių jam tikėtis neverta.

„Tie 72 taškai rungtynėse su Guangdongo ekipa, kalbant apie vertę NBA naujokų biržoje, nepridės nieko“, – aiškią išvadą brėžė „Yahoo“ naujienų portalas.

Liūdnų žinių turėjo ir Ballų šeimynos pasirodymus sekęs ir Lietuvoje lankęsis ESPN žurnalistas Jeffas Goodmanas.

„NBA aktualijas sekantys asmenys mato, kad LiAngelo turi gerą metimą. Tačiau jis nesugeba tinkamai varytis kamuolio ir nemoka gerai gintis, – sakė Goodmanas. – Ne pats puikiausias atletas. O be to, yra ir kitas faktorius, tai tėtis LaVaras, kuris per daug kišasi į žaidimą. Daugelis asmenų su kuriais kalbėjau mano, kad LiAngelo turės gerą karjerą Europije, bet dar nėra NBA žaidėjas. Šiais metais pašauktas nebus“.

Daug vilčių nesuteikė ir apie LiAngelo galimybes rašęs „Bleacherreport“ naujienų portalas. Jame net gi buvo svarstoma, kokios galėtų būti kitos krepšininko karjeros stotelės, jeigu naujokų biržoje jis nesusilauktų susidomėjimo. 

„Kalbėjomės su keletu skautų ir nė vienas negalėjo patvirtinti, kad kas nors būtų susidomėję devyniolikmečiu jaunuoliu. Tai rodo, kad daug šansų, bent jau kol kas, LiAngelo pasirodyti NBA tikrai neturi“, – rašė „Bleacherreport“ portalas.

Buvo pasvarstyta, kad nepasisekus patekti į NBA, LiAngelo sėkmingai rungtyniauti galėtų jei pasirinktų tam tikrus variantus. Tarp galimų pasirinkimų – NBA plėtojimosi lyga, Kinijos krepšinio lyga ar tėvo kuriama lyga, kurioje galėtų rungtyniauti jaunieji krepšininkai.

Tačiau pačia geriausia vieta įvardijama Lietuva, kur krepšininkas tobulėja ir dabar.

Anot „Bleacherreport“, su ribotais pasirinkimais dėl savojo žaidimo bagažo bei tėčio sugebėjimų kontroliuoti aplinką, geriausias pasirinkimas būtų likti Lietuvoje. Ten jis gauna visas galimybes.

Neabejojama, kad jeigu LiAngelo liktų Lietuvoje ir žaistų Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) dar bent metus ar du, tai stipriai pagerintų jo tobulėjimą, pasitikėjimą savimi. Skautai pamatytų užsispyrimą ir norą žengti į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.