EUROLYGA 2023

LKL klubų reitingas: džiugus akordas „Žalgiriui“ ir miglotas mėnesis Vilniuje

Kovo mėnesį Lietuvos klubų krepšinio priešakyje vėl žygiavo Kauno „Žalgiris“, oficialiai užsitikrinęs kelialapį į Eurolygos atkrintamąsias varžybas ir vienintelis šį mėnesį laimėjęs visas LKL rungtynes.

 Kovo mėnesį Lietuvos klubų krepšinio priešakyje vėl žygiavo Kauno „Žalgiris“, oficialiai užsitikrinęs kelialapį į Eurolygos atkrintamąsias varžybas ir vienintelis šį mėnesį laimėjęs visas LKL rungtynes.<br> lrytas.lt montažas.
 Kovo mėnesį Lietuvos klubų krepšinio priešakyje vėl žygiavo Kauno „Žalgiris“, oficialiai užsitikrinęs kelialapį į Eurolygos atkrintamąsias varžybas ir vienintelis šį mėnesį laimėjęs visas LKL rungtynes.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2018, 7:15 PM

Pavasario pradžioje debesis išvaikė Pasvalio „Pieno Žvaigždės“, pakilusios į penktąją vietą šalies pirmenybėse ir padėjusios vieną ranką ant BBL čempionų taurės. Tuo tarpu Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ kovo mėnesį iškrito iš Europos turnyrų, o Prienų-Birštono „Vytautas“ negali išsivaduoti iš pralaimėjimų gniaužtų LKL čempionate.

„Žalgiris“

Kovą: 7-3. Nuo sezono pradžios. LKL: 24-3, Taurė: 3-0, Eurolyga: 17-12.

„Žalgiris“ oficialiai pasiekė svarbiausią tikslą ir nelaukdamas reguliariojo sezono pabaigos užsitikrino kelialapį į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Tiesa, kovo mėnesį kauniečiai laimėjo tik pusę tarptautinių rungtynių (trejas iš šešerių) ir pasitraukė iš kovos dėl žiemą atsiradusio dar didesnio tikslo – ketvirtosios vietos, užtikrinančios aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Kita vertus, paskutinė mėnesio pergalė prieš Maskvos CSKA komandą privertė pamiršti ir kelis kluptelėjimus Eurolygoje, ir sunkumus Lietuvos lygoje. Nors šalies pirmenybėse kauniečiai laimėjo ketverias pastarąsias rungtynes ir padidino persvarą prieš artimiausią persekiotoją „Lietuvos rytą“, visos pergalės buvo pasiektos nedideliu skirtumu (6-13 taškų) ir nesuteikė didelio džiaugsmo treneriui Šarūnui Jasikevičiui.

„Pieno Žvaigždės“

Kovą: 5-3. Nuo sezono pradžios. LKL: 11-16, Taurė: 0-1, BBL: 15-2.

Pasvalio komanda šį sezoną išgyveno keletą slogių laikotarpių, bet šiuo metu „Pieno Žvaigždžių“ sirgaliai gali būti visiškai patenkinti. Gedimino Petrausko auklėtiniai po trečiojo rato pakilo į penktąją vietą LKL čempionate ir jau padėjo vieną ranką ant Baltijos lygos čempionų taurės.

Baltijos šalių turnyro pusfinalyje pasvaliečiai įveikė kitą šiuo metu gerai žaidžiančią komandą „Šiaulius“, o pirmosiose finalo rungtynėse išvykoje dideliu skirtumu nugalėjo „Jūrmala“ krepšininkus 98:80.

Atrodo, kad BBL čempionate „Pieno Žvaigždėms“ per atsakomąsias finalo rungtynes teliko sutvarkyti formalumus. Žinoma, LKL reguliariojo sezono paskutiniajame rate dar nebus galima įjungti žemesnės pavaros (į nugarą alsuoja net keli persekiotojai), bet „Pieno Žvaigždžių“ padėtis yra pakankamai tvirta.

„Lietuvos rytas“

Kovą: 4-1. Nuo sezono pradžios. LKL: 23-5, Taurė: 2-1, Europos taurė: 7-9.

„Lietuvos rytui“ anksti baigus europinį sezoną aukšto lygio krepšinis į Vilnių užsuka labai retai. Nuo vasario vidurio sostinėje vyko vos vienerios LKL rungtynės, po kurių sirgaliai skirstėsi nukabinę nosis – „Lietuvos rytas“ pralaimėjo „Neptūnui“ ir žymiai sumažino savo galimybes kovoti dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone. Tiesa, išvykose vilniečiai kovo mėnesį taškų nebarstė, bet per šiuos mačus varžovai buvo gerokai silpnesni, o ir kovodamas su jais „Lietuvos rytas“ neatrodė nepažeidžiamas – pergales iškovojo kukliu 7-12 taškų skirtumu.

„Neptūnas“

Kovą: 5-3. Nuo sezono pradžios. LKL: 21-7, Taurė: 0-1, Čempionų lyga: 8-8.

Jei ne pirmoji ir paskutinioji mėnesio dienos, „Neptūnas“ kovą galėtų pažymėti dideliu pliusu. Tačiau mėnuo prasidėjo pralaimėjimu namie „Šiauliams“, o baigėsi pralaimėjimu namie „Juventus“. Šios dvi nesėkmės veikiausiai išstūmė klaipėdiečius iš kovos dėl antrosios vietos LKL reguliariajame sezone. Galima sakyti, kad dėl šių nesėkmių šuniui ant uodegos nuėjo išvykoje iškovota pergalė prieš „Lietuvos rytą“.

Po tarpusavio dvikovos skirtumas tarp Vilniaus ir Klaipėdos komandų buvo sumažėjęs iki vieno taško, bet dabar šiuos varžovus vėl skiria du taškai. Kovo mėnesį Kazio Maksvyčio vyrai patyrė dar vieną nesėkmę – iškrito iš Čempionų lygos. Vis dėlto šio turnyro aštuntfinalyje po žiemos pabaigoje ištikusios gilios krizės vos atsitiesęs „Neptūnas“, ko gero, žaidė net aukščiau galimybių ir Strasbūro SIG klubą į ketvirtfinalį praleido tik per pratęsimą.

„Lietkabelis“

Kovą: 3-2. Nuo sezono pradžios.

LKL: 18-10, Taurė: 2-1, Europos taurė: 4-6. Nors iki LKL reguliariojo sezono pabaigos liko dar daugiau nei mėnuo (paskutinės rungtynės numatomos gegužės 9 d.), ketvirtojoje vietoje įsitvirtinusiam „Lietkabeliui“ ši čempionato dalis neturės turnyrinės prasmės. Tiesa, panevėžiečiai aritmetiškai dar gali pakilti arba nukristi vienu ar dviem laipteliais, bet skirtumas nuo trečiosios ir penktosios vietų toks didelis, kad pokyčiai sunkiai įsivaizduojami.

Panevėžio komanda tik iš inercijos riedėjo jau ir kovą. Treneriui Ramūnui Butautui tas riedėjimas neturėjo patikti: nors „Lietkabelis“ pasispardė žaisdamas su „Žalgiriu“, triuškinamas pralaimėjimas „Dzūkijai“ buvo ženklas, kad krepšininkų nusiteikimas nėra tinkamas.

„Šiauliai“

Kovą: 5-4. Nuo sezono pradžios. LKL: 10-17, Taurė: 0-1, BBL: 13-4.

„Šiauliai“ iš komandos, kovojusios dėl kelialapio į LKL atkrintamąsias varžybas, per kelias savaites tapo komanda, kovojančia dėl penktosios vietos, suteikiančios pagrįstų vilčių svajoti apie pergalę ketvirtfinalio serijoje. Antano Sireikos auklėtiniai keliais laipteliais šoktelėjo pirmąją kovo dekadą, kai paeiliui įveikė „Neptūną“, „Juventus“ ir „Pieno Žvaigždes“.

Beje, trejas iš eilės rungtynes LKL čempionate šiauliečiai laimėjo pirmą kartą nuo 2016 metų balandžio. Svarbiausias Šiaulių komandos skrydžio kaltininkas – Laurynas Birutis. 20-metis vidurio puolėjas LKL čempionate pirmauja pagal pelnytus taškus (vid. 14,3) ir atkovotus kamuolius (vid. 7). O jo komandos draugas Donatas Sabeckis yra pirmas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 6,8). Vis dėlto „Šiaulių“ mechanizmas veikė ne visai sklandžiai. Šiaulių komandai nepavyko patekti į Baltijos lygos finalą – regioninio turnyro pusfinalyje geriau žaidė „Pieno Žvaigždės“.

„Dzūkija“

Kovą: 2-3. Nuo sezono pradžios. LKL: 9-19, Taurė: 1-2.

Naujasis treneris Alaras Varrakas bei vasarį į Alytų atvykę amerikiečiai Parrishas Petty ir Alanas Wigginsas priartino „Dzūkiją“ prie pagrindinio tikslo – kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Įsitvirtinti geriausiųjų aštuonete dzūkams labiausiai padėjo kovo mėnesį iškovotos pergalės prieš „Lietkabelį“ ir „Vytautą“.

Tiesa, atsipalaiduoti dar anksti, nes persvara prieš devintojoje vietoje esantį „Nevėžį“ kol kas labai trapi. Be to, dabar „Dzūkija“ jau gali siekti ir didesnio tikslo – atsilikimas nuo penktojoje ir šeštojoje vietose esančių komandų irgi nėra nepanaikinamas, o šios vietos turėtų masinti visus antrojo ešelono klubus, matančius, kaip nestabiliai žaidžia „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“.

„Juventus“

Kovą: 2-6/1 lygiosios. Nuo sezono pradžios. LKL: 10-18, Taurė: 0-1, Čempionų lyga: 6-10, FIBA Europos taurė: 1-2/1 lygiosios.

Traumų šienaujama Utenos komanda buvo pamiršusi pergalių skonį LKL čempionate. „Juventus“ nuo vasario pradžios pralaimėjo šešerias iš eilės rungtynes (beje, tai nebuvo ilgiausia šį sezoną nesėkmių serija – uteniškiai čempionatą pradėjo aštuoniais pralaimėjimais iš eilės) ir nuotaiką savo sirgaliams pataisė tik paskutinę kovo dieną, kai išvykoje nuliūdino „Neptūno“ krepšininkus.

Tiesa, nuotaika buvo pagerėjusi ir kovo pradžioje. Tuomet Utenos komanda FIBA Europos taurės aštuntfinalyje įveikė Sėkešfehervaro „Alba“ klubą. Vis dėlto tarptautiniame turnyre „Juventus“ kelionė baigėsi – ketvirtfinalyje Žydrūno Urbono vyrai nepateikė svarių argumentų Avelino „Sidigas“ komandai.

„Nevėžis“

Kovą: 1-3. Nuo sezono pradžios. LKL: 7-20, FIBA Europos taurė: 8-8.

„Nevėžis“ kovo mėnesį iškovojo tik vieną pergalę, bet ji buvo labai vertinga – Ramūno Cvirkos vadovaujama komanda LKL autsaiderių dvikovoje įveikė „Vytautą“ ir nutraukė penkių nesėkmių seriją.

Prieš paskutinįjį ratą kėdainiečiai lenkė prieniškius dviem taškais, tad kova dėl išlikimo dar nebaigta, bet varžantis retai laiminčioms ekipoms ir tokia persvara yra labai svari. Kėdainių krepšininkai dar neprarado ir galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas. Vis dėlto žiemos pabaigoje išvykus Valerijui Lichodejui (pelnydavo 10,8 taško) ir Vladyslavui Koreniukui (8,6 taško), kovoti dėl pergalių tapo daug sunkiau.

„Vytautas“

Kovą: 0-5. Nuo sezono pradžios. LKL: 5-23, BBL: 4-3 (pasitraukė), Čempionų lygos atranka: 1-1.

„Vytautas“ – vienintelis kovo mėnesį nė vienerių rungtynių nelaimėjęs LKL klubas. Šiuo metu Prienų-Birštono klubas nacionalinėse pirmenybėse tęsia penkių pralaimėjimų seriją, o skaudžiausią nesėkmę patyrė namie žaisdamas su kitu autsaideriu „Nevėžiu“. Laiko pavyti kėdainiečius ir pabėgti iš paskutinės vietos dar yra. Kita vertus, „Vytauto“ vadovybei, regis, jau atėjo laikas sirgti už tai, kad NKL čempione taptų komanda, neturinti galimybių pereiti į LKL.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.