EUROLYGA 2023

Ant bankroto ribos esančio Kėdainių „Nevėžio“ vairą perėmė verslininkas

Tik tris mėnesius Kėdainių „Nevėžio“ klubo direktoriaus kėdėje praleidęs Algimantas Ercius pasitraukė iš pareigų.

 Naujuoju Kėdainių klubo direktoriumi tapo V.Avižius.<br> lrytas.lt montažas.
 Naujuoju Kėdainių klubo direktoriumi tapo V.Avižius.<br> lrytas.lt montažas.
 Kėdainių klubas niekaip neišlipa iš skolų liūno.<br> G.Šiupario nuotr.
 Kėdainių klubas niekaip neišlipa iš skolų liūno.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Ercius.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Ercius.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 1:53 PM

Prieš tai net 26 metus Klaipėdos „Neptūno“ komandoje darbavęsis vyras į Kėdainius atvyko sausį, kai jį vienbalsiai patvirtino VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ vadovu.

Ši viešoji įstaiga, kartu su VšĮ „Krepšinio angelai“, kuriai vadovauja buvusi klubo direktorė Ingrida Marijošienė, yra dvi Kėdainių komandos valdytojos.

Atsistatydinusį A.Ercių direktoriaus pareigose jau netrukus pakeis Kėdainių verslininkas Vaidotas Avižius.

„A.Ercius pasitraukė savo noru. Motyvas tas, kad neįvertino atstumo nuo Klaipėdos iki Kėdainių. Jokių pykčių ar dar kažko nebuvo.

Vis tiek prie komandos reikia būti visą parą septynias dienas per savaitę, juk reikalų labai daug“, – taip apie permainas klubo vadovybėje lrytas.lt kalbėjo lakinai į direktorės pareigas grįžusi I.Marijošienė.

Tuo tarpu pats A.Ercius sakė, kad trauktis panoro ir dėl neišsprendžiamų klubo problemų bei prastos finansinės situacijos.

„Taip, atstumas iki Kėdainių nebuvo idealus variantas, bet daug ką lėmė ir tai, kad Kėdainių verslas komandai abejingas. Supratau, kad perspektyvų čia labai mažai.

Bandžiau visokius kelius, bet kai atsimuši į akmenį... Kai atėjau, norėjau, kad visi vienytųsi dėl klubo, bet išskyrus savivaldybę, ta komanda mažai kam rūpėjo“, – sakė A.Ercius.

Lrytas.lt žiniomis, klaipėdiškio darbą „Nevėžyje“ galėjo apsunkinti klubo struktūriniai ypatumai, kadangi A.Ercius vadovavo ant bankroto ribos esančiai VšĮ „Veržlusis Nevėžis“, kol tuo tarpu klubo pinigus valdanti „Krepšinio angelai“ liko I.Marijošienės rankose.

„Rinkos aikštės“ duomenimis, 2017 metų lapkričio 22 dieną „Veržliojo Nevėžio“ skolos kreditoriams siekė 346 tūkst. 745 eurus.

Ši sunki „Nevėžio“ finansinė situacija ir kelerius metus besivelkančios skolos atkreipė Lietuvos krepšinio lygos dėmesį. Per kelis ateinančius mėnesius bus sprendžiama, ar Kėdainiai yra pajėgūs išlikti aukščiausiame šalies divizione.

Iki LKL reguliariojo sezono pabaigos likus aštuoniems turams, „Nevėžis“ rikiuojasi priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje ir trimis pergalėmis lenkia Prienų-Birštono „Vytautą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.