EUROLYGA 2023

Puikus sezonas pastorins piniginę: „Žalgirio“ klubui – solidi finansinė injekcija

Įspūdingai Eurolygos reguliariajame sezone pasirodžiusi Kauno „Žalgirio“ komanda jau skaičiuoja dienas iki pirmojo ketvirtfinalio mačo su Pirėjo „Olympiakos“ klubu, kuris įvyks balandžio 18-ąją. Nors kol kas dar ir nėra svarbiausia, tačiau greitu metu Kauno ekipa galės skaičiuoti ir pelnytai uždirbtus pinigus, kurie bus įteikti iš Eurolygos.

Žalgiriečių pergalės klubo piniginę papildys solidžia injekcija iš Eurolygos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečių pergalės klubo piniginę papildys solidžia injekcija iš Eurolygos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2018, 12:13 PM, atnaujinta Apr 8, 2018, 12:33 PM

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai šiame sezone Eurolygoje iškovojo net aštuoniolika pergalių iš trisdešimties galimų ir įsitaisė šeštoje vietoje tarp šešiolikos komandų. Tai jiems garantavo vietą atkrintamosiose.

Kiekvienas Lietuvos krepšinio sirgalius bei „Žalgirio“ ekipos treneriai ir žaidėjai tiki – tai dar ne pabaiga. Ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių žalgiriečiai neturės namų aištės pranašumo, tačiau tai negąsdina. Kauno ekipa jau parodė, kad „Olympiakos“ gali būti įveikta ir išvykoje, kai paskutiniajame reguliariojo sezono mače varžovus nukovė 86:85.

Pergalės atnešė daugybę džiaugsmo bei naujų vilčių. Europoje garsiai nuskambėjo Kauno komandos vardas. Tačiau kur kas svarbiau „Žalgirio“ vadovybei yra žinoti tai, ką iš daugybės pergalių jau užsitikrino ir dar galės gauti finansine prasme. 

Už kiekvieną pergalę reguliariajame sezone, Eurolyga dar prieš sezoną numatė skirti po 37 tūkst. eurų. Tai reiškia, kad už aštuoniolika sėkmingų mačų į Lietuvos čempionų sąskaitą nukris įdomus, bet labai džiuginantis skaičius – 666 tūkst. eurų.

Tai „Žalgirio“ klubui bus labai rimta finansinė injekcija, kadangi dar prieš sezoną komandos vadovas Paulius Motiejūnas kalbėjo apie milijoną eurų siekiantį deficitą, kurį kompensuoti tikėjosi radęs generalinį rėmėją (iš viso buvo suplanuota surinkti 8,5 mln eurų). Deja, rėmėjas taip ir neatsirado.

666 tūkst. eurų suma galės dar gerokai išaugti, jei tik sėkmė žalgiriečius lydės ir ketvirtfinalyje. Jame Eurolyga už pergalę yra numačiusi skirti net po 70 tūkst. eurų. Tai reiškia, kad jeigu žalgiriečiai įveiktų ketvirtfinalį jame iškovoję tris pergales, į piniginę įsidėtų dar 210 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.