EUROLYGA 2023

Trečią kartą finale žaidžianti R. Knyzaitė: visa serija bus atkakli, kaip ir pirmasis mačas

Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ pergalingai pradėjo Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) finalo seriją. Manto Šerniaus treniruojamos garliaviškės pirmajame susitikime įveikė Vilniaus „Kibirkštį“ ir serijoje pirmauja 1:0.

 Rasa Knyzaitė
 Rasa Knyzaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 1:25 PM, atnaujinta Apr 13, 2018, 1:29 PM

Pirmajame serijos mače „Hoptrans-Sirenų“ lydere tapo Rasa Knyzaitė, kuri aikštelėje praleido beveik 34 minutes, per kurias pelnė 23 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus.

Pasak R.Knyzaitės, kiekviename mače galima sužaisti ir dar geriau, tačiau ji visada aikštelėje stengiasi surasti teisingus sprendimus.

„Kiekvienoje situacijoje stengiuosi priimti geriausią sprendimą – ar tai būtų metimas, ar perdavimas, ar paprasčiausiai – pasitraukti ir taip sukurti daugiau erdvės komandos draugėms. Ar dabar esu geriausios sportinės formos? Nežinau, visada gali būti geriau“, – mintimis dalinosi krepšininkė.

Pirmasis LMKL finalo serijos mačas buvo itin atkaklus ir emocingas, o nugalėtojas paaiškėjo tik rungtynių pabaigoje. Pasak „Hoptrans-Sirenų“ gynėjos, reikėtų tikėtis tokios atkaklios ir visos serijos.

„Tai jau septintosios rungtynės su „Kibirkštimi“ šį sezoną. Žaidėjos puikiai viena kitą pažįsta, be to, visos jaučia pirmųjų finalo rungtynių įtampą, todėl atkaklios buvo ne tik šios pirmosios rungtynės, bet neabejoju, kad bus ir visa serija. Kelis kartus įsivėlėme į varžovėms palankesnį labai greitą krepšinį, todėl nepavyko visiškai kontroliuoti žaidimo eigos“, – apie pirmąsias serijos rungtynes kalbėjo R.Knyzaitė.

Krepšininkės teigimu, antrosiose serijos rungtynėse Vilniuje laukia ne ką lengvesnė kova, o pergalę iškovos ta ekipa, kuri bus labiau susikaupusi ir vieningesnė. Nors garliaviškes dabar slėgs kiek mažesnė įtampa, tačiau R.Knyzaitė nemano, kad „Hoptrans-Sirenos“ atsipalaiduos.

„Laukia ne mažiau atkaklios rungtynės, tuo labiau, kad varžovės žais namuose. Aišku, prie savų sirgalių žaisti daug maloniau. Manau, kad norint iškovoti pergalę svarbiausia bus susikaupimas ir sugebėjimas išlikti vieningoms sunkiais momentais. Nors ir laimėjome pirmąsias serijos rungtynes ir mus įtampa gali slėgti kiek mažiau, tikrai nebūsime atsipalaidavusios ir negalime to daryti. Dar žengėme tik vieną žingsnį, todėl atsipalaiduoti negalime“, – įsitikinusi „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkė.

Pačiai krepšininkei šis sezonas – išties pasisekęs. 19-metė gynėja demonstruoja stabilius rezultatus, imasi iniciatyvos lemiamais momentais, o jos vidurkiai šį sezoną LMKL siekia 9,3 taško, 3,9 atkovoto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo bei 10,1 naudingumo balo. Krepšininkė atskleidė, kas šį sezoną jai leidžia demonstruoti stabilius rezultatus.

„Šį sezoną pavyko išvengti rimtesnių traumų ir ligų, todėl nereikėjo vis iš naujo įeiti į ritmą. Be abejo, nemažai įtakos turėjo ir darbas su vyriausiuoju treneriu Šerniumi, nes man priimtina jo krepšinio filosofija“, – teigė R.Knyzaitė.

„Hoptrans-Sirenų“ krepšininkei – tai jau trečioji LMKL finalo serija iš eilės. 2015–2016 m. sezone R.Knyzaitė tapo LMKL čempione, o praėjusį sezoną pasipuošė sidabro medaliu. Kuris finalas kol kas yra įsimintiniausias „Hoptrans-Sirenų“ žaidėjai?

„Įsimintiniausias, be abejo, buvo pirmasis finalas. Kiekvieno sportininko svajonė sezoną baigti kovojant dėl aukščiausių apdovanojimų, o ir aš – ne išimtis, todėl linkiu ir sau, ir komandai dar daug finalų“, – linkėjo R.Knyzaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.