EUROLYGA 2023

Kito sezono Eurolygoje liko trys laisvos vietos

Šį savaitgalį paaiškėjo dvi komandos, kurios kitą sezoną žais svarbiausiame Europos krepšinio turnyre. Kelialapius į Eurolygą iškovojo Europos taurę laimėjusi Stambulo „Darussafaka“ ir Adrijos lygos čempione tapusi Podgoricos „Budučnost“.

 Podgoricos „Budučnost“.<br> aba-liga.com nuotr.
 Podgoricos „Budučnost“.<br> aba-liga.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2018, 2:43 PM, atnaujinta Apr 15, 2018, 2:45 PM

Sąrašas. Kitą sezoną Eurolygoje vėl turėtų žaisti 16 komandų. 11 klubų turi neterminuotas licencijas, o dėl kitų penkių kelialapių komandos kovoja Europos taurės turnyre, nacionalinėse ir regioninėse varžybose.

Dėl vietų Eurolygoje gali nesijaudinti Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Baskonia“, Atėnų „Panathinaikos“, Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Fenerbahce“, Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Olimpia“, Tel Avivo „Maccabi“, Maskvos CSKA ir Kauno „Žalgiris“.

Kiti penki kelialapiai atiduodami Europos taurės laimėtojams, Adrijos lygos čempionams, Vokietijos lygos čempionams bei stipriausiems Ispanijos ir Rusijos klubams, neskaičiuojant tų, kurie jau turi nuolatines vietas.

Vokietijos, Ispanijos ir Rusijos atstovai paaiškės tik vasaros pradžioje. Tuo tarpu Europos taurės ir Adrijos lygos turnyrai baigėsi šį savaitgalį.

Europos taurė. Europos taurės finalo serijoje „Darussafaka“, kurios trenerio padėjėju dirba Kęstutis Kemzūra, nugalėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą 2:0.

Stambulo krepšininkai antradienį po pratęsimo iškovojo pergalę išvykoje 81:78, o penktadienį nedideliu skirtumu, bet gana įtikinamai laimėjo ir savo aikštėje 67:59. Per abejas rungtynes spindėjęs „Darussafaka“ gynėjas Scottie Wilbekinas (pelnė 24 ir 28 taškus) buvo apdovanotas finalo naudingiausio krepšininko prizu.

„Darussafaka“ į Eurolygą grįš po metų pertraukos. Šis Stambulo klubas svarbiausiame žemyno turnyre debiutavo 2015-2016 metų sezone, o paskui žaidė ir 2016-2017 metų sezone. Pernai „Darussafaka“ pavyko patekti į ketvirtfinalį.

Adrijos lyga. Adrijos lygoje „Budučnost“ nutraukė Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkų auksinę seriją. „Crvena Zvezda“ regioninio turnyro čempione tapo triskart paeiliui (2015-2017 metais), bet šįmetėje finalo serijoje turėjo nusilenkti garsiausiam Juodkalnijos klubui 1:3.

Nors „Crvena Zvezda“ užėmė pirmąją vietą reguliariajame sezone, jau per pirmąsias rungtynes prarado aikštės pranašumą. Kitą dieną Belgrado krepšininkai išlygino serijos rezultatą, tačiau komandoms persikėlus į Juodkalnijos sostinę, dvi sunkias pergales 78:77 ir 77:73 iškovojo „Budučnost“ ekipa, kuriai vadovauja buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Aleksandaras Džikičius. Naudingiausiu finalo žaidėju išrinktas bosnis Nemanja Gordičius.

„Budučnost“ pirmą kartą tapo Adrijos lygos čempione, bet Eurolygoje jau yra žaidusi. Tiesa, tai buvo labai seniai – pirmuosius tris šiuolaikinės Eurolygos sezonus (2000-2003 metais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.