EUROLYGA 2023

Permainų vėjai: Mindaugas Balčiūnas rado naują būdą, kaip vystyti krepšinį

Buvusio Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno keliai nenuspėjami. Nuo 2012 metų Lietuvos sporto universiteto (LSU) kancleriu buvęs, o nuo 2017-ųjų  plėtros ir sporto prorektoriaus pareigas ėjęs, jis nusprendė palikti šį universitetą.

Mindaugas Balčiūnas paliko LSU ir vystys savo projektus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Mindaugas Balčiūnas paliko LSU ir vystys savo projektus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 4:39 PM, atnaujinta Apr 21, 2018, 11:21 AM

Nauji vėjai 41-erių M.Balčiūno toli nenunešė, mat nuo krepšinio, kuriame dirbo ilgus metus jis ir toliau neatitols. Priežastis, kodėl nemažai metų skyręs LSU veiklai nusprendė pasitraukti yra ta, kad netrukus startuos nauji projektai, ties kuriais jis dirba jau nemažai laiko.

„Yra keletas prežasčių, kodėl palikau LSU. Einu dirbti ties savo projektais, o vienas jų bus ir su gerai žinomais krepšininkais. Tiesiog negaliu skirti tiek laiko valdiškam darbui, kiek jo reikėtų. Netrukus pradės veikti edukacinė krepšinio bendrovė.  Koncentruosimės į krepšinio specialistų rengimą šalyse, kuriose tai yra reikalinga. 

Iš savo patirties žinau, kad toks poreikis didėja, nes krepšinio rinkos auga. Trumpai tariant, tai bus nuo trumpalaikių krepšinio kursų treneriams iki aukštojo mokslo diplomo krepšinio treniravimo ir valdymo sferose“, – apie naują projektą pasakojo jis.

Anot M.Balčiūno, su LSU universitetu buvo išsiskirta taikiai, tačiau paklaustas apie naujus gyvenimo posūkius jis neslėpė, kad žengti tokius žingsnius paskaitino ir Lietuvoje vykstantys pokyčiai.

„Liūdna, kad čia vyksta reformos, kurios palietė ir LSU. Iš dalies atrodo, kad tai gali padėti, bet iš esmės žiūrint, tai baugina žmones. Buvo galima vystytis ir po šia vėliava, bet dabar reikia sprendimo greičio ir lankstumo. Gaila, kad ne visi suprantame, jog reformos kelia didelę grėsmę. Aš gerąją patirtį norėčiau perkelti į tarptautinį lygį, nes viskas dabar tampa globalu. Paimame, ką turime geriausia iš Lietuvos – trenerių rengimo praktiką, pridedame tarptautinį mokslą ir nunešame į rinkas, kur labiausiai reikia. Toks planas“, – teigė jis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.