EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nutrūkusi P. Jankūno serija ir už suolo pasodintas L. Lekavičius

Nors į Eurolygos atkrintamąsias varžybas patekusių komandų paraiškose yra devyni Lietuvos krepšininkai, antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse žaidė tik keturi, o taškus pelnė tik du. Penktadienį į krepšį įmesti pavyko Artūrui Milakniui ir Antanui Kavaliauskui. Tuo tarpu Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas nutraukė 130 rezultatyvių rungtynių seriją.

Žalgiriečiai patyrė nesėkmę Pirėjuje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai patyrė nesėkmę Pirėjuje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2018, 12:41 AM, atnaujinta Apr 21, 2018, 12:43 AM

Ir A.Milaknis, ir A.Kavaliauskas, ir jų komandos draugai aikštę paliko nuleista galva – „Žalgiris“ išvykoje pralaimėjo antrąsias ketvirtfinalio rungtynes Pirėjo „Olympiakos“ klubui 68:79.

Treneris Šarūnas Jasikevičius penktadienį neregistravo Martyno Arlausko ir Martyno Sajaus, Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis liko ant suolo, o P.Jankūnas ir Edgaras Ulanovas taškų nepelnė. A.Kavaliausko sąskaitoje buvo 7 taškai, A.Milaknio – 11.
Tiesa, protokole buvo klaidingai įrašyta, kad ketvirtojo kėlinio viduryje 48 sek. žaidė G.Masiulis.

Iš viso „Žalgirio“ lietuviai pelnė 18 iš 68 komandos taškų. 

„Olympiakos“ graikų indėlis nebebuvo toks didelis, kaip trečiadienį, bet ir per antrąsias rungtynes Graikijos krepšininkai pelnė daugiau nei pusę savo ekipos taškų (45 iš 79). Didžiausias buvo Vasilio Spanoulio indėlis (17 taškų), prie Pirėjo ekipos pergalės taip pat prisidėjo Giannis Papapetrou (9 taškai), Giorgos Printezis (8), Vangelis Mantzaris (6) ir traumą išsigydęs Kostas Papanikolaou (5). 

Per rungtynes, kuriose Atėnų „Panathinaikos“ namie pralaimėjo Madrido „Real“ klubui 82:89, treneris Xavieras Pascualis pirmą kartą į dvyliktuką neįtraukė Luko Lekavičiaus. Iki ketvirtadienio „Panathinaikos“ gynėjas žaidė visas 31 rungtynes. 

Lietuvių ketvertas

Antanas Kavaliauskas. A.Kavaliauskas pirmoje rungtynių pusėje sėkmingai pavadavo savęs neradusį B.Daviesą. Kietos vidurio puolėjo užtvaros įkaldavo varžovų gynyboje pirmąjį pleištą ir palengvindavo darbą gynėjams. Maža to, A.Kavaliauskas ir pats atsidurdavo atakų smaigalyje. Po pertraukos atsigavus B.Daviesui, lietuvis žaidė trumpiau. Jis per 14,5 min. pelnė 7 taškus (3/3 dvitaškių, 1/2 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. 

Artūras Milaknis. A.Milaknis vėl buvo rezultatyviausias Lietuvos krepšininkas, tačiau penktadienį varžovai jį prižiūrėjo daug atidžiau, todėl pavojingiausias „Žalgirio“ snaiperis susikūrė daug mažiau progų mesti į krepšį. A.Milaknis žaidė 22 min. ir pelnė 11 taškų (1/2 dvitaškių, 3/5 tritaškių). 

Paulius Jankūnas. Galbūt neatsikratęs trečiadienio prisiminimų, P.Jankūnas keliskart suabejojo, ar mesti, ir per visas rungtynes neatliko nė vieno metimo! Kauniečių kapitonas žaidė 23 min., atkovojo tik 3 kamuolius ir išprovokavo vos 1 pražangą, bet pats prasižengė 4 kartus. 

P.Jankūnas praėjusį kartą be taškų rungtynes baigė 2013 metų sausio 31 d. („Žalgiris“ namie sutriuškino Berlyno ALBA 92:56). Paskui jis rezultatyviai žaidė 130 rungtynių paeiliui. 

Edgaras Ulanovas. Neįprastai pasyviai rungtyniavęs E.Ulanovas buvo kone silpniausia Kauno komandos grandis. Jis per 22 min. nepelnė nė taško (0/3 dvitaškių), o per dvejas Pirėjuje žaistas rungtynes nepataikė nė vieno iš 6 dvitaškių.
E.Ulanovas taškų nepelnė pirmą kartą nuo 2015 metų lapkričio 27 d. vykusių rungtynių su Krasnodaro „Lokomotiv“ (kauniečiai išvykoje pralaimėjo 50:80). Jo rezultatyvi serija tęsėsi 77 rungtynes.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.